Betelt az iCloud? Szelektálj okosan!

Az iCloud tárhelye sajnos nem végtelen, ezért nem pakolhatsz fel ész nélkül minden adatot rá. Érdemes kiválogatnod a fontosakat és azokat feltöltened, amelyekre valóban szükséged van. Habár lehetőség van szelektálni, mégis kevesen teszik, pedig csak pár kattintás. Bemutatjuk, hogy kell.
Betelt az iCloud? Szelektálj okosan!

Bízunk benne, hogy már senkinek sem kell bemutatnunk az iCloud-ot. Ha valamilyen oknál fogva nem hallottál volna róla, nagyon tömören: ez egy 2012-ben az Apple által bemutatott felhő alapú alkalmazás, amelynek segítségével adatokat tudsz tárolni a saját iCloud fiókodban. Az Apple 5GB tárhelyet ad ingyenesen, ide töltheted fel a különböző képeidet, zenéidet, és dokumentumaidat. De az 5 GB tárhely 4K videók tárolására szépen szólva is kevés, így talán nem erre érdemes leginkább használni.

Az iCloud segÍtségével tudod bemérni elveszett/ellopott készüléked, de lehetőséged van a telefonodon található alkalmazások beállításainak feltöltésére is.

Ez a funkció akkor válik fontossá, ha új iPhone-t veszel, vagy ha visszaállítod az operációs rendszered az eredeti állapotába. Egy teljesen új iOS-t felépíteni, letölteni hozzá az App Sotore-ból az alkalmazásokat, egyenként feltelepíteni és beállítani őket elég időigényes program. Az iCloud tárolja, hogy milyen programok vannak a készülékeden, így ha bejelentkezel a fiókodba és elfogadod a segítségét, akkor jóformán ezt mind elvégzi helyetted, időt és energiát spórolva ezzel.

5 GB okosan felhasználva

De ahogy említettük az iCloud 5 GB tárhelyet biztosít ingyenesen, és ez pillanatok alatt be tud telni. Mivel nem csak iPhone-on használhatod, hanem MacBook-on, iMac-en és iPad-en is, így ha több készülékkel vagy ugyanarra a felhasználóra csatlakozva – márpedig értelemszerűen így leszel – akkor esély sincs arra, hogy minden adatot lements.

Némi vigaszt nyújt, hogy szelektálni tudod, melyik alkalmazásod mentsen iCloudra, és melyik nem. Nem kell kétségbe esned, ha újra telepíted a rendszert, vagy iPhone-t váltasz, a többivel együtt, az a program is feltelepül majd, aminek nem menti az adatait az iCloud.

Melyik alkalmazás tölti meg legjobban a felhőt?

Érdemes szelektálás előtt átnézni az alkalmazásokat, aszerint, hogy melyik igényli a legtöbb helyet.

Leginkább a dokumentumszerű alkalmazások helyigényesek, azaz például a filmtekercs. Ha ezt kikapcsolod, ajánlott gyakran felmásolnod a készített tartalmaidat a számítógépedre, hiszen egy esetleges leállás következtében minden adatodat elveszítheted, és sajnos azokat már nem tudod visszahívni a felhőből.

Vágj bele a szelektálásba!

Az iOS felhasználóbarát, ezért szeretjük. Elég ezt a pár egyszerű kattintást követned, és máris elfelejtheted a tárhellyel kapcsolatos problémákat.

Tárhely kezelés

Nyisd meg a Beállításokat! -> Kattints az iCloud menüpontra -> Válaszd a Tárhely pontot

Tárhely kezelés

Ezután kiválaszthatod azokat az alkalmazásokat, amelyeknek az adatait nem szeretnéd a felhődbe feltölteni.

Bízunk benne, hogy tudtunk segíteni, és használni fogod az iOS és iCloud ezen a funkcióját is. Felmerülő kérdéseiddel fordulj bátran hozzánk.

/Forrás: imore.com/

Már most népszerű az iOS 11, pedig hivatalosan még meg sem jelent Már most népszerű az iOS 11, pedig hivatalosan még meg sem jelent
2017. szeptember 8.
Az Apple nem veszi félvállról az újításokat, amit alátámaszt, mennyire gyors egymásutániságban adják ki a különböző béta verziókat. Még nincs egy hónapja, hogy kijött az iOS11 hetedik változata, nemrég már a kilencedik bétáról lehet hallani.
Az örök vitatéma: iOS Az örök vitatéma: iOS
2014. augusztus 8.
Most, hogy nyakunkon az iOS 8-as verziója, ideje egy kicsit visszamenni az időben (sok iOS 7 felhasználó nevében mondhatom, hogy feltépni a régi sebeket) és visszatekinteni egy kicsit a régebbi verziókra, illetve vitázni egy jót, hogy ki mit használ az iPhone-ján.
Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát? Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát?
2017. február 17.
Szinte minden héten felütik a fejüket a legújabb találgatások a következő iPhone megjelenésével és alkatrészeivel kapcsolatban. Az extrább, túlzottan futurisztikus elképzelésekre természetesen nem érdemes hallgatni, de az ésszerűbbekre lehet számítani. Ilyen az akkumulátor üzemidejének növelésével kapcsolatos hír is.