5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt

Egy beazonosítatlan eredetű töltő használata a legjobb esetben is a készülékedben előbb-utóbb jelentkező rendellenességekkel, lassú töltéssel jár, de akár komoly veszélyforrássá is válhat. Mindig ellenőrizd a csomagolást, hogy megbizonyosodj róla, készülékedhez tervezett, ellenőrzött minőségű terméket vásárolsz.
5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt

Néhány USB töltőkábel nem tudja megkülönböztetni a hálózati áramforrást és az USB bemenetet

Ha olcsó, átlagos micro USB töltőkábelt vásárolsz az interneten vagy a sráctól a piacon, lehet, hogy meglepetésként fog érni: a töltő esetenként egyáltalán nem tudja megkülönböztetni a hálózati áramforrást és az USB porton keresztüli csatlakoztatást. Ez önmagában nem probléma, hacsak nincs szükséged egy nagyobb löket töltésre a konnektorból, úgy hogy közben 500mAh-ra vagy korlátozva.

Egy olcsó USB töltőkábel a telefonod lassabb töltődéséhez is vezethet

A legtöbb USB töltőkábel rendelkezik mind adatközvetítő, mind töltővezetékkel. Amikor olcsó USB kábelt vásárolsz az általában egy silány minőségű 28/28-as nyomtáv kábelt jelent, nem pedig a 28/24-es verziót, amelyet telefon vagy tablet vásárlásakor biztosítanak a készülék mellé. A 24-es kábel 2 ampert is képes kezelni nem csak az 500 milliampert, melyet a 28/28-as. Ennek pedig hatása van a készüléked töltődési sebességére.

Ahogy a Daily Mirror is jelentette, a készülékeknek nagyjából öt órára van szükségük a teljes töltöttségi szint eléréséhez, amennyiben eredeti töltőt használunk hozzá, és akár 19 órát is igénybe vehet egy hamisítvánnyal lejátszódó folyamat. Persze ezzel nem akarjuk azt mondani, hogy minden olcsó kábel rossz, de mindenképpen érdemes odafigyelni rá, hogy mire adod ki a pénzed.

Az a pletyka terjeng róluk, hogy a készüléked is tönkretehetik

Egy 2014-ben napvilágot látott jelentés felfedte, hogy olcsón értékesített USB Lightening kábelek tényleges kárt okoztak az iPhone 5 készülékekben. Pontosabban tönkretettek egy a megfelelő szoftveres működést biztosító chipet, mely a U2 IC névre hallgat. Ez tulajdonképpen az Apple termékeknél az alaplap megfelelője - logicboard. Ez a chip irányítja az akkumulátort, a készülék gombjait és az USB bemenetet. Meglehetősen drága része a készüléknek, ahhoz, hogy egy olcsóbb töltő vásárlásával tegyük tönkre. És biztosak lehetünk-e egyáltalán abban, hogy nem fordul elő az új chippel ugyanaz a történet?

hamis és eredeti Lightning kábel

Tönkretehetik a telefonod akkumulátorát

Amikor akkumulátorod töltöd, felmerül az igény, hogy a megfelelő áramkor kapcsolási sémával rendelkezzen töltőd, azaz felismerje, ha az akkumulátorodnak már nincs szüksége további energiára. Ha töltőd mégsem rendelkezne ezzel a funkcióval – vagy ha cserébe egyéb hibákkal rendelkezik -, akkor súlyosan károsíthatja készüléked akkumulátorát vagy magát a készüléket. Szükségtelen mondani, hogy a legtöbb csereakkumulátor nem kimondottan olcsó és egy efféle károsodással sanszod sincs a garanciára.

Akár az életedbe is kerülhet a spórolás ezen típusa

Mindig megkapjuk a figyelmeztetést, hogy az olcsó, hamisított töltőkábelek tüzet okozhatnak. Számos sztorit hallhattunk komoly égési sérüléssel és áramütéssel járó kézben felrobbant töltőkről. Azonban 2014-ben, Syndney városában bejelentés történt egy nőről, aki egy olcsó, beazonosítatlan eredetű töltő által okozott áramütéshalálos áldozatává vált.

Mi úgy véljük, hogy megéri az általad megengedhető legjobb USB töltőt megvásárolni, amely esetlegesen specifikusan a te eszközödhöz készült – például iPhone esetében. Amennyiben ilyen eszköz vásárlására adnád a fejed, üzletünkben kollégáink rendelkezésedre állnak a legjobb minőségű töltők széles kínálatával.

/Forrás: blog.cambrionix.com/

Olyanra kattintottál, amire nem kellett volna? Segítünk eltüntetni! Olyanra kattintottál, amire nem kellett volna? Segítünk eltüntetni!
2017. március 13.
Mindannyian szembesültünk már azzal a problémával, hogy készülékünk használata kényelmetlenné vált a megannyi becashelődött oldaltól, és az ezek által elfoglalt tárhelytől. Megmutatjuk, hogy tudod törölni a böngészési előzményeket.
Erre az 5 dologra figyelj, ha használt iPhone-t veszel! Erre az 5 dologra figyelj, ha használt iPhone-t veszel!
2017. április 21.
Vadonatúj iPhone-t venni nem olcsó mulatság. Annak ellenére, hogy az iPhone 7 megjelenése lenyomta néhány régebbi modell árát, még így is találhatsz kedvezőbb megoldásokat. Használt iPhone-t venni becsapós lehet. Persze valószínűleg megspórolsz némi pénzt, de van néhány visszatérő csapda, amit el tudsz kerülni.
iPad (2018) szakértői szemmel - Nem lesz könnyű menet a javítása iPad (2018) szakértői szemmel - Nem lesz könnyű menet a javítása
2018. április 9.
Az Apple készülékeit nem csak szoftveresen, hardveresen is érdemes megvizsgálni. És most nem a száraz számokra gondolunk, hanem a felépítésére, illeszkedésére, stb. Miért fontos ez neked? Mert most derül ki, hogyha összetöröd majd, hozzávetőlegesen mennyit kell fizetned a javításáért.