5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!

Már láttuk, hogy milyen funkciókat tett az Apple az iOS 11-be, így eljött az idő, hogy megnézzük közelebbről is, milyen apró és nagyszerű tulajdonságok tehetik élvezetesebbé a mi Apple mániánkat. A következőkben megmutatjuk, melyek azok az iOS 11 trükkök, amikről mindenképp tudnod kell.
5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!

1# Testreszabhatod a Vezérlőközpontot

Az új Vezérlőközpont egészen más, mint amit az iOS 10-ben megszoktuk, hiszen most már mindent egy oldalra helyez a rendszer, nem pedig több panelbe oszt szét.

Ha nem tetszik az alapértelmezett Vezérlőközpont beállítás, egyszerűen megváltoztathatod, csak menj be a: Beállítások > Vezérlőközpont > Vezérlők testreszabása menüpontba, hogy hozzáadj vagy eltávolíts elemeket, illetve, hogy átrendezd azok sorrendjét. Innen lehetőséged van még linkeket adni a riasztásokhoz, az Apple TV távirányítójához és a képernyőfelvétel módjához is.

iOS11 beállítás

2# Most már a screenshot-okat (képernyőképeket) is szétfirkálhatod!

Ha szeretsz szöveget adni a képernyőképeidhez, szeretni fogod, ahogyan kezeli ezt az iOS 11: amikor fotót csinálsz (ahogy eddig: megnyomod a home és a power gombot), látni fogsz egy kis miniatűr képet.

Ha nem csinálsz vele semmit, el fog tűnni, de ha megérinted, egy szerkesztő felületre érkezel, ahol megvághatod a képet, írást adhatsz hozzá, vagy akár rá is firkálhatsz valamit, mindezt az iOS 11 markup eszközei és nagyítója segítségével.

3# Állj át a sötét oldalra!

Ha az iOS 11 zavaróan fehéren világít, könnyedén sötétebbre tudod állítani a képernyő fényerejét, csak ugorj be a Beállítások > Általános > Hozzáférhetőség > Kijelzőeszközök>Invert színek menüpontba és kapcsold be a Smart Invert funkciót.

Inverz mód

A normál invertálással ellentétben - ami megfordítja a képernyő összes színét - a Smart Invert nem zavarja a képeket és egyéb média fájlokat: ez tényleg az iOS-ban a Sötét Mód.

4# Ne emészd magad a power gomb miatt többé!

Akkor is újra tudod indítani vagy kikapcsolni az iPhone-odat, ha a bekapcsoló gomb nem működik. Hogyan? Menj a Beállítások > Általános menüpontra, és görgess a lista legalsó részébe, ahol az új leállítás funkciót látod, ami megjeleníti a már ismerős Slideto Power Off (csúsztasd el, hogy kikapcsold) vezérlőt.

5# Egy kézzel gépelhetsz - könnyek nélkül

Ha az iPhone-od billentyűzetén lenyomva tartod a földgömb/emoji ikont, három új piktogram jelenik meg a billentyűzeten: bal, normál és jobb.

iOS11 egykezes mód

A "normál" önmagától értetődő, de a másik két lehetőség a billentyűzetet a normál méretének körülbelül 3/4-ére kicsinyíti le, melyet a képernyő bal vagy jobb oldalára helyez. Így sokkal könnyebb lesz elérni a betűket a hüvelykujjaddal. Ez a funkció ragyogó kis rejtett tulajdonság az iPhone 7 Plus-on.

Természetesen ezeken kívül még számtalan lehetőség van arra, hogy jobbá tedd a készüléked, az életed pedig kényelmesebbé. Te használod az új funkciókat? Válaszolj nekünk kommentben!

/Forrás: techradar.com/

Így tudsz saját csengőhangot beállítani az iPhone-on! Így tudsz saját csengőhangot beállítani az iPhone-on!
2017. január 29.
Az Apple híresen kevés önálló dolgot enged a felhasználóknak, amiről lehet vitatkozni, hogy ez jó, vagy rossz, de az tény, hogy több minden olyan dologban meg van kötve a kezünk, amiben talán jobban örülnénk, hogyha nem lenne. Ilyen a saját csengőhang választás is. Szerencsére találtunk rá egy módot, amivel beállíthatod kedvenc zenéidet a csengőhangodnak.
Meghibásodott az iPhone-od? Ez a 7 cikk garantáltan megoldást jelent számodra! Meghibásodott az iPhone-od? Ez a 7 cikk garantáltan megoldást jelent számodra!
2017. július 7.
Némi túlzással mondhatjuk, hogy egy iPhone ezerféleképpen tud meghibásodni. Egy nagyobb ütődés következtében elmozdulhat bármelyik belső alkatrésze, megtörhet az alaplapja, elszakadhat valamelyik szalagkábele, vagy épp betörhet a Home gombja, és csak az 1%-át érintettük a felsorolásnak. Azonban vannak általánosan előforduló hibák, amelyekkel gyakrabban találkozunk a szervizünkben, mint a többivel.
Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát? Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát?
2017. február 17.
Szinte minden héten felütik a fejüket a legújabb találgatások a következő iPhone megjelenésével és alkatrészeivel kapcsolatban. Az extrább, túlzottan futurisztikus elképzelésekre természetesen nem érdemes hallgatni, de az ésszerűbbekre lehet számítani. Ilyen az akkumulátor üzemidejének növelésével kapcsolatos hír is.