A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Azt gondolod, hogy a telefonod használatát már tökéletesen elsajátítottad és kívülről-belülről ismered annak minden részletét? Figyelmeztetünk: ez nem így van. Mindig akadnak újdonságok, amelyek meglephetnek, ilyen például a „Force Quit Swipe”, amit a mai napig rosszul használsz.
A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Sokáig azt hihetted, hogy az alkalmazások konstans bezárásával segíthetsz a telefonodnak gyorsnak maradni és nagyobb üzemidőt elérni. Ráadásul alig pár mozdulatot igényel az egész, hiszen csak kétszer kell ráböknöd a Home gombra, majd az alkalmazásváltón az ujjaiddal felpöccintve ki kell lépned a nyitott alkalmazásokból. Sajnos az igazság ennél sokkal árnyaltabb, sok esetben nem segítesz a telefonodnak, sőt kárt okozol ezzel.

Tévhit

Hibás gondolat, hogy a háttérben futó alkalmazások fogyasztják az energiát és merítik az akkumulátorod. Az Apple technikusa szerint: "Az igazság az, hogy a többfunkciós menüben lévő alkalmazások egyáltalán nem futnak a háttérben: az iOS lefagyasztja őket azért, hogy később minél hamarabb vissza tudja tölteni azokat.”

Csak az aktív alkalmazások fogyasztanak energiát és memóriát. Miután megnyomtad a Home gombot az alkalmazás felfüggeszti a működését és egy egészen rövid ideig marad csak aktív állapotban. Meg kell jegyeznünk, hogy előfordulhatnak kivételes alkalmazások, amik hosszabb ideig a háttérben is aktívak maradnak, mint a navigációs rendszer, ami nyomon követi a tartózkodási helyed.

Ha olyan háttérben futó alkalmazásokat késztetsz leállásra, amelyek inaktívak, a készüléked több energiát fogyaszt a leállításával, és az újraindításával, mintha a háttérben hagynád. Ugyanis az alkalmazás bezárásával eltávolítod a RAM-ból, majd ha ismét megnyitod, a készüléknek ismételten be kell töltenie a memóriába. Az összes betöltés és kikapcsolás nagyobb energiát igényel, mintha függőben hagynád. Az iOS egyébként is automatikusan bezárja az alkalmazásokat, ha több energiára van szüksége, ezért a telefonod igazából már megcsinálja helyetted ezt a feladatot. Olyan ez, mintha az autódat a piros lámpánál mindig leállítanád, majd újra beindítanád, teljesen értelmetlen.

Ezért azt ajánljuk, ne tornáztasd feleslegesen sem az ujjaid, sem a készüléked az alkalmazások bezárásával, mivel nem azt a célt éred el vele, mint szeretnéd. Ha tetszett a cikk oszd meg facebookon és mutasd meg az ismerőseidnek is!

Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban
2017. június 16.
Sokat elárul az iOS 11 újdonságainak számáról az, hogy a WWDC-n Tim Cooknak még ahhoz sem volt ideje, hogy bemutassa a megszokott diagramokat arról, hogy milyen briliáns is az Apple. Ezek helyett az iOS 11 valós újdonságairól mesélt, amelyek talán gyökeresen nem változtatják meg a rendszert, de kellőképpen felfrissítik azt.
Android kontra iOS: Miben különbözik a RAM kezelésük? Android kontra iOS: Miben különbözik a RAM kezelésük?
2017. március 3.
Igen, van néhány különbség az Android és az iOS között, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az egyik jobb (vagy rosszabb) lenne, mint a másik. Hogy eldöntsük, melyik rendszer szimpatikusabb nekünk, tudásra van szükségünk. Ha azt gondolnád, hogy azok a gyártók, akik Android-ot használnak több RAM-t biztosítanak, mert az operációs rendszerükhöz több memóriára van szükség, mint az iOS-nél, akkor lehet, hogy tévedsz.
3 gyakori iPhone 6s probléma, amitől meg tudnál őrülni! 3 gyakori iPhone 6s probléma, amitől meg tudnál őrülni!
2017. december 14.
Az iPhone 6s már több mint 2,5 éve jelent meg. Ha nem Apple telefonról beszélnénk, azt mondanánk, ideje cserélni. De Apple telefonról van szó, így azt mondjuk, már érdemes körültekintőbben bánni vele, és megfelelően kezelni az előforduló hibáit.