6 iPhone kamera tipp, amit ismerned kell, ha tökéletes fotókat szeretnél készíteni

Ahhoz, hogy valóban jó képeket készíts, a technikai háttér mellett elhanyagolhatatlan az is, hogy megfelelően tudd használni az adott kamerát, és annak alkalmazását. Cikkünkben összegyűjtöttünk 6 olyan lehetőséget, amelyet kihasználva garantáltan minőségi képeket készíthetsz.
6 iPhone kamera tipp, amit ismerned kell, ha tökéletes fotókat szeretnél készíteni

Az eredeti iPhone anno egy 2 megapixeles kamerával jelent meg, ami a maga korában is gyengének számított. A kamera szörnyű teljesítményt produkált alacsony fényviszonyok között. De idővel az Apple felvette a fonalat, és nem restellett nagy mennyiségű mérnöki erőforrást rászánni az iPhone fotózási technikájára. Ma az Apple több mint 800 mérnököt foglalkoztat, akik kizárólag iPhone-nal kapcsolatos technológiákon dolgoznak.

Az iPhone mai kameráját nézve már nem meglepő, hogy messze van a megmosolyogtató 2007-es debütáló fotó technikától. Minden egyes új iPhone modell megjelenésével egy teljesen új szintet állít fel a mobil fotográfia minőségének területén.

Van néhány tipp és trükk az iPhone kamerájával kapcsolatban, amiből most megmutatunk 6 kevésbé ismertet, amiket azzal a céllal építettek be, hogy még jobb képeket készíts a készülékkel.

Használd az Apple EarPods-ot mint kamera zárkioldót

Az Apple EarPodsok (amik minden iPhone csomagban megtalálhatók), sokkal több funkcióval bírnak, mint az kívülről látszik. Meglepő lehet, de a középső gomb az EarPodson használható arra, hogy képet készíts. Ha nyitva van a Kamera app, egyszerűen nyomd meg egyszer a középső gombot, és azonnal kattan a kép. Ha videót készítesz, akkor ugyanezzel a gombbal elindíthatod, illetve megállíthatod a felvételt.

Használd a rácsot

iPhone kamera

Akár egy profi fotómasinánál, az Apple készülékében is előhozható egy rács a kijelzőre, miközben képet készítesz. Előhozásához menj a következőre: Beállítások -> Fotók & Kamera, majd pöcköld át a Rács kapcsolóját. Ezután a kamera kijelző egy jól alkalmazható, 3x3-as rácsot, mint az alább látható képen.

Exponálás/fókuszálás

Még a gyakorlott iPhone-osok, akik évente több ezer képet készítenek, gyakran ők sem tudják, hogy az iPhone kamerája megengedi a felhasználónak, hogy az exponálás és fókuszbeállításokat hogyan mentsék el. Ennek a funkciónak a használatához nyisd meg a Kamera appot, és koppints rá és tartsd lenyomva a képernyőt, amíg egy AE/AF Lock logó feltűnik a képernyő tetején. Ezt követően fel- és lehúzhatod az ujjad, hogy beállítsd a kívánt kép exponálását.

Nagy miniatűr előnézet az Évek nézetben

iPhone Évek nézet

Ez egy király kis funkció, és kevésbé ismert. Ha rámész az Évek nézetre fotók böngészésre közben, sokkal többet tudsz csinálni, mint egyszerűen egy mozaikban nézegetni az készített képeidet. Ha megnyomod és nyomva tartod az ujjad a kijelzőn, akkor egyre nagyobb nézetet látsz az egyes fotók miniatűrjeiről, ahogyan csúsztatod az ujjad a képernyőn.

Fordítsd meg a képet fejjel lefelé talajon készült felvételeknél

iPhone kamera alkalmazás

Hogy minél alacsonyabb szögből fotózz valamit a földön, fordítsd meg az iPhone-t fejjel lefelé. Az alábbi képen, balról egy szokásosan tartva az iPhone-t készült a kép, a jobb oldalon pedig a fejjel lefelé tartott készülékkel.

Próbálj ki szemcsés színeket és fekete-fehéret

Tök jó valamilyen alkalmazásban szerkeszteni a képet, de az iPhone-nak sok kiváló beépített fotószerkesztési eszköze van. Hogy kipróbálj egy olyan verziót, ahol szemcsésebbek a fények, színek, vagy fekete-fehér effektet, akkor nyiss meg egy képet a Fotó alkalmazásban és válaszd ki a Szerkesztés opciót a jobb felső sarokban.

Ezt követően koppints az ikonra, amire a piros nyíl mutat.

iPhone kamera beállítások

Ezután választhatsz, hogy szemcsésíteni akarod a fényt, a színt, vagy a fekete-fehér opciót alkalmazod. Ha kiválasztottad, koppints a hamburger menüre (három vízszintes vonal) a kijelző jobb oldalán és szerkeszd meg, ahogyan csak szeretnéd.

Reméljük tudtunk segíteni neked, hogy méltó módon megőrizd az emlékeidet. Ismersz olyat, aki gyatra minőségű képeket készít? Oszd meg vele is ezt a cikket!

iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés? iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés?
2017. augusztus 18.
Szeptemberben rengeteg újdonsággal fog érkezni az iPhone 8. A kávától káváig érő OLED kijelző már biztos újítás, csakúgy mint a retina szkenner. Ezekre megerősítést már több hitelesnek tartott forrásból kaphattunk, de még magától az Apple-től is.
Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban
2017. június 16.
Sokat elárul az iOS 11 újdonságainak számáról az, hogy a WWDC-n Tim Cooknak még ahhoz sem volt ideje, hogy bemutassa a megszokott diagramokat arról, hogy milyen briliáns is az Apple. Ezek helyett az iOS 11 valós újdonságairól mesélt, amelyek talán gyökeresen nem változtatják meg a rendszert, de kellőképpen felfrissítik azt.
A 10 leggyakoribb iPhone 6 meghibásodás és ezek megoldásai A 10 leggyakoribb iPhone 6 meghibásodás és ezek megoldásai
2016. augusztus 24.
Ha nem szeretnél állandóan iPhone szervizbe járni, vagy különböző problémamegoldó oldalakat, fórumokat böngészni, akkor mindenképp olvass tovább! A következőkben az iPhone 6 legsűrűbben előforduló hibajeleit vesszük górcső alá.