A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Azt gondolod, hogy a telefonod használatát már tökéletesen elsajátítottad és kívülről-belülről ismered annak minden részletét? Figyelmeztetünk: ez nem így van. Mindig akadnak újdonságok, amelyek meglephetnek, ilyen például a „Force Quit Swipe”, amit a mai napig rosszul használsz.
A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Sokáig azt hihetted, hogy az alkalmazások konstans bezárásával segíthetsz a telefonodnak gyorsnak maradni és nagyobb üzemidőt elérni. Ráadásul alig pár mozdulatot igényel az egész, hiszen csak kétszer kell ráböknöd a Home gombra, majd az alkalmazásváltón az ujjaiddal felpöccintve ki kell lépned a nyitott alkalmazásokból. Sajnos az igazság ennél sokkal árnyaltabb, sok esetben nem segítesz a telefonodnak, sőt kárt okozol ezzel.

Tévhit

Hibás gondolat, hogy a háttérben futó alkalmazások fogyasztják az energiát és merítik az akkumulátorod. Az Apple technikusa szerint: "Az igazság az, hogy a többfunkciós menüben lévő alkalmazások egyáltalán nem futnak a háttérben: az iOS lefagyasztja őket azért, hogy később minél hamarabb vissza tudja tölteni azokat.”

Csak az aktív alkalmazások fogyasztanak energiát és memóriát. Miután megnyomtad a Home gombot az alkalmazás felfüggeszti a működését és egy egészen rövid ideig marad csak aktív állapotban. Meg kell jegyeznünk, hogy előfordulhatnak kivételes alkalmazások, amik hosszabb ideig a háttérben is aktívak maradnak, mint a navigációs rendszer, ami nyomon követi a tartózkodási helyed.

Ha olyan háttérben futó alkalmazásokat késztetsz leállásra, amelyek inaktívak, a készüléked több energiát fogyaszt a leállításával, és az újraindításával, mintha a háttérben hagynád. Ugyanis az alkalmazás bezárásával eltávolítod a RAM-ból, majd ha ismét megnyitod, a készüléknek ismételten be kell töltenie a memóriába. Az összes betöltés és kikapcsolás nagyobb energiát igényel, mintha függőben hagynád. Az iOS egyébként is automatikusan bezárja az alkalmazásokat, ha több energiára van szüksége, ezért a telefonod igazából már megcsinálja helyetted ezt a feladatot. Olyan ez, mintha az autódat a piros lámpánál mindig leállítanád, majd újra beindítanád, teljesen értelmetlen.

Ezért azt ajánljuk, ne tornáztasd feleslegesen sem az ujjaid, sem a készüléked az alkalmazások bezárásával, mivel nem azt a célt éred el vele, mint szeretnéd. Ha tetszett a cikk oszd meg facebookon és mutasd meg az ismerőseidnek is!

10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az iOS-t 10 trükk, amivel villámgyorssá teheted az iOS-t
2017. április 27.
Az Apple legújabb iOS.3 update-je kiváló újításokat hozott új funkciókkal, számos biztonsági javítással és hasznos trükkökkel. Jó frissítés volt, de messze nem tökéletes. Április elején a cég kiadott egy iOS 10.3.1-es frissítést, ami új hibajavításokat tartalmaz az iPhone, iPad és iPod touch tulajoknak.
Meghibásodott az iPhone-od? Ez a 7 cikk garantáltan megoldást jelent számodra! Meghibásodott az iPhone-od? Ez a 7 cikk garantáltan megoldást jelent számodra!
2017. július 7.
Némi túlzással mondhatjuk, hogy egy iPhone ezerféleképpen tud meghibásodni. Egy nagyobb ütődés következtében elmozdulhat bármelyik belső alkatrésze, megtörhet az alaplapja, elszakadhat valamelyik szalagkábele, vagy épp betörhet a Home gombja, és csak az 1%-át érintettük a felsorolásnak. Azonban vannak általánosan előforduló hibák, amelyekkel gyakrabban találkozunk a szervizünkben, mint a többivel.
6 iPhone kamera tipp, amit ismerned kell, ha tökéletes fotókat szeretnél készíteni 6 iPhone kamera tipp, amit ismerned kell, ha tökéletes fotókat szeretnél készíteni
2017. június 28.
Ahhoz, hogy valóban jó képeket készíts, a technikai háttér mellett elhanyagolhatatlan az is, hogy megfelelően tudd használni az adott kamerát, és annak alkalmazását. Cikkünkben összegyűjtöttünk 6 olyan lehetőséget, amelyet kihasználva garantáltan minőségi képeket készíthetsz.