Alkalmazás, ami a macOS-t fenyegeti! Megmutatjuk, hogy tudsz tőle gyorsan megszabadulni

Ha a Mac lassú, melegszik, gyorsan merül, és érthetetlen módon különböző böngésző ablakokat nyit meg, akkor nagy valószínűséggel megbújik a gépeden a MacKeeper. De mi ez, és miért kell nagyon messziről elkerülnöd?
Alkalmazás, ami a macOS-t fenyegeti! Megmutatjuk, hogy tudsz tőle gyorsan megszabadulni

A MacKeeper-t eredetileg a Zeobit nevű vállalat fejlesztette ki, majd néhány évvel ezelőtt eladta a Kromtech cégnek. Azóta ők üzemeltetik, nekik „köszönhetjük”, hogy egyáltalán még létezik.

Az alkalmazás elméletileg több mint egy tucat segédprogramot kínál, amelyek javítani szeretnék a Mac állapotát, sebességét, stabilitását. Ez a gyakorlatban egyáltalán nincs így, az elmúlt időszakban rengeteg kritikát kapott.

Miért utáljuk a MacKeeper-t?

Maga az alkalmazás számunkra nagyon nem kívánt hirdetéses ablakokat nyit meg a böngészőben, ami egy idő után idegesítő tud lenni.

Másrészt ahelyett, hogy a rendszert stabilabbá tenné, leginkább destabilizálja azt. Rengeteg programot futtat a háttérben, amitől a Mac felmelegszik, és elhagyja a jól megszokott gördülékenységét.

Az alkalmazás leginkább problémás és illegalitásba nyúló oldala, hogy olyannyira alaposan beágyazza magát az operációs rendszerbe, hogy csak hosszadalmas munkával lehetett eddig eltávolítani.

Az macOS-en eredetileg rém egyszerű törölni. Elég a Finder-ben az alkalmazás mappában megkeresni az ikonját, majd lehúzni a Kukába, és megadni hozzá a szükséges jelszót.

A MacKeeper oldaláról ezt ennyire gyorsan és egyszerűen nem lehet megoldani. Ráadásul, ha le is sikerül törölni, egy csomó nyomot hagy majd a gépeden.

Kíváncsi vagy, hogy a te rendszeredet is érinti-e a probléma?

Írd be a keresőbe, hogy „MacKepper”, vagy „Zeobit”, és nyomban kijönnek a fájlok.

Ha nem találsz ilyen nevű fájlokat, szerencséd van, vagy épp kellően figyelmes voltál.

Ha találsz, akkor baj van. Minél több ideig van a rendszerben, annál nagyobb kárt tesz. Érdemes hamar kigyomlálni, különben lehetséges, hogy csak magával a rendszerrel együtt lehet eltávolítani.

Hogy tudom kigyomlálni?

Szerencsére létezik rá egy alkalmazás, ami el tudja távolítani, sőt a hátrahagyott fájlokat is letörli.

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni! Te találkoztál már ezzel a problémával? Írd meg nekünk kommentben!

Így javíthatod a MacBook Pro termikus teljesítményét Így javíthatod a MacBook Pro termikus teljesítményét
2018. március 22.
Ha Te is megrögzött MacBook Pro felhasználó vagy, akkor biztosan jól tudod, hogy az Apple a dizájn érdekében a készülék hőteljesítményét szorította háttérbe. Az Intel nyolc generációs Kaby Lake processzorainak használata ellenére a MacBook Pro legfrissebb verziója hosszabb ideig tartó nagy terhelés alatt bizony elkezd lassulni.
Hoppá! Az Apple megerősítette: Fehér gyűrűket hagy maga után a HomePod Hoppá! Az Apple megerősítette: Fehér gyűrűket hagy maga után a HomePod
2018. február 15.
Twitteren, Facebook-on, különböző Apple fórumokon arról panaszkodnak a HomePod tulajok, hogy a készülék fehér nyomot hagy maga után. Megint egy felnagyított és ritkán előforduló problémával találkozunk? Az Apple nyilatkozatából ítélve, igen.
Melyik a legnehezebben szerelhető iPhone? Melyik a legnehezebben szerelhető iPhone?
2017. január 16.
Természetes, hogy a felhasználók és a szervizesek teljesen más szemmel látják a piacra dobott készülékeket. Érdemes megfigyelni, hogy amíg az első és legutóbb kiadott iPhone külseje között a különbség talán annyi, hogy az utóbbi kicsit vékonyabb és modern lett, addig az alkatrészeinek szerelhetősége teljesen megváltozott.