5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!

Már láttuk, hogy milyen funkciókat tett az Apple az iOS 11-be, így eljött az idő, hogy megnézzük közelebbről is, milyen apró és nagyszerű tulajdonságok tehetik élvezetesebbé a mi Apple mániánkat. A következőkben megmutatjuk, melyek azok az iOS 11 trükkök, amikről mindenképp tudnod kell.
5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!

1# Testreszabhatod a Vezérlőközpontot

Az új Vezérlőközpont egészen más, mint amit az iOS 10-ben megszoktuk, hiszen most már mindent egy oldalra helyez a rendszer, nem pedig több panelbe oszt szét.

Ha nem tetszik az alapértelmezett Vezérlőközpont beállítás, egyszerűen megváltoztathatod, csak menj be a: Beállítások > Vezérlőközpont > Vezérlők testreszabása menüpontba, hogy hozzáadj vagy eltávolíts elemeket, illetve, hogy átrendezd azok sorrendjét. Innen lehetőséged van még linkeket adni a riasztásokhoz, az Apple TV távirányítójához és a képernyőfelvétel módjához is.

iOS11 beállítás

2# Most már a screenshot-okat (képernyőképeket) is szétfirkálhatod!

Ha szeretsz szöveget adni a képernyőképeidhez, szeretni fogod, ahogyan kezeli ezt az iOS 11: amikor fotót csinálsz (ahogy eddig: megnyomod a home és a power gombot), látni fogsz egy kis miniatűr képet.

Ha nem csinálsz vele semmit, el fog tűnni, de ha megérinted, egy szerkesztő felületre érkezel, ahol megvághatod a képet, írást adhatsz hozzá, vagy akár rá is firkálhatsz valamit, mindezt az iOS 11 markup eszközei és nagyítója segítségével.

3# Állj át a sötét oldalra!

Ha az iOS 11 zavaróan fehéren világít, könnyedén sötétebbre tudod állítani a képernyő fényerejét, csak ugorj be a Beállítások > Általános > Hozzáférhetőség > Kijelzőeszközök>Invert színek menüpontba és kapcsold be a Smart Invert funkciót.

Inverz mód

A normál invertálással ellentétben - ami megfordítja a képernyő összes színét - a Smart Invert nem zavarja a képeket és egyéb média fájlokat: ez tényleg az iOS-ban a Sötét Mód.

4# Ne emészd magad a power gomb miatt többé!

Akkor is újra tudod indítani vagy kikapcsolni az iPhone-odat, ha a bekapcsoló gomb nem működik. Hogyan? Menj a Beállítások > Általános menüpontra, és görgess a lista legalsó részébe, ahol az új leállítás funkciót látod, ami megjeleníti a már ismerős Slideto Power Off (csúsztasd el, hogy kikapcsold) vezérlőt.

5# Egy kézzel gépelhetsz - könnyek nélkül

Ha az iPhone-od billentyűzetén lenyomva tartod a földgömb/emoji ikont, három új piktogram jelenik meg a billentyűzeten: bal, normál és jobb.

iOS11 egykezes mód

A "normál" önmagától értetődő, de a másik két lehetőség a billentyűzetet a normál méretének körülbelül 3/4-ére kicsinyíti le, melyet a képernyő bal vagy jobb oldalára helyez. Így sokkal könnyebb lesz elérni a betűket a hüvelykujjaddal. Ez a funkció ragyogó kis rejtett tulajdonság az iPhone 7 Plus-on.

Természetesen ezeken kívül még számtalan lehetőség van arra, hogy jobbá tedd a készüléked, az életed pedig kényelmesebbé. Te használod az új funkciókat? Válaszolj nekünk kommentben!

/Forrás: techradar.com/

Olyanra kattintottál, amire nem kellett volna? Segítünk eltüntetni! Olyanra kattintottál, amire nem kellett volna? Segítünk eltüntetni!
2017. március 13.
Mindannyian szembesültünk már azzal a problémával, hogy készülékünk használata kényelmetlenné vált a megannyi becashelődött oldaltól, és az ezek által elfoglalt tárhelytől. Megmutatjuk, hogy tudod törölni a böngészési előzményeket.
Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban
2017. június 16.
Sokat elárul az iOS 11 újdonságainak számáról az, hogy a WWDC-n Tim Cooknak még ahhoz sem volt ideje, hogy bemutassa a megszokott diagramokat arról, hogy milyen briliáns is az Apple. Ezek helyett az iOS 11 valós újdonságairól mesélt, amelyek talán gyökeresen nem változtatják meg a rendszert, de kellőképpen felfrissítik azt.
Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát
2018. március 7.
Ha már megjelenéskor megvetted az iPhone 7 és iPhone 7 Plus közül valamelyiket, pont most tartasz annál az időszaknál, amikor az üzemidő rohamosan csökkenni kezd. Miért? Mert az Apple 500 feltöltési ciklust ígér, és a következő hónapokban léped majd át. Adunk pár jól bevált tippet, amivel kitolhatod az iPhone 7 és iPhone 7 Plus üzemidejét.