A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti

2016. november 17. -
Alig pár hete, hogy világszinten bemutatkozott a piacon az iPhone 7 és a 7 Plus, máris felütötték a fejüket olyan problémák a modellel kapcsolatban, ami több iPhone tulajdonost is érinthet. A felhasználói élmény javításának érdekében összegyűjtöttünk hát egy listát a leggyakoribb iPhone 7 problémákról, és ezek mellé megoldási lehetőségeket is javaslunk számodra!
A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti

A legújabb iPhone figyelemreméltó fejlesztéseken esett át, nem csak a dizájn lett kifinomultabb, de jobb lett a kamera teljesítménye és a processzor is sokkal erősebb a mostani modellekben. De mit ér ez az egész, ha használat közben hibák lépnek fel?

Sistergő/sípoló hangot ki az iPhone-om

Néhányan jelezték, hogy a telefonjuk zavaró hangokat ad ki nagyobb erejű hangok kibocsátása közben.  A probléma nagy valószínűséggel az Apple új A10 Fusion chipjéhez köthető, ugyanis a hang általában akkor jelentkezik, amikor a készülék erősen dolgozik, ráadásul a hang forrása a készülék hátlapjára, valahova az Apple logó köré lokalizálható, ahol történetesen éppen a chip is található.

sistergő iPhone

Sajnálatos módon erre a bugra nem igen van megoldás, a legtöbb, amit tehetsz, hogy elmész a legközelebb Apple boltba vagy szervizbe és újrahelyezteted a chipet.

Emellett az is megtörténhet, hogy telefonálás közben nem hallod rendesen a vonal másik végén lévő személyt. Ilyenkor erős a gyanú arra, hogy meghibásodott beszédhangszóróval van dolgod, amit ajánlott minél hamarabb kicserélni.

Gyorsan merül az iPhone 7

Az iPhone-okat gyakran éri kritika a gyenge akkumulátorteljesítményük miatt, és úgy tűnik, hogy a probléma még az iPhone 7-et is érinti. Fix megoldás erre a problémára sincs, de néhány tippet azért tudunk adni.

Először is nézd meg az akkumulátorhasználati adatokat! Sokkal egyszerűbb úgy variálni a beállításokon, hogy átlátod, hogy melyik alkalmazás és funkció mennyi energiát emészt fel. Ezen kívül még érdemes a következőket megtenni:

 • Állítsd át az e-mail frissítéseidet!
 • Állítsd át a fényerőt még energiatakarékosabbra! (A fényerő csökkentéséhez lapozz felfelé bármelyik képernyő aljáról a Vezérlőközpont megnyitásához, és húzd a fényerő csúszkáját balra.)
 • Kapcsold ki az alkalmazások háttérben futó folyamatos frissítéseit!
 • Frissítsd a szoftvert a legújabb verzióra!

Mindenesetre, ha úgy látod, hogy az akkumulátorod teljesítménye drasztikusan csökken, érdemes minél hamarabb felkeresned egy megbízható szervizet, ahol vállalnak iPhone akkumulátorcserét.

Nem találja a hálózatot a repülős üzemmód kikapcsolása után

Több iPhone 7 tulajdonos is panaszkodott már arról, hogy a repülős üzemmód kikapcsolása után a készülék azt írja ki, hogy „Nincs szolgáltatás”.  Bár az Apple még nem talált megoldást a problémára, mi a következőket tudjuk Neked javasolni:

 • Indítsd újra a készüléked!
 • Ha ez nem segít, vedd ki a SIM-kártyát, majd helyezd be újra a telefonba.

Az EarPod vezérjlője egy kis időn belül leáll

Az iPhone 7 és 7 Plus már csak azért is különleges, mert nincs jack-csatlakozója, ehelyett a modellhez Lightning fülhallgatók, Apple EarPodok járnak. Ezzel csak annyi a probléma, hogy a visszajelzések alapján megesik, hogy a fülhallgató csak 5 percig tartja a kapcsolatot a vezérlővel, ezután leáll a működéssel.

