10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az iOS-t

Az Apple legújabb iOS.3 update-je kiváló újításokat hozott új funkciókkal, számos biztonsági javítással és hasznos trükkökkel. Jó frissítés volt, de messze nem tökéletes. Április elején a cég kiadott egy iOS 10.3.1-es frissítést, ami új hibajavításokat tartalmaz az iPhone, iPad és iPod touch tulajoknak. Ezek nagyrészt kisebb javítások, amik nem mentesek minden problémától.
10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az iOS-t

Gyakran tűnnek fel iOS 10.3.1-el kapcsolatos problémák, a felhasználók egy része teljesítménybeli gondokat észlelt. Hallottunk a felhasználói felület lassulásáról, véletlenszerű újraindulásokról, bezáródó alkalmazásokról, satöbbi. Noha az első ötletet lehet, hogy az Apple Support értesítése lenne, jó esély van rá, hogy te magad is meg tudod javítani. Ami azt illeti, lehet, hogy másodpercek alatt. Megosztunk veled néhány tippet, ami bevált az utóbbi időben. Így javítottunk a rossz iOS teljesítményen, és reméljük a te iOS 10.3.1 verziódon is sikerrel beválnak.

#1 Indítsd újra a készüléket

Ha kezded észrevenni, hogy gyenge teljesítménnyel döcög a készüléked, az első tanács egy egyszerű restart. Mindössze néhány másodpercbe telik, de látványos hatással lehet a készüléked teljesítményére. A legtöbben már tudják, hogy ez hogy működik, de ha számodra új az iOS, akkor egyszerűen tartsd lenyomva a Bekapcsoló gombot, csúsztasd az ujjad a kikapcsolásra a képernyőn, majd nyomd meg újból a Bekapcsoló gombot az indításhoz.

#2 Állítsd vissza a hálózati beállításokat

iOS gyorsító trükkök

Ha lassú a letöltés az internetről, az alkalmazásokban, vagy az App Store-ban, javasoljuk, hogy állítsd be újra a hálózati beállításokat, hogy lásd, megoldja-e a problémát.

Ehhez lépj a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása menübe. Ezzel a készülék elfelejti a WiFi jelszavakat, ezért javasolt leírni, mielőtt elkezded a folyamatot, ami utána csak pár másodpercbe telik.

#3 Frissítsd az alkalmazásokat

Ha nem úgy működik egy-egy app, ahogyan kellene, nézd meg, hogy legújabb frissítés van-e rajta.  Ha nincs bekapcsolva az automatikus frissítés, nehéz nyomon követni a update-eket. A fejlesztők az év első felében adják ki a frissítéseket, ezért van rá esély, hogy lemaradtál egy fontos megjelenésről. Menj az App Store-ba, és nézz szét. Ja, és olvasd el a felhasználói értékeléseket, mielőtt letöltenéd és feltennéd az új verziót.

#4 Kapcsold ki az automatikus letöltéseket

Az automatikus app letöltések nagyon hasznosak, ha az a fajta ember vagy, aki nem tudja, vagy nem akarja folyton csekkolni a legújabb frissítéseket. Ahogy az imént írtuk, ez a funkció megdolgoztatja a grafikus processzort, amivel csökkenthet a teljesítmény, vagy gyorsan lemerülhet az akkumulátor. Ha nem bánod, hogy manuálisan kell frissítgetned az appokat, akkor legalább csak átmenetileg, de próbáld meg kikapcsolni az automatikus letöltéseket.

Ehhez lépj a Beállítások > iTunes & App Store menühöz. Ha ott vagy, kapcsold ki a csúszkával a Frissítéseket az Automatikus letöltéseknél.

#5 Tisztítsd meg a készüléket

Ha kezdesz kifogyni a helyből iPhone-on és iPad-en, csinálj egy tavaszi nagytakarítást. Minél kevesebb lesz a zavaró tényező, a készülék sebessége és az összteljesítménye annál jobb lesz.

Ha régóta a tulajdonodban van a készülék, jó esély van rá, hogy felgyülemlettek olyan elemek, amikre már nincs szükséged. Talán videók, amiket már nem akarsz megnézni, vagy nincs szükség rá, talán egy vagy több alkalmazás.

