Cuccok a telefonon, amik zabálják az akkumulátort

Az okostelefonoknak akár más nevet is adhatnánk, mert valljuk be, már ritkán használjuk kizárólag telefonként őket. Helyette inkább erőteljes, zsebbe csúsztatható kis számítógépek. Azt semmiképp sem szeretnénk, ha egy konferenciabeszélgetés alatt fogyna ki a szufla, vagy amikor leütnénk a licitet egy karácsonyi ajándékra. Ennek tükrében mutatunk egy listát azokról a dolgokról, amik a leginkább fogyasztják az értékes akku-erőt.
Cuccok a telefonon, amik zabálják az akkumulátort

Játékok

Játékok

Biztosan ismerős a helyzet: ülsz a váróteremben az orvosra, vagy a szervizben a szerelőre várva és előkapod az iPhone-t egy Candy Crush-ra vagy Castle Clash-re, hogy teljen az idő. Összeilleszteni három cukorkát, vagy szintet lépni a hőseiddel lehet, hogy rövidtávú megoldás az unalomra, de ezek az appok súlyos csapást mérnek az akksira az online kapcsolattal és a grafikus megjelenítéssel. Ha meg akarod őrizni az akku erejét, tartsd minimumon a játékok használatát.

Facebook

Facebbok

Nehéz olyasvalakit találni, aki nem pillant rá időnként a Facebook-ra a telefonján. A közösségi média remek dolog, ha kapcsolattartásról van szó, látod mit csinálnak a barátaid és kapod az idegesítő játékmeghívókat távoli ismerősöktől. De a Facebook app folyamatos figyelése holtbiztos módja annak, hogy már dél körül 20 százalékon legyen az akkumulátor.

Képernyő fényerő

A mai telefonok óriási kijelzővel rendelkeznek, amin HD felbontású filmeket nézhetünk, vagy konzol-szintű játékokkal játszhatunk. Noha fontos, hogy lásd, mit csinálsz, lehet, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy ha folyamatosan erős a fényerő, az gyorsan lemeríti az akksit. Ha csak nem akarsz lebarnulni az információktól, valamelyest tompítsd a fényerőt. Ja, és ne használd lámpaként a kijelzőt, arra megvannak a megfelelő appok.

Bluetooth engedélyezése

Bloutooth

A Bluetooth kiegészítők csinos kis kütyük, amik segítenek, hogy produktívabbak legyünk a nap folyamán és valamennyi kényelmet is biztosítanak. Akár vezeték nélküli headset-et használsz, vagy hordozható hangszórót, amiből mi a JBL termékeit ajánljuk, Bluetooth-al könnyen és gyorsan össze lehet hangolni. De ha nem használod jobb, ha kikapcsolod a Bluetooth-ot. Nem ez gyilkolja legjobban az akkumulátort, de folyamatosan bekapcsolva hagyni és nem használni egyszerűen felesleges.

Helymeghatározó szolgáltatások

Helymeghatározó alkalmazások

Némelyikünk szó szerint eltévedne GPS vagy helymeghatározó szolgáltatások nélkül. Manapság megszokássá vált a közösségi médiában lecsekkolni a helyeket, mint egy étterem, koncerthelyszín, satöbbi, és GPS segítségével eljutni oda. Egy régebbi cikkünkben már írtunk ezekről az appokról. De ha folyamatosan be van kapcsolva, lehet, hogy nem lesz elég energia az akksiba, hogy eljuss a célig. Szerencsére néhány térképszolgáltató, például a Google Maps letölthető térképeket is kínál, amik offline módban használhatók és így az adataidat is meg tudod őrizni.

Spotify

Spotify

A valósághoz kell a háttérzene, ezért manapság olyan szolgáltatásokhoz fordulunk, mint a Pandora, Rhapsody, hogy feldobják a napunkat egy-egy dallal. Sajnos ezek közül a legnépszerűbb szolgáltatás, a Spotify az egyik legnagyobb akkumulátor-gyilkos. Csináltál egy 11 órás listát tele Arctic Monkeys-al, Jimmy Eat The World-el, Halott Pénzzel? Ne lepődj meg, ha csak 3 órát fog belőle hallgatni. Ideje szakítani a zenelejátszó app-al, legalább egy kis időre.

Snapchat

Tudjuk, mit csinálsz, amikor feltartod a telefonod, furcsa arcod vágsz és utána bepötyögöd, hogy mennyire lehoz megint a hétfő. Valószínű, hogy Snapchat-en vagy és próbálsz összerakni egy jó sztorit, hogy a barátaid irigykedjenek az elképesztő életedre. Vegyél vissza a filterezésből és a szivárványozásból, különben hamar lemerült akkuval találod szemben magad. Nem csak a kamera használatával szívja az energiát, de közben helymeghatározó szolgáltatás is be van kapcsolva közben.

Facebook Messenger

Facebook Messenger

A Facebook Messenger az egyik legnépszerűbb kommunikációs applikáció, ami segít leküzdeni a vágyat, hogy küldjünk egymásnak vicces emojikat és GIF-eket, amikben Drake nyomatja a „Hotline Bling” táncot. Mivel ez az egyik legsűrűbben használtunk app, a telefon egyik legjobb akku-szívó dolga is egyben. Próbálj meg visszavenni a Power Rangers matricák küldözgetéséből és az iPhone nagyobb eséllyel éli túl a napot.

Netflix

A Magyarországon is lassan egyre nagyobb teret hódító Netflix HD minőséget kínál a telefonon WiFi-n keresztül, olyan sorozatokat nézhetünk, mint a House of Cards vagy a Marveltől a Jessica Jones. Ez a könnyen kezelhető video-streamelő szolgáltatás segít, hogy bárhol megnézzünk egy epizódot, és kiszakadjunk egy időre a robotolásból. Amit viszont nem tud, az az akkumulátor újratöltése. Sőt, az ellentéte történik a HD lejátszás és adathasználat következtében. A Netflix-et jobb, ha a tévé előtt leheveredve élvezed, és nem a telefonodon.

 

Ha bármilyen problémát tapasztalsz a telefonod akkumulátorával kapcsolatban, hozd el hozzánk a készüléked, és orvosoljuk a problémáját.

/forrás: grunge.com/

iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés? iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés?
2017. augusztus 18.
Szeptemberben rengeteg újdonsággal fog érkezni az iPhone 8. A kávától káváig érő OLED kijelző már biztos újítás, csakúgy mint a retina szkenner. Ezekre megerősítést már több hitelesnek tartott forrásból kaphattunk, de még magától az Apple-től is.
10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az iOS-t 10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az iOS-t
2017. április 27.
Az Apple legújabb iOS.3 update-je kiváló újításokat hozott új funkciókkal, számos biztonsági javítással és hasznos trükkökkel. Jó frissítés volt, de messze nem tökéletes. Április elején a cég kiadott egy iOS 10.3.1-es frissítést, ami új hibajavításokat tartalmaz az iPhone, iPad és iPod touch tulajoknak.
Trónok harca iPhone-on és iPad-en Trónok harca iPhone-on és iPad-en
2015. április 10.
Hamarosan folytatódik az HBO saját gyártású sikersorozata, a Trónok harca, amit az Apple TV alkalmazásán keresztül a szerencsésebbek már az iPhone-on vagy iPad-en is végignézhetnek.