3 gyakori iPhone 6s probléma, amitől meg tudnál őrülni!

Az iPhone 6s már több mint 2,5 éve jelent meg. Ha nem Apple telefonról beszélnénk, azt mondanánk, ideje cserélni. De Apple telefonról van szó, így azt mondjuk, már érdemes körültekintőbben bánni vele, és megfelelően kezelni az előforduló hibáit. A három leggyakoribbat gyűjtöttük össze, ezekből legalább egy hibával már biztosan találkoztál!
3 gyakori iPhone 6s probléma, amitől meg tudnál őrülni!

Akkumulátor élettartam

Az úgynevezett BatteryGate jelenségről kiderült, hogy nem jelent semmit, viszont az akkumulátor élettartamával kapcsolatos problémák annál inkább okoznak gondot a legtöbb iPhone 6s tulajnak.

Míg az iPhone 6s akksija igen jól bírja a töltések közti időszakokat, maga az akkumulátor élettartama igen gyalázatos. S mivel az akku élettartama már alapból sokaknak fejfájást okoz, nem meglepő, ha ez a probléma is megtalálható a legfrusztrálóbb kérdések között.

iPhone 6s akkumulátor probléma

10-ből 9-szer az ilyen esetek mögött egy harmadik féltől származó applikáció áll, mely a háttérben folyamatosan futva okozza a gyors lemerülést. Ilyenkor elsőként érdemes bemenned a Beállítások > Akkumulátor menüpontba.

Itt láthatod azt, hogy mely appok merítik a háttérben az akksit úgy, hogy nincsenek is bekapcsolva. Így ha jobb akkumulátor élettartamot szeretnél elérni, menj a Beállítások > Általános > Háttéralkalmazás Frissítése menüpontba. Görgesd le a képernyőt oda, ahol a kérdéses app található, majd a csúszka segítségével inaktiváld.

Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy az iOS 11-ben lehetőséged van a Beállítások > Akkumulátor és engedélyezze az alacsony energiafogyasztás üzemmód menüpontban engedélyezni, hogy még kevesebbet fogyasszon a telefonod.

Ha a fent leírt procedúra nem oldja meg a problémát, az iPhone 6s akkumulátor cseréjét javasoljuk. Ennek áráról és menetéről, erre a linkre kattintva tudsz meg több információt.

Random kikapcsolás

Erről a típusú problémáról rengeteg levelet kaptunk már, illetve nem újdonság ez az Apple fórumokon sem. A megoldás viszont kellemetlenségekkel jár.

iPhone 6s kikapcsolás

Sajnos itt nem működik a jól bevált Kezdőgomb segítségével történő reset, illetve a Beállítások > Általános menüpont segítségével való visszaállítás lehetősége sem. A legjobb amit tehetsz, az az, hogy biztonsági mentést készítesz az adatokról, mindent letörölsz a telefonról, majd visszaállítod az előzőleg kimentett adataidat.

Most jön az a rész, ami leginkább nem fog tetszeni: ha nem segített az előző tipp, az már megoldhatja a problémát, ha nem állítod vissza az elmentett adataidat...

Itt láthatod az Apple oldalát, ahol leírják az ehhez szükséges lépéseket.

Az iOS 11 frissítését követően, hasonló problémával küzdöttek felhasználók tízezrei. A készülékük december 2 után szinte percenként újraindult. Egy szoftveres frissítéssel azonban tökéletesen megoldódik a probléma.

Forró kezdőgomb

Az egyik legbizarrabb probléma a Touch ID kezdőgomb olyannyira való felmelegedése, mely fájdalmat okoz, ha hozzáérünk.

Első lépésként megpróbálhatod törölni és visszaállítani a telefonon az adatokat, de valószínűleg ez nem fogja megoldani a problémát, mert az esetek többségében ezt hardveres hiba okozza, mely miatt érdemes felkeresned üzletünket egy Home gomb cserére.

iPhone 6s forró home gomb

Természetesen számtalan hibával találkoztunk már az elmúlt években, amik az iPhone 6s készüléket érintették. Legtöbbje szerencsére orvosolható, így a telefonoknak még legalább 1-2 évet jóslunk.

Tetszett a cikk? Oszd meg Facebookon!

(Forrás: bgr.com)

A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése
2017. július 31.
Azt gondolod, hogy a telefonod használatát már tökéletesen elsajátítottad és kívülről-belülről ismered annak minden részletét? Figyelmeztetünk: ez nem így van. Mindig akadnak újdonságok, amelyek meglephetnek, ilyen például a „Force Quit Swipe”, amit a mai napig rosszul használsz.
Betelt az iCloud? Szelektálj okosan! Betelt az iCloud? Szelektálj okosan!
2017. február 25.
Az iCloud tárhelye sajnos nem végtelen, ezért nem pakolhatsz fel ész nélkül minden adatot rá. Érdemes kiválogatnod a fontosakat és azokat feltöltened, amelyekre valóban szükséged van. Habár lehetőség van szelektálni, mégis kevesen teszik, pedig csak pár kattintás.
5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet! 5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!
2017. október 12.
Már láttuk, hogy milyen funkciókat tett az Apple az iOS 11-be, így eljött az idő, hogy megnézzük közelebbről is, milyen apró és nagyszerű tulajdonságok tehetik élvezetesebbé a mi Apple mániánkat. A következőkben megmutatjuk, melyek azok az iOS 11 trükkök, amikről mindenképp tudnod kell.