Ezek a leggyakrabban előforduló iPhone 7 problémák és megoldásaik!

Az iPhone 7 már nem mai telefon, így egyre gyakrabban fordulnak elő vele különböző problémák. Néha olyannyira felidegesít a telefonod, hogy legszívesebben a földhöz vágnád? Ne tedd, inkább fogadd meg tanácsainkat.
Ezek a leggyakrabban előforduló iPhone 7 problémák és megoldásaik!

1# iPhone 7 Wi-Fi probléma

Mivel az iPhone 7 Wi-Fi probléma szerte a világon sújtja az iPhone tulajdonosokat, így ahogy halad előre az idő, úgy lesz egyre több ilyen típusú megkeresésünk ezzel kapcsolatban, hiszen a sima és a Plus modell esetében is előfordul ez a malőr.

Ha a Wi-Fi rosszul működik, megpróbálhatsz néhány dolgot, hogy megjavítsd, melyet ha teheted, a router megvizsgálásával kezdj.

Ha van rá lehetőséged, húzd ki az áramforrásból a routert, majd hagyd így legalább egy percig - háttérfolyamatoknak rendesen le kell állniuk. Ha ez nem oldotta meg a problémát, nézd meg a firmware-t, hogy mikor volt utoljára frissítve. Keresd meg a router modellt online, mert a frissítési folyamat nem feltétlenül ugyanaz a különféle modellek esetében.

Ha biztos vagy abban, hogy nem a router okozza a problémát, itt az ideje, hogy magán az iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken kezdd el keresni a hiba okát.

iPhone 7 Wi-Fi meghibásodás

A készülékednek el kell felejtenie az eddig használt hálózatot. Menj a Beállítások > Wi-Fi > (Válaszd ki a hálózatot) > Érintsd meg a képernyő tetején az opciót, hogy elfelejtse ezt a hálózatot. Ez azt eredményezi, hogy elfelejti ezt a Wi-Fit a készüléked, amit ha újra akarsz használni szükséges lesz hozzá beütnöd a jelszót, így ez legyen kéznél mindenképp.

Ha ez sem oldotta meg a problémát, próbáld meg visszaállítani a hálózati beállításokat. Menj a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati Beállítások Visszaállítása menüpontba. A folyamat néhány percet igénybe vehet, melynek eredményeképp az eddig ismert Wi-Fi jelszavaid elvesznek.

2# iPhone 7 akkumulátor élettartam probléma

A rendellenes akkumulátor lemerülés egy nagyon gyakori probléma az iPhone 7 esetében, így nem meglepő, hogy az új iPhone 7 és iPhone 7 Plus tulajdonosok is sokat panaszkodnak emiatt.

Mielőtt szervizbe vinnéd, vagy drasztikusan megváltoztatnád a beállításokat, fontos, hogy észben tartsd azt, hogy az iOS-nak és az új iPhone-nak bizony kellhet akár több nap is, mire minden frissítéssel és telepítéssel végez.

iPhone 7 akkumulátor meghibásodás

Számos cikket írtunk már az iPhone akkumulátorának életben tartásáról, ezeket összegyűjtöttük régebben. Ha rendellenességet tapasztalsz, mindenképp fusd át a következő blogot.

3# iPhone 7 Bluetooth probléma

Ha kellemetlenségeket tapasztalsz a Bluetooth funkcióval, az első lépés az, hogy el kell felejtenie az iPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készülékednek azt a másik eszközt, mely ezt a nehézséget okozza. Menj a Beállítások > Bluetooth > (A kör alakú “i” tab segítségével válaszd ki a kapcsolatot) > Érintsd meg a “Felejtse el ezt az eszközt” opciót. Majd próbálj meg újból rácsatlakozni.

Ha ez nem segített rácsatlakozni a hangszóróhoz vagy fülhallgatóhoz, ideje továbblépni. Először próbálkozz az iPhone 7 hálózati beállításainak visszaállításával. Menj a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása menüpontra. Ez eltart néhány másodpercig, melynek hatására nem fogsz elveszíteni semmilyen adatot.

iPhone 7 Bluetooth hiba

Ha ez sem oldja meg a hibát, próbáld meg az összes beállítás visszaállítását. Menj a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Minden Beállítás Visszaállítása menüpontra. Ez vissza fogja állítani a beállításokat a gyári alapértelmezett értékekre, így jó lesz, ha a Wi-Fi jelszavad kéznél lesz. Ha már sok beállítás módosításával testreszabtad a telefonodat, ez több percet is igénybe vehet, mire visszaáll minden az eredeti értékekre.

Ha ez sem segített, nézd meg a fülhallgatód, hangszóród, autód (bármi, amit csatlakoztatni szeretnél) kézikönyvét (online is megtalálható a legtöbb), s ha itt sem találsz megoldást, keresd fel ezek szervizét, hátha ott tudnak majd segíteni.

4# iPhone 7 hang problémák

Néha előfordul, hogy torzítva jön ki a hang az iPhone 7 készülékből, de szerencsére van néhány trükk, amit kipróbálhatsz, mielőtt szervizbe mennél.

