10 egyszerű trükk arról, hogy szabadíts fel akár TÖBB GIGÁNYI helyet a készülékeden

Telefonod tárhelye tele van használhatatlan szeméttel. Nemrégiben az Apple-t illeték kritikával amiatt, hogy az iOS nagyon sok helyet használ. Hiába veszünk 16 GB tárhellyel rendelkező készüléket, valójában nem tudjuk ezt kihasználni. Valójában ez nem nagy probléma. Hozzuk hát ki belőle a legtöbbet! Cikkünkben 10 egyszerű, ugyanakkor hasznos tippet találsz, mely segít tárhelyed maximális kihasználásában.
10 egyszerű trükk arról, hogy szabadíts fel akár TÖBB GIGÁNYI helyet a készülékeden

1. Ellenőrizd tárhelyed

Első teendő: Nyomozd ki, hogy mi foglalja el a legtöbb tárhelyet telefonodon. Lehet néhány váratlan méretűre hízott alkalmazás is.

Hogy szabadíts fel helyet a telefonodon?

Beállítások> Általános > Tárhely > Tárhely Kezelése.

A felső részen látni fogod, hogy mennyi hely áll rendelkezésedre, illetve azt, hogy mennyi foglalt. Alatta pedig részletes listázást láthatsz a legnagyobb helyet igénylő alkalmazásokkal a lista elején.

2. Óvakodj az alkalmazások letöltéseitől

Azért ennyire nem vészes a helyzet. A fentebbi útvonalon elérhető listában látott alkalmazások nem csak az általuk felélt helyet mutatják, hanem a bennük tárolt adatokat. Erre jó példa lehet a Spotify automatikus letöltése – mely persze szabályozható. Maga az applikáció 56 MB, azonban ha ehhez hozzáadódnak a jó minőségben letöltött számok, akkor igen jelentős mértékben képes meghízni az alkalmazás.

Hogy szabadíts fel helyet a telefonodon?

Ha rákattintasz egy-egy alkalmazásra, akkor láthatod a saját méretét és a letöltött adatok által elfoglalt helyet is.

3. Töröld a játékokat, melyeket nem használsz

Rengeteg játék létezik, sok ezek közül kevés helyet foglal, de vannak olyanok, melyek 1-2 GB helyet is kisajátítanak a 3D grafika miatt. Lehet, hogy van néhány olyan játék telefonodon, mellyel régóta nem játszottál és talán be sem fejezted. Itt az ideje megválni tőlük. A tárhely és a szentimentalitás sajnos nem jó barátok.

Játékok törlése iPhone-on

Bármikor két perc alatt letöltheted őket újra, ha szeretnél játszani – csak aztán ott ne ragadjanak újabb hónapokra.

4. Töröld a nem használt podcastokat és videókat

Valószínűleg nem fogod őket újrahallgatni, mindenesetre nem napi vagy heti rendszerességgel, így nem szükséges, hogy telefonodon legyenek. Helyezd át őket más hordozóra. Az Apple podcast applikációja még rendezi is aszerint a fájlokat, hogy lejátszottad-e már vagy sem.

Podcastok törlése

És igen, fájó kimondani, de ugyanez a helyzet a videókkal. Ha nem kifejezett céllal tartod őket, akkor egyáltalán ne tartsd, mentsd le máshova.

5. Állítsd be üzeneteid automatikus törlődését

iOS 8 operációs rendszerrel már automatikusan törölheted régi üzeneteid. Ha szereted újraolvasni őket, akkor ne tévedj erre az útra. Viszont ha úgy véled, hogy egy év múltán már nem lesz szükséged ezekre a beszélgetésekre, akkor ez egy hasznos pont. Egyszerűbb megoldást kínál, mint a manuális törlés.

Üzenetek törlése

Beállítások > Üzenetek. Majd az üzenetek megtartása alatt kiválaszthatod, hogy mennyi időre történjék ez a művelet. Azt is beállíthatod, hogy milyen hosszan tárolja videó- és hangüzeneteid a szoftver.

6. Használj Google+ vagy Dropbox tárhelyet fényképeid tárolására

Előfordulhat, hogy nem akarod leszedni az összes képet telefonodról. Jó hír: nem is kell. Azonban sok helyet megtakaríthatsz vele, ha beállítod, hogy albumod automatikusan feltöltődjön egy felhő alapú tárolórendszerbe, mint a Dropbox, Google+.

Javasoljuk a Google+ használatát, mert nem csak korlátlan tárhelyet nyersz vele 2048 pixel alatti képek esetében - melynél nagyobb felbontást biztosan nem fogsz készíteni -, valamint 15 percnél rövidebb videók esetében, de ingyenes is.

iCloud hely felszabadítás

Mindössze annyit kell tenned, hogy letöltöd az appot és Google fiókon keresztül már használható is. Szükséges kiválasztani az Automatikus szinkronizálást a beállításoknál. Tanácsos ezt a szinkronizálási folyamatot Wi-Fihez is kötni, így nem a mobil adatforgalmad használja el az applikáció.

