5 tuti biztos tipp, hogy az iOS 11 legsúlyosabb hibáit orvosolni tudd

Az Apple legújabb operációs rendszere az első pillanattól megosztja a felhasználókat, mivel számos gyermeteg hibával érkezett, amelyet az Apple-től egyáltalán nem szokásunk elvárni. Cikkünkben megpróbáljuk mi kijavítani az Apple hibáit.
5 tuti biztos tipp, hogy az iOS 11 legsúlyosabb hibáit orvosolni tudd

Az alig két hónapja megjelent iOS 11 már több frissítést is kapott. Ezek a frissítések nem a felhasználói élmény bővítésére szolgáltak, hanem a rendszer olykor egészen elképesztő hibáinak korrigálására. Csak, hogy kettőt említsünk, az iPhone 8 és iPhone 8 Plus csengőhangszóró szoftveres problémákból adódó recsegésére, illetve a hirtelen hőmérsékletváltozás során bekövetkező iPhone X kijelzőjének fagyására.

Láthatjuk, habár az Apple igyekszik önbizalommal telve hangoztatni a rendszer helyes működését, egyértelmű, hogy az iOS 11.1.2 (jelenleg itt tartanak a frissítések), hadilábon áll a helyes működéssel. Kövesd a következő 5 pontot és az iOS legsúlyosabb hibáit orvosolni fogod!

iOS 11: akkumulátor probléma megoldása

Az akár több órával visszacsökkenő üzemidő az Apple általános problémája, szinte az összes nagyobb iOS frissítés után beköszön. Az iOS 11 installálása után sem volt ez másként.

iPhone akkumulátor problémák

Ha segítségre van szükséged az akkumulátor élettartamával kapcsolatban, nézd meg először egy előző cikkünkben megjelent részletes útmutatót az iOS 11 készülékek akkumulátor élettartamának megnövelésével kapcsolatban. Ez néhány lehetséges megoldást és tippet tartalmaz, amelyek segítenek abban, hogy minél többet tudj kihozni a telefonodból vagy a táblagépedből.

Ha ezek közül a javítások közül egyik sem működik, akkor lehet, hogy rossz az akkumulátor, így javasoljuk, hogy vedd fel a kapcsolatot az Apple-lel, vagy ha már nem garanciális a készülék, akkor velünk, hogy kicserélhessük az aksit.

Ahogy fent említettük, ha hirtelen sokat csökkent az üzemidőd, szinte biztos, hogy a frissítés az oka. Az Apple idővel orvosolni fogja ezeket, így érdemes várnos a következő frissítések megjelenéséig.

iOS 11: Touch ID probléma megoldása

Ha a Touch ID működésképtelenné válik, óvatosan távolíts el minden szennyeződést róla, illetve győződj meg arról is, hogy az ujjad tiszta, hiszen ezek miatt nem tudja rendesen felismerni a Touch ID az ujjlenyomatodat.

iPhone Touch ID probléma

Ha biztos vagy abban, hogy nem ilyesmi okozza a problémát, menj a “Beállítások > Touch ID és jelszó menübe.

A következő képernyőn érintsd meg az egyes ujjlenyomatokat, majd válaszd ki a “Törölje az ujjlenyomatot” opciót. Ha ez befejeződött, érintsd meg az “Új ujjlenyomat hozzáadása…” lehetőséget, hogy új Touch ID-t tudj megadni.

A Touch ID működéséről, esetleges hibáiról született egy átfogó cikkünk, amit ezen a linken találsz meg.

iOS 11: recsegő hang probléma megoldása

Ha problémákat tapasztalsz a hanggal (torzít, recseg, túl halk stb.), próbáld ki a következőt: Első lépésként indítsd újra a készüléket, majd nézd meg, hogy ez segített-e a problémádon. Ez a módszer eddig jól működött nekünk.

iPhone hangszóró problémák

Ha ez nem javította meg, nézd meg a hangszóró rácsot és ellenőrizd, hátha vannak benne szennyeződési törmelékek. Ha látsz valami koszt, ki kell tisztítani a készüléked. Ezt otthon nem szerencsés elvégezni, semmiképp sem fújhatsz bele, mert a porszemek csak beljebb kerülnének, ami idővel komolyabb problémát is okozna!

