5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!

Már láttuk, hogy milyen funkciókat tett az Apple az iOS 11-be, így eljött az idő, hogy megnézzük közelebbről is, milyen apró és nagyszerű tulajdonságok tehetik élvezetesebbé a mi Apple mániánkat. A következőkben megmutatjuk, melyek azok az iOS 11 trükkök, amikről mindenképp tudnod kell.
5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!

1# Testreszabhatod a Vezérlőközpontot

Az új Vezérlőközpont egészen más, mint amit az iOS 10-ben megszoktuk, hiszen most már mindent egy oldalra helyez a rendszer, nem pedig több panelbe oszt szét.

Ha nem tetszik az alapértelmezett Vezérlőközpont beállítás, egyszerűen megváltoztathatod, csak menj be a: Beállítások > Vezérlőközpont > Vezérlők testreszabása menüpontba, hogy hozzáadj vagy eltávolíts elemeket, illetve, hogy átrendezd azok sorrendjét. Innen lehetőséged van még linkeket adni a riasztásokhoz, az Apple TV távirányítójához és a képernyőfelvétel módjához is.

iOS11 beállítás

2# Most már a screenshot-okat (képernyőképeket) is szétfirkálhatod!

Ha szeretsz szöveget adni a képernyőképeidhez, szeretni fogod, ahogyan kezeli ezt az iOS 11: amikor fotót csinálsz (ahogy eddig: megnyomod a home és a power gombot), látni fogsz egy kis miniatűr képet.

Ha nem csinálsz vele semmit, el fog tűnni, de ha megérinted, egy szerkesztő felületre érkezel, ahol megvághatod a képet, írást adhatsz hozzá, vagy akár rá is firkálhatsz valamit, mindezt az iOS 11 markup eszközei és nagyítója segítségével.

3# Állj át a sötét oldalra!

Ha az iOS 11 zavaróan fehéren világít, könnyedén sötétebbre tudod állítani a képernyő fényerejét, csak ugorj be a Beállítások > Általános > Hozzáférhetőség > Kijelzőeszközök>Invert színek menüpontba és kapcsold be a Smart Invert funkciót.

Inverz mód

A normál invertálással ellentétben - ami megfordítja a képernyő összes színét - a Smart Invert nem zavarja a képeket és egyéb média fájlokat: ez tényleg az iOS-ban a Sötét Mód.

4# Ne emészd magad a power gomb miatt többé!

Akkor is újra tudod indítani vagy kikapcsolni az iPhone-odat, ha a bekapcsoló gomb nem működik. Hogyan? Menj a Beállítások > Általános menüpontra, és görgess a lista legalsó részébe, ahol az új leállítás funkciót látod, ami megjeleníti a már ismerős Slideto Power Off (csúsztasd el, hogy kikapcsold) vezérlőt.

5# Egy kézzel gépelhetsz - könnyek nélkül

Ha az iPhone-od billentyűzetén lenyomva tartod a földgömb/emoji ikont, három új piktogram jelenik meg a billentyűzeten: bal, normál és jobb.

iOS11 egykezes mód

A "normál" önmagától értetődő, de a másik két lehetőség a billentyűzetet a normál méretének körülbelül 3/4-ére kicsinyíti le, melyet a képernyő bal vagy jobb oldalára helyez. Így sokkal könnyebb lesz elérni a betűket a hüvelykujjaddal. Ez a funkció ragyogó kis rejtett tulajdonság az iPhone 7 Plus-on.

Természetesen ezeken kívül még számtalan lehetőség van arra, hogy jobbá tedd a készüléked, az életed pedig kényelmesebbé. Te használod az új funkciókat? Válaszolj nekünk kommentben!

/Forrás: techradar.com/

5 tuti biztos tipp, hogy az iOS 11 legsúlyosabb hibáit orvosolni tudd 5 tuti biztos tipp, hogy az iOS 11 legsúlyosabb hibáit orvosolni tudd
2017. november 22.
Az Apple legújabb operációs rendszere az első pillanattól megosztja a felhasználókat, mivel számos gyermeteg hibával érkezett, amelyet az Apple-től egyáltalán nem szokásunk elvárni. Cikkünkben megpróbáljuk mi kijavítani az Apple hibáit.
Segítség! Az iPhone kijelzője úgy néz ki, mint egy fekete-fehér TV! Segítség! Az iPhone kijelzője úgy néz ki, mint egy fekete-fehér TV!
2017. április 4.
Ha iPhone, iPad vagy Apple Watch készüléked kijelzője szürkébe fordult, akkor ne aggódj, a megoldás valószínűleg egyszerűbb, mint gondolnád. Mi pedig megosztjuk veled a titkot.
Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát? Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát?
2017. február 17.
Szinte minden héten felütik a fejüket a legújabb találgatások a következő iPhone megjelenésével és alkatrészeivel kapcsolatban. Az extrább, túlzottan futurisztikus elképzelésekre természetesen nem érdemes hallgatni, de az ésszerűbbekre lehet számítani. Ilyen az akkumulátor üzemidejének növelésével kapcsolatos hír is.