A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti

2016. november 17. -
Alig pár hete, hogy világszinten bemutatkozott a piacon az iPhone 7 és a 7 Plus, máris felütötték a fejüket olyan problémák a modellel kapcsolatban, ami több iPhone tulajdonost is érinthet. A felhasználói élmény javításának érdekében összegyűjtöttünk hát egy listát a leggyakoribb iPhone 7 problémákról, és ezek mellé megoldási lehetőségeket is javaslunk számodra!
A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti

A legújabb iPhone figyelemreméltó fejlesztéseken esett át, nem csak a dizájn lett kifinomultabb, de jobb lett a kamera teljesítménye és a processzor is sokkal erősebb a mostani modellekben. De mit ér ez az egész, ha használat közben hibák lépnek fel?

Sistergő/sípoló hangot ki az iPhone-om

Néhányan jelezték, hogy a telefonjuk zavaró hangokat ad ki nagyobb erejű hangok kibocsátása közben.  A probléma nagy valószínűséggel az Apple új A10 Fusion chipjéhez köthető, ugyanis a hang általában akkor jelentkezik, amikor a készülék erősen dolgozik, ráadásul a hang forrása a készülék hátlapjára, valahova az Apple logó köré lokalizálható, ahol történetesen éppen a chip is található.

sistergő iPhone

Sajnálatos módon erre a bugra nem igen van megoldás, a legtöbb, amit tehetsz, hogy elmész a legközelebb Apple boltba vagy szervizbe és újrahelyezteted a chipet.

Emellett az is megtörténhet, hogy telefonálás közben nem hallod rendesen a vonal másik végén lévő személyt. Ilyenkor erős a gyanú arra, hogy meghibásodott beszédhangszóróval van dolgod, amit ajánlott minél hamarabb kicserélni.

Gyorsan merül az iPhone 7

Az iPhone-okat gyakran éri kritika a gyenge akkumulátorteljesítményük miatt, és úgy tűnik, hogy a probléma még az iPhone 7-et is érinti. Fix megoldás erre a problémára sincs, de néhány tippet azért tudunk adni.

Először is nézd meg az akkumulátorhasználati adatokat! Sokkal egyszerűbb úgy variálni a beállításokon, hogy átlátod, hogy melyik alkalmazás és funkció mennyi energiát emészt fel. Ezen kívül még érdemes a következőket megtenni:

 • Állítsd át az e-mail frissítéseidet!
 • Állítsd át a fényerőt még energiatakarékosabbra! (A fényerő csökkentéséhez lapozz felfelé bármelyik képernyő aljáról a Vezérlőközpont megnyitásához, és húzd a fényerő csúszkáját balra.)
 • Kapcsold ki az alkalmazások háttérben futó folyamatos frissítéseit!
 • Frissítsd a szoftvert a legújabb verzióra!

Mindenesetre, ha úgy látod, hogy az akkumulátorod teljesítménye drasztikusan csökken, érdemes minél hamarabb felkeresned egy megbízható szervizet, ahol vállalnak iPhone akkumulátorcserét.

Nem találja a hálózatot a repülős üzemmód kikapcsolása után

Több iPhone 7 tulajdonos is panaszkodott már arról, hogy a repülős üzemmód kikapcsolása után a készülék azt írja ki, hogy „Nincs szolgáltatás”.  Bár az Apple még nem talált megoldást a problémára, mi a következőket tudjuk Neked javasolni:

 • Indítsd újra a készüléked!
 • Ha ez nem segít, vedd ki a SIM-kártyát, majd helyezd be újra a telefonba.

Az EarPod vezérjlője egy kis időn belül leáll

Az iPhone 7 és 7 Plus már csak azért is különleges, mert nincs jack-csatlakozója, ehelyett a modellhez Lightning fülhallgatók, Apple EarPodok járnak. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a visszajelzések alapján megesik, hogy a fülhallgató csak 5 percig tartja a kapcsolatot a vezérlővel, ezután leáll a működéssel.

Apple Earpod

Ennek a kezelésére az Apple megjelenítette az iOS 10.0.2-t, tehát ha találkozol ezzel a problémával, érdemes ezt telepíteni

Nem tudom aktiválni az iPhone-t

Sokaknak okozott problémát a telefonjuk aktiválása, pláne az iPhone megjelenésének első hetén, amikor az Apple szerverek forgalma az egekbe szökött.
A leghasznosabb dolog magaddal szemben ilyenkor az, ha megőrzöd a nyugalmad és türelmesen vársz arra, hogy elérhető legyen az oldal. Ha ez nem segít, próbálkozz a következőekkel:

 1. Csatlakoztasd a telefonodat a számítógépedre és próbáld meg iTunes-on keresztül aktiválni a készüléked. Ehhez először bizonyosodj meg arról, hogy a legfrissebb iTunes-verziót használod.
 2. Ha mobiladat-kapcsolatot használsz, válts át inkább Wi-Fire, és győződj meg arról, hogy az internetkapcsolat elég stabil-e.
 3. Indítsd újra a készüléked, majd próbálkozz meg újra az aktiválási folyamattal.

