Ellopták a mobilod? Így használd a “Find My iPhone” funkciót!

Biztosan ismersz legalább egy embert, akinek ellopták már a telefonját. Ha nem, akkor te vagy az. Szerencsére az okostelefonok, így az iPhone is, egyre megbízhatóbb védelemmel vannak felszerelve. Ha eddig nem ismerted, most kötelező megbarátkoznod a Finc My iPhone funkcióval.
Ellopták a mobilod? Így használd a “Find My iPhone” funkciót!

Mindenekelőtt olvasd át az IMEI számról íródott cikkünket, ami kötelező darab, ha ellopták a készüléked.

A “Find My iPhone” funkció segítségével távolról is könnyedén le tudod követni azt, hogy épp hol van az elveszett vagy ellopott Apple készüléked legyen az iPhone, iPad, iPod Touch vagy Mac - amennyiben a kérdéses eszköz rendelkezik valamilyen internet kapcsolattal.

A “Find My iPhone” funkció segítségével nemcsak az ellopott vagy elveszített eszközt tudod megtalálni, de az adott készüléken szereplő személyes adataidat is tudod törölni, hogy ne lássa meg azokat illetéktelen személy.

Ha a Family Sharing funkció (Családi Megosztás) engedélyezve van és mindenki megosztja ezen a földrajzi helyzetét, akkor egyetlen eszközről lehet lekövetni az összes készülék helyzetét.

Hogy kell engedélyezni a “Find My iPhone” funkciót iPhone és iPad készülékeken?

 1. Menj a “Beállítások” menüpontba az iPhone vagy iPad készülékeden.
 2. Felül érintsd meg az “Apple ID” menüpontot.
 3. Érintsd meg az “iCloud” menüpontot.
 4. Görgess lejjebb, majd érintsd meg a “Find My iPhone” opciót.
 5. Az engedélyezéshez csúsztasd el a kapcsolót.

Hogyan lehet elérni a “Find My iPhone” funkciót az interneten keresztül?

Find My iPhone használata

Ha van egy számítógép a közeledben, könnyedén le tudod követni a hiányzó iPhone, iPad, iPod Touch, vagy Mac készüléked földrajzi helyzetét a weben az iCloud.com oldalon. Csak kövesd a következő lépéseket:

 1. Nyisd meg az iCloud.com oldalt bármelyik böngészőben.
 2. Jelentkezz be az iCloud fiókodba.
 3. Kattints az “iPhone Megkeresése” főmenüre.
 4. Itt ha kéri a rendszer, írd be az Apple ID-dat és a jelszavadat.
 5. Kattints fent az “Összes Készülék” menüpontra.
 6. Kattints annak az eszköznek a nevére, aminek meg szeretnéd tudni a földrajzi helyzetét.
 7. A térkép nagyításával és kicsinyítésével könnyebben be tudod határolni, hogy pontosan hol van az elveszett készülék, illetve választhatsz a fent jobb oldalt listázott módok között is. Lejjebb találod, hogy melyik mód mire való:
  • Hang lejátszása: ez egy hangjelzést ad ki - akkor is, ha le van némítva a telefonod vagy rezgőn van. Ez arra való, hogy például a lakáson belül megtaláld az iPhone vagy iPad készülékeidet.
  • Elveszett mód: ha ezt a módot használod, a rendszer kérni fog egy telefonszámot, melyet meg fog jeleníteni az elveszett készüléked képernyőjén. Akinél épp a készüléked van, látni fogja ezt a telefonszámot, s így el tud Téged érni, hogy hol található épp az elvesztett készüléked. Amikor ez a telefonszám megjelenik a képernyőn, hangjelzést is kiad a készülék, hogy felhívja magára a környezet figyelmét.
  • Törlés: Ha biztos vagy abban, hogy a készülékedet nem fogod tudni visszaszerezni, s nem akarod, hogy illetéktelenek nézegessék az itt található személyes adataidat, e funkció segítségével távolról tudsz törölni minden adatot az elvesztett készülékről.

Hogyan lehet használni a “Find My iPhone” funkciót az iPhone és iPad készülékeken?

Find My iPhone használata asztali gépről

Nemcsak a weben tudod lekövetni az elvesztett iPhone, iPad vagy Mac készülékeidet, de a telefonodról a “Find My iPhone” alkalmazással is megteheted ezt, mely megtalálható bármelyik iPhone-on. Az alábbi lépések segítségével lekövethetsz minden olyan készüléket, mely az iCloud fiókodhoz kapcsolódik:

 1. Indítsd el a “Find My iPhone” alkalmazást bármely iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékről.
 2. Jelentkezz be az iCloud azonosítóddal.
 3. Érintsd meg a követni kívánt eszköz nevét.
 4. Érintsd meg a képernyő alján a “Műveletek” menüpontot a további lehetőségek megjelenítéséhez. Itt ugyanaz a 3 lehetőség van, mint az iCloud webes nézetében.

Ne feledd, ha úgy gondolod, hogy tényleg ellopták a készülékedet, s le tudod az alkalmazás segítségével követni a földrajzi helyzetét, ne kezdj egyéni akciókba, hanem keresd fel a helyi bűnüldöző szervezetet, hogy segítsen visszaszerezni az ellopott készülékedet.

Érdemes megemlíteni azt is, hogy ha az Apple Pay szolgáltatást az elveszett vagy ellopott eszközön használtad, nem árt, ha letörlöd a hitelkártyád adatait az iCloudon keresztül az interneten.

Kérdéseid vannak? Írd meg nekünk lent a hozzászólásokban.

Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról
2017. május 8.
Az egyik legfontosabb alkatrésze az okostelefonoknak az akkumulátor. Vásárláskor is gyakran szem előtt tartjuk ezeket a kérdéseket: Meddig tart a feltöltése? Meddig bírja ki egy töltéssel? Mi a különbség a különböző típusú akkumulátorok között? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
Android kontra iOS: Miben különbözik a RAM kezelésük? Android kontra iOS: Miben különbözik a RAM kezelésük?
2017. március 3.
Igen, van néhány különbség az Android és az iOS között, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az egyik jobb (vagy rosszabb) lenne, mint a másik. Hogy eldöntsük, melyik rendszer szimpatikusabb nekünk, tudásra van szükségünk. Ha azt gondolnád, hogy azok a gyártók, akik Android-ot használnak több RAM-t biztosítanak, mert az operációs rendszerükhöz több memóriára van szükség, mint az iOS-nél, akkor lehet, hogy tévedsz.
Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban Kipróbáltuk az iOS 11-et! – Ezeket az újdonságokat szeretjük a legjobban
2017. június 16.
Sokat elárul az iOS 11 újdonságainak számáról az, hogy a WWDC-n Tim Cooknak még ahhoz sem volt ideje, hogy bemutassa a megszokott diagramokat arról, hogy milyen briliáns is az Apple. Ezek helyett az iOS 11 valós újdonságairól mesélt, amelyek talán gyökeresen nem változtatják meg a rendszert, de kellőképpen felfrissítik azt.