Apple Earpod

Ennek a kezelésére az Apple megjelenítette az iOS 10.0.2-t, tehát ha találkozol ezzel a problémával, érdemes ezt telepíteni

Nem tudom aktiválni az iPhone-t

Sokaknak okozott problémát a telefonjuk aktiválása, pláne az iPhone megjelenésének első hetén, amikor az Apple szerverek forgalma az egekbe szökött.
A leghasznosabb dolog magaddal szemben ilyenkor az, ha megőrzöd a nyugalmad és türelmesen vársz arra, hogy elérhető legyen az oldal. Ha ez nem segít, próbálkozz a következőekkel:

 1. Csatlakoztasd a telefonodat a számítógépedre és próbáld meg iTunes-on keresztül aktiválni a készüléked. Ehhez először bizonyosodj meg arról, hogy a legfrissebb iTunes-verziót használod.
 2. Ha mobiladat-kapcsolatot használsz, válts át inkább Wi-Fire, és győződj meg arról, hogy az internetkapcsolat elég stabil-e.
 3. Indítsd újra a készüléked, majd próbálkozz meg újra az aktiválási folyamattal.

Problémák vannak a Wi-Fivel

Az egyik leggyakrabban előforduló gond az iPhone-nal az az, hogy valamiért nem kielégítő a Wi-Fi kapcsolat minősége. Erre a gondra a következőeket tudjuk javasolni:

 1. Indítsd újra az iPhone-od!
 2. „Felejtsd el” / töröld az adott Wi-Fi hálózatot, majd csatlakozz rá újra! Menj a Beállításokba, válaszd ki a Wi-Fi lehetőséget, majd kattints a Hálózat elfelejtése lehetőségre. Itt felugrik majd egy ablak, amely megkérdezi, hogy biztosan el akarod-e feledtetni a hálózatot. Itt ismét a Hálózat elfelejtésére kell majd kattintanod.  Ezután a Beállítások > Wi-Fi menüpontban válaszd ki ismét a szóbanforgó hálózatot és csatlakozz fel rá újra.
 3. Ha ez sem működik, állítsd alaphelyzetbe a hálózati beállításokat! (Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása.

Bluetooth problémák is felmerülnek az iPhone 7-nél

Épp ahogyan a Wi-Fi esetében, a Bluetooth használatakor is akadnak problémák. Ha az új iPhone-odnak gondjai akadnak a Bluetooth kapcsolattal vagy valamelyik Bluetooth-kiegészítővel, az első dolog, amit ki kell próbálnod, az az adott eszközhöz való újracsatlakozás. Ezt a következőképpen tudod megtenni: Beállítások > Bluetooth > Eszközeim. Itt keresd meg azt az eszközt, aminek használata során felmerült a probléma és kattints a mellette lévő kék ’i’ betűre. Ezután kattints az Eszköz elfelejtése lehetőségre. Ha mindez megvan, próbálj meg újrakapcsolódni az eszközhöz.

Ha a probléma még mindig fennáll, itt is visszaállíthatod a hálózat beállításokat.

Olyan problémával találkoztál, ami nincs a listán? Esetleg fent van a gond a listán, de nem tudtad megoldani? Várunk szervizeinkben, ahol munkatársaink alaposan szemügyre veszik a telefonod és segítenek minél hamarabb megoldani a felmerülő bugot vagy meghibásodást!

/forrás: iphonehacks.com/

Kérdezz-felelek Kérdezz-felelek
2014. augusztus 19.
Rengeteg kérdés érkezik hozzánk Facebook-on keresztül, aminek nagyon örülünk. Ebben a blogposztban összegyűjtöttük azokat az információkat, melyek érdekesek lehetnek többetek számára és segíthetnek eligazodni az iPhone-otokkal kapcsolatban. Természetesen kérdezzetek továbbra is bátran, legjobb tudásunk szerint fogunk válaszolni, ahogy eddig is.
7 hasznos tipp, hogy ne kelljen idő előtt akkumulátort cserélned! 7 hasznos tipp, hogy ne kelljen idő előtt akkumulátort cserélned!
2017. november 30.
Milyen gyakran szükséges feltöltened a telefon akkumulátorát, és ha 100%-ig töltöd fel, az vajon javítja az élettartamát? Íme, néhány akkumulátor karbantartással kapcsolatos tanács, hogy a lehető legtovább bírja a telefonod üzemidővel!.
Hogyan lett az iPhoneSzervizBuda.hu-ból Smart Clinic? Hogyan lett az iPhoneSzervizBuda.hu-ból Smart Clinic?
2015. november 16.
Az iPhoneSzervizBuda.hu csapata rengeteg visszajelzést kapott az elmúlt évek során. Ezen visszajelzések pedig lassan felfestették Budapest legnépszerűbb iPhone szervize előtt az utat, mely egy új, egységes brand felé vezetett. Ezzel a branddel ugyanis könnyű azonosulni.