Apple iOS megtisztítása

Akármi is a helyzet, mindig jó ötlet felkutatni ezeket a fájlokat és alkalmazásokat, és kitörölni őket. Meglepő lehet, hogy mennyi hely szabadul fel. Hogy gyorsan megnézd, mennyi hely van a belső tárolón, menj a következőre: Beállítások > Általános > Tárhely & iCloud használat, és válaszd ki a Tárhely kezelése menüpontot.

#6 Állítsd le a háttérfrissítést

A Háttérfrissítés szintén egy hasznos funkció, ami akadályozhatja a készülék teljesítményét. Ha ez a funkció be van kapcsolva, az alkalmazásaid frissülnek az új információkkal, miközben az app a háttérben van. Például a Facebook hírfolyam folyamatosan frissül anélkül, hogy megnyitnád az alkalmazást. Ennek a funkciónak a leállítása segítheti a készüléked grafikus processzorának munkáját, szóval megér egy próbát.

Ehhez lépj a Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés a háttérben menübe, ahol kapcsold ki a Háttérfrissítést. Ezzel a folyamat teljes leáll.

Megcsinálhatod úgy is, hogy végigmész az alkalmazások listáján, és egyesével beállítod.

#7 Widgeteket ne!

Widgetek eltávolítása

A widgetek mindenhol ott vannak az iOS 10-ben. Annak ellenére, hogy hasznosak tudnak lenni, jelentősen leszívhatják a készülék energiaforrásait. Ha egy rakás aktív widgeted van, próbálj megszabadulni azoktól, amiket nem használsz, hogy nélkülük javul-e a teljesítmény.

Ehhez húzd jobbra az ujjad a kezdőképernyőn. Görgess le egészen a widgetek aljáig, és válaszd ki a Szerkesztést, ami egy kis kör. Itt látsz egy hosszú listát a szolgáltatásokról és alkalmazásokról. Egy widget eltávolításához koppints a piros körre a fehér vonallal és menj az Eltávolításra. Szedj ki annyit, amennyit kell.

#8 Tiltsd le a Spotlight keresést

Nincs garantálva, hogy segíteni fog, de megpróbálhatod kikapcsolni a Spotlight keresést, hogy lásd, javít-e a telefon teljesítményén. A Spotlight kereséssel könnyedén találhatsz meg tartalmat a telefonodon: alkalmazások, email-ek, üzenetek, satöbbi. Kikapcsolásához lépj a Beállításokba. Az Általánoson belül van a Spotlight keresés. Innen kikapcsolhatsz minden alkalmazást a Keresési eredmények alatt, vagy egyesével is kiválaszthatod.

#9 Csökkentsd az Átláthatóság & Mozgás effekteket

Ha akadozó, furcsa animációkat és áttűnéseket veszel észre, próbáld meg csökkenteni az átláthatóság és mozgás effekteket a készülékeden. Kezdjük a Mozgás effektekkel.

Az iOS 10 egyfajta mélységérzetet nyújt, amikor megdöntöd a készüléket, és amikor megnyitsz vagy bezársz különféle alkalmazásokat. Ennek a funkciónak a szabályozása segíthet, hogy simább legyen az iOS 10.3 vagy 10.3.1 teljesítménye telefonon vagy tableten.

A Mozgás effekt csökkentéséhez az iOS 10.3 vagy iOS 10.3.1-ben menj a Beállítások > Általános > Kisegítő lehetőségek, és kapcsold be a Mozgás csökkentését. Ezután észrevehető lesz, hogy néhány funkció eltűnik, például a buborék effekt a Messenger app-ban.

Ha a Kisegítő lehetőségeknél vagy, próbáld meg csökkenteni az Átláthatóságot. Ez csökkenti az áttűnéseket és a homályosító effekteket, amik egyébként megterhelik a grafikus processzor működését. Az Átláthatóság csökkentéséhez koppints a Kontraszt növelése gombra, majd kapcsold be az Átláthatóság csökkentése funkciót.

#10 Próbáld ki az iOS 10.3.2 bétát

iOS 10.3.2 Install

A béta szoftver problémás lehet, de előfordul, hogy a felhasználók fejlődést látnak benne a hivatalos szoftverhez képest. Ha már nem jut eszedbe más, kipróbálhatod az iOS 10.3.2 betát, hogy lásd, segít-e a készüléked teljesítményén.