Ha csak egy adott alkalmazásban észleled a problémát, töltsd le a legújabb frissítést, és nézd meg, hogy ez segített-e. Ha iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus-on tapasztalsz recsegést, azt többnyire szoftveres hiba okozza, így töltsd le a legújabb iOS 11 frissítést, mely rögtön megjavítja ezt a fajta problémát.

iOS 11: véletlenszerű újraindítás probléma megoldása

Ha telefonod vagy táblagéped véletlenszerűen újraindul (egy másodpercig fekete és visszajön a kép, vagy fekete színűvé válik a kijelző, majd látod az Apple logót), próbáld ki a következőket, mielőtt szervizbe vinnéd a készülékedet.

iOS 11 restart

Alkalmazz „Hard Reset”-et melyet vagy csak a bekapcsoló gomb, vagy a bekapcsoló és a kezdő gomb együttes lenyomásával tudsz megtenni. Ha iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus-t használsz, akkor a hangerő csökkentő és a bekapcsoló gombokat kell lenyomnod egyszerre.

Ha ezután még mindig fennállnak a véletlenszerű újraindítási problémák, frissítsd az összes alkalmazásodat. Ellenőrizd az App Store-t, és győződj meg róla, hogy minden appod naprakész.

iOS 11: Hey Siri probléma megoldása

Ha az iOS 11 "Hey Siri" szolgáltatása az iOS 11 új verziójának frissítése után abbahagyja a megfelelő működést, itt van néhány olyan megoldás, amely a múltban igen jól bevált már nekünk.

iOS 11 Hey Siri hiba

Először bizonyosodj meg arról, hogy a “Hey Siri” be van kapcsolva. Ehhez menj a Beállítások > Siri & Keresés menüpontba, és ellenőrizd, hogy minden rendben van-e.

Ha a “Hey Siri” engedélyezve van a készüléken, kapcsold ki Siri-t és indítsd újra az eszközt. Amint újraindul a készülék, kapcsold vissza Siri-t.

Ha ez nem segít, próbálkozz az összes beállítás visszaállításával. Menj a Beállítások > Általános > Újraindítás > Minden beállítás visszaállítása lehetőségre. Ennek hatására el fogja felejteni az eddig elmentett Wi-Fi jelszavakat, ezért mielőtt visszaállítod ezt, győződj meg arról, hogy a közeledben legyenek a Wi-Fi jelszavaid.

Ezek voltak a legsúlyosabb iOS 11 hibák, amelyek ellehetetlenítik a készülék használatát. Természetesen számos más hibásodás is előfordul, de nagy eséllyel, azokra is van különféle megoldás. Ha ilyesmiket tapasztalsz, írd meg nekünk kommentben, ígérjük válaszolni fogunk rá.

További cikkeink, amelyekben profi iOS 11 tippeket és trükköket találsz:

Ha hasznosnak találtad a cikket, kattints a megosztás gombra.

/Forrás: mirror.co.uk/

Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról
2017. május 8.
Az egyik legfontosabb alkatrésze az okostelefonoknak az akkumulátor. Vásárláskor is gyakran szem előtt tartjuk ezeket a kérdéseket: Meddig tart a feltöltése? Meddig bírja ki egy töltéssel? Mi a különbség a különböző típusú akkumulátorok között? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
Ellopták a mobilod? Így használd a “Find My iPhone” funkciót! Ellopták a mobilod? Így használd a “Find My iPhone” funkciót!
2018. február 1.
Biztosan ismersz legalább egy embert, akinek ellopták már a telefonját. Ha nem, akkor te vagy az. Szerencsére az okostelefonok, így az iPhone is, egyre megbízhatóbb védelemmel vannak felszerelve.
Hamarosan jöhet az okosan eső iPhone Hamarosan jöhet az okosan eső iPhone
2015. március 4.
Nyilván mindenkivel előfordult már az, hogy reggeli közben kicsúszott a kezéből a vajas vagy a lekváros kenyér, ami persze a már megkent felével érkezett le a földre vagy az asztalra. Egy az Apple-nél megfogalmazódott ötlet, még ha a fenti eseten nem is, de egy elejtett iPhone-on talán segíthet.