A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Azt gondolod, hogy a telefonod használatát már tökéletesen elsajátítottad és kívülről-belülről ismered annak minden részletét? Figyelmeztetünk: ez nem így van. Mindig akadnak újdonságok, amelyek meglephetnek, ilyen például a „Force Quit Swipe”, amit a mai napig rosszul használsz.
A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Sokáig azt hihetted, hogy az alkalmazások konstans bezárásával segíthetsz a telefonodnak gyorsnak maradni és nagyobb üzemidőt elérni. Ráadásul alig pár mozdulatot igényel az egész, hiszen csak kétszer kell ráböknöd a Home gombra, majd az alkalmazásváltón az ujjaiddal felpöccintve ki kell lépned a nyitott alkalmazásokból. Sajnos az igazság ennél sokkal árnyaltabb, sok esetben nem segítesz a telefonodnak, sőt kárt okozol ezzel.

Tévhit

Hibás gondolat, hogy a háttérben futó alkalmazások fogyasztják az energiát és merítik az akkumulátorod. Az Apple technikusa szerint: "Az igazság az, hogy a többfunkciós menüben lévő alkalmazások egyáltalán nem futnak a háttérben: az iOS lefagyasztja őket azért, hogy később minél hamarabb vissza tudja tölteni azokat.”

Csak az aktív alkalmazások fogyasztanak energiát és memóriát. Miután megnyomtad a Home gombot az alkalmazás felfüggeszti a működését és egy egészen rövid ideig marad csak aktív állapotban. Meg kell jegyeznünk, hogy előfordulhatnak kivételes alkalmazások, amik hosszabb ideig a háttérben is aktívak maradnak, mint a navigációs rendszer, ami nyomon követi a tartózkodási helyed.

Ha olyan háttérben futó alkalmazásokat késztetsz leállásra, amelyek inaktívak, a készüléked több energiát fogyaszt a leállításával, és az újraindításával, mintha a háttérben hagynád. Ugyanis az alkalmazás bezárásával eltávolítod a RAM-ból, majd ha ismét megnyitod, a készüléknek ismételten be kell töltenie a memóriába. Az összes betöltés és kikapcsolás nagyobb energiát igényel, mintha függőben hagynád. Az iOS egyébként is automatikusan bezárja az alkalmazásokat, ha több energiára van szüksége, ezért a telefonod igazából már megcsinálja helyetted ezt a feladatot. Olyan ez, mintha az autódat a piros lámpánál mindig leállítanád, majd újra beindítanád, teljesen értelmetlen.

Ezért azt ajánljuk, ne tornáztasd feleslegesen sem az ujjaid, sem a készüléked az alkalmazások bezárásával, mivel nem azt a célt éred el vele, mint szeretnéd. Ha tetszett a cikk oszd meg facebookon és mutasd meg az ismerőseidnek is!

Így ellenőrizheted, hogy elhasználódott-e az iPhone-od akkumulátora Így ellenőrizheted, hogy elhasználódott-e az iPhone-od akkumulátora
2018. január 19.
Ha évek óta vagy ugyanannak a telefonnak a tulajdonosa, már szembesülhettél az akkumulátor elhasználódását követő kényelmetlenségekkel. Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal cserélned kell, egy ideig könnyedén tolerálod őket. Egy idő után azonban elviselhetetlenné, sőt veszélyessé válik az akkumulátor állapota.
Újabb botrány az Apple körül - Hidegben nem működik az iPhone X kijelzője! Újabb botrány az Apple körül - Hidegben nem működik az iPhone X kijelzője!
2017. november 14.
Az iPhone X körül hetente röppennek fel újabb problémák. A tél felé közeledve és a mínusz fokokba leereszkedve, a készülék legfontosabb alkatrésze mondja fel a szolgálatot.
Az Apple valóban lelassítja a régi iPhone-okat, hogy újat kelljen vásárolnod? Az Apple valóban lelassítja a régi iPhone-okat, hogy újat kelljen vásárolnod?
2017. október 27.
Ez az egyik legrégebbi összeesküvés elmélet: minden alkalommal, amikor az Apple kiad egy új iOS verziót, panaszkodnak a felhasználók, hogy a régebbi készülékeik belassulnak. Azt gondolják, hogy az Apple szándékosan lelassítja a régi modelleket, hogy ösztönözze a felhasználókat az új modellek vásárlására.