Az iOS 10.3.2 jelen állapota szerint nem tartalmaz új funkciókat vagy trükköket. Az Apple még nem jelentette be a hivatalos megjelenési dátumát.

#+1 Kezdd újra

Ha semmi sem segít a fentiekből, és nem találsz megoldást máshol sem, megpróbálhatod visszaállítani a telefonod. Ha nem tudod elvinni a készüléked egy Apple Store-ba, próbálj meg letörölni róla mindent és a nulláról újraindítani. Ez egy bevett szokás, ami pozitívan hat a teljesítményre, főleg a régebbi modelleknél.

Mielőtt visszaállítanád a telefont a gyári beállításokra, bizonyosodj meg, hogy mindenről csináltál biztonsági másolatot. Ezen felül szükséged lesz egy vagy két óra szabadidőre, amikor a folyamat simán végigfuthat. Ha megvagy a biztonsági mentéssel, és készen vagy a tisztításra, lépj a Beállítások > Visszaállítás > Összes tartalom és beállítás törlése menüre az indításhoz.

Tedd fel az iOS 10.3.1-et, ha jobb védelmet akarsz

Ha fontos számodra a biztonság, komolyan vedd fontolóra az iOS 10.3.1 update letöltését.

Az iOS 10.3.1 egyetlen biztonsági patch-et hoz egy lehetséges Wi-Fi hibára. Ha nem tetted fel az iOS 10.3-at, akkor viszont az 10.3.1 rengeteg patch-et fog hozni.

Az iOS 10.3 frissítés több mint 60 ismert patch-et hozott. Egy lényeges, mérföldkőnek mondható update-ről van tehát szó. Az iOS 10 előző verziója, az iOS 10.2.1 csak 14 ismert patch-et hozott.

Többek között egy patch egy Safari „ransomware” bug-ra, amit csalók használtak, hogy az iOS felhasználóktól megtudják, ki nézett pornót a készülékén.

Ezektől a patch-ektől biztonságosabb lesz az iPhone, iPad és iPod touch, ezáltal ideálisabb azok számára, akik privát, érzékeny fájlokat/adatokat tárolnak a készülékükön. A legtöbbünknél ez a helyzet.

Ha kimaradt az iOS 10.2.1-es update vagy az iOS 10.2-es frissítés, jobb, ha tudod, hogy az iOS 10.3.1 az azokban lévő biztonsági patch-eket is magával hozza. Sőt, ha az iOS 9.3.5 is kimaradt, azok frissítéseit is tartalmazza. Ez tavaly jelent meg, és a hívásokra, kapcsolatokra, üzenetekre, email-ekre vonatkozó biztonsági újításokat hozott.

Ha fontos számodra a biztonság, az iOS 10.3.1-et mindenképpen megéri letölteni.

/Forrás: gottabemobile.com/

Erről ne maradj le! Elindítottuk az iPhoneSzervizBuda.hu blogját! Erről ne maradj le! Elindítottuk az iPhoneSzervizBuda.hu blogját!
2014. augusztus 5.
Hosszú várakozás után a mai nappal végre útjára indítottuk szervizünk blogját, ahol hetente többször közlünk majd le cikkeket, érdekességeket, "hogyan használd" jellegű tartalmakat, képes riportokat a legextrémebb eseteinkről, videókat, leleplezéseket, akciókat és nem utolsó sorban aktualitásokat szervizünk mindennapjaiból.
10 egyszerű trükk arról, hogy szabadíts fel akár TÖBB GIGÁNYI helyet a készülékeden 10 egyszerű trükk arról, hogy szabadíts fel akár TÖBB GIGÁNYI helyet a készülékeden
2017. június 7.
Telefonod tárhelye tele van használhatatlan szeméttel. Nemrégiben az Apple-t illeték kritikával amiatt, hogy az iOS nagyon sok helyet használ. Hiába veszünk 16 GB tárhellyel rendelkező készüléket, valójában nem tudjuk ezt kihasználni.
VIDEÓ! iPhone 6 Plus szétszerelése VIDEÓ! iPhone 6 Plus szétszerelése
2014. szeptember 23.
Nézz be az iPhone 6 Plus belsejébe!!! Az iPhoneSzervizBuda.hu csapata szétszerelte a nagyobbik tepsit, hogy megnézzük és megmutassuk mik igazak a pletykákból.