Problémák vannak a Wi-Fivel

Az egyik leggyakrabban előforduló gond az iPhone-nal az az, hogy valamiért nem kielégítő a Wi-Fi kapcsolat minősége. Erre a gondra a következőeket tudjuk javasolni:

 1. Indítsd újra az iPhone-od!
 2. „Felejtsd el” / töröld az adott Wi-Fi hálózatot, majd csatlakozz rá újra! Menj a Beállításokba, válaszd ki a Wi-Fi lehetőséget, majd kattints a Hálózat elfelejtése lehetőségre. Itt felugrik majd egy ablak, amely megkérdezi, hogy biztosan el akarod-e feledtetni a hálózatot. Itt ismét a Hálózat elfelejtésére kell majd kattintanod.  Ezután a Beállítások > Wi-Fi menüpontban válaszd ki ismét a szóbanforgó hálózatot és csatlakozz fel rá újra.
 3. Ha ez sem működik, állítsd alaphelyzetbe a hálózati beállításokat! (Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása.

Bluetooth problémák is felmerülnek az iPhone 7-nél

Épp ahogyan a Wi-Fi esetében, a Bluetooth használatakor is akadnak problémák. Ha az új iPhone-odnak gondjai akadnak a Bluetooth kapcsolattal vagy valamelyik Bluetooth-kiegészítővel, az első dolog, amit ki kell próbálnod, az az adott eszközhöz való újracsatlakozás. Ezt a következőképpen tudod megtenni: Beállítások > Bluetooth > Eszközeim. Itt keresd meg azt az eszközt, aminek használata során felmerült a probléma és kattints a mellette lévő kék ’i’ betűre. Ezután kattints az Eszköz elfelejtése lehetőségre. Ha mindez megvan, próbálj meg újrakapcsolódni az eszközhöz.

Ha a probléma még mindig fennáll, itt is visszaállíthatod a hálózat beállításokat.

Olyan problémával találkoztál, ami nincs a listán? Esetleg fent van a gond a listán, de nem tudtad megoldani? Várunk szervizeinkben, ahol munkatársaink alaposan szemügyre veszik a telefonod és segítenek minél hamarabb megoldani a felmerülő bugot vagy meghibásodást!

/forrás: iphonehacks.com/

Segítség! Az iPhone kijelzője úgy néz ki, mint egy fekete-fehér TV! Segítség! Az iPhone kijelzője úgy néz ki, mint egy fekete-fehér TV!
2017. április 4.
Ha iPhone, iPad vagy Apple Watch készüléked kijelzője szürkébe fordult, akkor ne aggódj, a megoldás valószínűleg egyszerűbb, mint gondolnád. Mi pedig megosztjuk veled a titkot.
iPhone 7 információk II. rész - Mit várhatunk kinézet terén az iPhone 7-től? iPhone 7 információk II. rész - Mit várhatunk kinézet terén az iPhone 7-től?
2016. június 27.
Az iPhone 7-ről szóló cikksorozatunk második részében a készülék lehetséges külső jegyeit vesszük célba. Kielemezzük, hogy az eddigi sorminta és a fogyasztói elvárások tükrében mire számíthatunk? Ha érdekel, hogy milyen színben lesz majd kapható az iPhone 7, illetve számíthatsz-e formabeli változásra, érdemes kattintanod!.
Vízálló lesz az iPhone 7? A TrendForce szerint 3GB RAM is jöhet! Vízálló lesz az iPhone 7? A TrendForce szerint 3GB RAM is jöhet!
2016. augusztus 12.
Az iPhone 7-es szériája, amelyet az Apple 2016 őszén mutathat be olyan közönségkedvenc funkciókat kaphat, mint a memóriabővítés, vagy a vízállóság javítása. Mindezt egy kutatásokkal foglalkozó cég állítja. Emellett valószínűsíthető, hogy a kisebbik, 4 hüvelykes kijelzővel szerelt iPhone SE utódja nem ezév őszén, hanem csak jövő év tavaszán mutatkozik be.