A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Azt gondolod, hogy a telefonod használatát már tökéletesen elsajátítottad és kívülről-belülről ismered annak minden részletét? Figyelmeztetünk: ez nem így van. Mindig akadnak újdonságok, amelyek meglephetnek, ilyen például a „Force Quit Swipe”, amit a mai napig rosszul használsz.
A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése

Sokáig azt hihetted, hogy az alkalmazások konstans bezárásával segíthetsz a telefonodnak gyorsnak maradni és nagyobb üzemidőt elérni. Ráadásul alig pár mozdulatot igényel az egész, hiszen csak kétszer kell ráböknöd a Home gombra, majd az alkalmazásváltón az ujjaiddal felpöccintve ki kell lépned a nyitott alkalmazásokból. Sajnos az igazság ennél sokkal árnyaltabb, sok esetben nem segítesz a telefonodnak, sőt kárt okozol ezzel.

Tévhit

Hibás gondolat, hogy a háttérben futó alkalmazások fogyasztják az energiát és merítik az akkumulátorod. Az Apple technikusa szerint: "Az igazság az, hogy a többfunkciós menüben lévő alkalmazások egyáltalán nem futnak a háttérben: az iOS lefagyasztja őket azért, hogy később minél hamarabb vissza tudja tölteni azokat.”

Csak az aktív alkalmazások fogyasztanak energiát és memóriát. Miután megnyomtad a Home gombot az alkalmazás felfüggeszti a működését és egy egészen rövid ideig marad csak aktív állapotban. Meg kell jegyeznünk, hogy előfordulhatnak kivételes alkalmazások, amik hosszabb ideig a háttérben is aktívak maradnak, mint a navigációs rendszer, ami nyomon követi a tartózkodási helyed.

Ha olyan háttérben futó alkalmazásokat késztetsz leállásra, amelyek inaktívak, a készüléked több energiát fogyaszt a leállításával, és az újraindításával, mintha a háttérben hagynád. Ugyanis az alkalmazás bezárásával eltávolítod a RAM-ból, majd ha ismét megnyitod, a készüléknek ismételten be kell töltenie a memóriába. Az összes betöltés és kikapcsolás nagyobb energiát igényel, mintha függőben hagynád. Az iOS egyébként is automatikusan bezárja az alkalmazásokat, ha több energiára van szüksége, ezért a telefonod igazából már megcsinálja helyetted ezt a feladatot. Olyan ez, mintha az autódat a piros lámpánál mindig leállítanád, majd újra beindítanád, teljesen értelmetlen.

Ezért azt ajánljuk, ne tornáztasd feleslegesen sem az ujjaid, sem a készüléked az alkalmazások bezárásával, mivel nem azt a célt éred el vele, mint szeretnéd. Ha tetszett a cikk oszd meg facebookon és mutasd meg az ismerőseidnek is!

Hogyan lett az iPhoneSzervizBuda.hu-ból Smart Clinic? Hogyan lett az iPhoneSzervizBuda.hu-ból Smart Clinic?
2015. november 16.
Az iPhoneSzervizBuda.hu csapata rengeteg visszajelzést kapott az elmúlt évek során. Ezen visszajelzések pedig lassan felfestették Budapest legnépszerűbb iPhone szervize előtt az utat, mely egy új, egységes brand felé vezetett. Ezzel a branddel ugyanis könnyű azonosulni.
Folyamatosan újrainduló iPhone SE problémájának forrása és megoldása Folyamatosan újrainduló iPhone SE problémájának forrása és megoldása
2016. május 17.
Ha problémád akadt az új 4 inches kijelzőjű Apple zászlóshajójával és a készülék folyamatosan újraindul, itt a megoldás! A szóban forgó iPhone SE újraindulási hibát valószínűleg az iOS 9 okozza, a probléma kiküszöbölésére azonban több mód is ismert, ezeket itt olvashatod.
Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban
2017. június 16.
Sokat elárul az iOS 11 újdonságainak számáról az, hogy a WWDC-n Tim Cooknak még ahhoz sem volt ideje, hogy bemutassa a megszokott diagramokat arról, hogy milyen briliáns is az Apple. Ezek helyett az iOS 11 valós újdonságairól mesélt, amelyek talán gyökeresen nem változtatják meg a rendszert, de kellőképpen felfrissítik azt.