Azonban nyitott lehetőség az iCloud használata is.

7. Ne használj Photo Streamet

Az iPhone Photo Streamje automatikusan szinrkonizálja az utolsó 1000(!) fotót iOS eszközeid között. Ez azt is jelenti, hogy elraktározza ezt az ezer képet – cirka 1 GB-ot -, kétszer! Szóval, ha nem kellhet a nap bármely órájában megosztanod ezeket, akkor valójában nem is éri meg annyira használni az alkalmazást.

HDR képek mentése

A Beállításokon belül a Fényképek és Kamera menüpont alatt kapcsolhatod ki.

8. Csak HDR képeket ments el

Ha szinkronizáltál már képeket, akkor valószínűleg észrevetted, hogy sok képből kettőt találsz. Ez azért van, mert a készüléked automatikusan elment egy High Dynamic Range változatot is a készített képből.

PhotoStream használata

Ha mindig bekapcsolt állapotban van a HDR funkció, akkor ez természetes. Ez a beállítás a lehető legjobb alacsony fényerőnél vagy árnyékok hangsúlyozásával készített képek esetében. Azonban ha kiválasztod ezt, akkor szükségtelen megtartani az eredeti képet is.

Beállítások > Fényképek és Kamera > Normál fotó megtartása – Ki.

9. Kezdj el stream alapú zenealkalmazást használni

Elmúltak a napok, mikor zenéidet telefonodra mentve kellett tárolnod. Töltsd le kedvenceid és hallgasd a többit letöltés nélkül.

Stream zenei szolgáltatások

Ha elkötelezted magad az iTunes mellett, akkor regisztrálj az iTunes Match alkalmazásra is. Hozzávetőleg évi 7000 forintért minden mentett szám elérhetővé válik a felhőn keresztül. Továbbá le is mentheted bármely számot vagy albumot a felhő ikonra kattintva a megfelelő sorban. Ha nagyobb adatbázishoz szeretnél hozzáférést, akkor pedig a Spotify alkalmazást tudjuk ajánlani.

10. Fedezd fel az „egyéb” szekciót iTuneson belül és állítsd vissza telefonod

Az egyéb kategória fedi mailjeid, zenéid és a böngészési adataid - előzményeket és sütiket egyaránt. Néha ezek a fájlok megsérülnek, meghibásodnak és jóval nagyobb helyet emésztenek fel, mint az indokolt lenne normális esetben. A legegyszerűbb megoldás erre az, ha iTuneson keresztül visszaállítod készüléked.

iTunesban mentsd el először számítógépedre a jelenlegi beállításaid, adataid. Ezt a Biztonsági mentés készítése lehetőséggel teheted meg. Majd állítsd vissza készüléked.

Reméljük hasznosnak találtad cikkünk. Ha így van, akkor ne habozz további hasznos tippekért böngészni blogunk.

/Forrás: http://huffingtonpost.com/

Elveszett az iPhone-om, mit csináljak? Elveszett az iPhone-om, mit csináljak?
2016. szeptember 6.
Az iPhone-ok eltűnése már-már mindennapos dolognak számít, de szerencsére az Apple telepakolta olyan funkciókkal az iOS-t, amik biztonságban tartják adataidat az illetéktelen kezek elől. Ezt az útmutatót azért íruk, hogy átfogóan leírja Neked, hogy mit kell tenned abban az esetben, ha elhagyod a telefonod és hogyan tarthatod az adataidat a legnagyobb biztonságban.
Ezek a leggyakrabban előforduló iPhone 7 problémák és megoldásaik! Ezek a leggyakrabban előforduló iPhone 7 problémák és megoldásaik!
2017. december 21.
Az iPhone 7 már nem mai telefon, így egyre gyakrabban fordulnak elő vele különböző problémák. Néha olyannyira felidegesít a telefonod, hogy legszívesebben a földhöz vágnád? Ne tedd, inkább fogadd meg tanácsainkat.
Meghibásodott az iPhone-od? Ez a 7 cikk garantáltan megoldást jelent számodra! Meghibásodott az iPhone-od? Ez a 7 cikk garantáltan megoldást jelent számodra!
2017. július 7.
Némi túlzással mondhatjuk, hogy egy iPhone ezerféleképpen tud meghibásodni. Egy nagyobb ütődés következtében elmozdulhat bármelyik belső alkatrésze, megtörhet az alaplapja, elszakadhat valamelyik szalagkábele, vagy épp betörhet a Home gombja, és csak az 1%-át érintettük a felsorolásnak. Azonban vannak általánosan előforduló hibák, amelyekkel gyakrabban találkozunk a szervizünkben, mint a többivel.