Először próbáld meg újraindítani a készüléket. Tartsd lenyomva a kikapcsoló gombot, majd kapcsold ki a telefont. Kapcsold vissza, majd nézd meg, hogy helyesen működik-e a hang.

iPhone 7 hang problémák

Ez eddig rengetegszer működött már nekünk, de ha nem sikerül így sem megoldani a hibát, próbálj meg egy hard resetet: tartsd lenyomva egyszerre a Kikapcsoló és a Hangerő Le gombot.

Ha ez sem használ, próbáld meg ki és bekapcsolni a Bluetooth funkciót, majd ellenőrizd a hangot. Ha még mindig rossz, alaposan meg kell tisztítani a hangszórót, illetve a Lightning Dock-ot is, hiszen a szennyeződések is okozhatják a rossz hang minőséget. Ezt inkább szervizünkben végeztesd, mivel otthon lehetetlenség tökéletesre takarítani, sőt leginkább csak beljebb, a készülék belsejébe söpröd, vagy fújod a szennyeződéseket.

Persze ne felejtsd el megnézni a készülék oldalán lévő Hang / Néma kapcsolót, hogy helyesen van-e beállítva, mert lehet, hogy véletlenül átkapcsoltad.

Előfordulhat, hogy a hiba hardveres eredetű, ilyenkor szervizünkben tudjuk cserélni az iPhone 7 beszédhangszóróját és az iPhone 7 csengőhangszóróját is.

5# iPhone 7 Random Reboot (véletlenszerű újraindítás) probléma

Az iPhone véletlenszerű újraindítása egy szintén gyakori probléma, melyet mi is tapasztaltunk az iPhone 7 esetében.

Ha nem ismered ezt a problémát - szerencsés vagy - ez az a jelenség, amikor az eszköz csak úgy, önhatalmúlag leáll, majd megjeleníti az Apple logót, átmegy a zárolási képernyőre, majd mindenféle figyelmeztetés nélkül újraindul. Igen, ez egy rettentő kellemetlen probléma.

iPhone 7 újraindulás

Ha ki akarsz kerülni ebből az újraindulási ördögi körből, tartsd lenyomva a Hangerő Le és a Kikapcsolás gombot egyszerre. Ennek hatására a készülék megjeleníti az Apple logót és újra fog indulni.

Ez általában megoldja a problémát, legalábbis ideiglenesen. Ha egy hét leforgása alatt több ilyen véletlenszerű újraindítást tapasztalsz, érdemes lehet szervizbe vinned az iPhone 7 készülékedet.

Az iOS 11 frissítése tartalmazott egy ilyen kellemetlenséget is. December 2. után rengeteg iPhone használhatatlanná vált, mert a késszülék állandóan újraindult. Ilyenkor számítógép segítségével, iTunes-on keresztül kell frissíteni a telefont.

6# iPhone 7 3D Touch probléma

Csakúgy, mint az iPhone 6s, az iPhone 7 is rendelkezik 3D Touch funkcióval, melynek segítségével egy határozott érintéssel tudod elérni a képernyőn a gyorsmenüket, illetve az egyéb funkciókat.

Míg egyeseknek az okoz problémát, hogy túl gyorsan jelennek meg az elérni kívánt funkciók, addig mások arról számolnak be, hogy szinte lehetetlen kivárni, mire megjeleníti a készülék a gyorsmenüket.

iPhone 7 3D Touch probléma

Ha problémád akad a 3D Touch funkcióval, próbáld meg módosítani az érzékenységét: menj a Beállítások > Általános > Hozzáférhetőség > görgess le a 3D Touch opcióig, majd érintsd meg.

Az alapértelmezett beállítás a közepesen van, de át tudod állítani enyhébbre vagy erősebbre is. Ezt a képernyő alján tudod tesztelni, hogy melyik lesz számodra a legjobb választás.

Ha ez sem oldja meg a hibát, próbáld meg visszaállítani a beállításokat: menj a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Minden Beállítás Visszaállítása menüpontra. Ennek hatására minden eddig ismert Wi-Fi jelszó elveszik, de más adat nem.

Hasznosnak találtad a cikket? Oszd meg Facebookon is!

Legyél te a telefonod doktora! - Szakértői cikkeink segítségével Legyél te a telefonod doktora! - Szakértői cikkeink segítségével
2017. november 9.
Többet szeretnél tudni az iPhone-od felépítéséről, meghibásodásairól, mint valaha? Eddig minden cikket túlságosan sallangosnak, középszerűnek találtál a témával kapcsolatban? Jó helyen jársz! Legyél te is a telefonod szakértője! Ide kattintva megtalálod az eddig megjelent összes szakértői cikkünket.
Hogyan növeld az iOS 10 és az iPhone 7 akkumulátor idejét Hogyan növeld az iOS 10 és az iPhone 7 akkumulátor idejét
2016. december 29.
Ha iPhone 7-ed vagy iOS 10-ed van, előfordulhat, hogy az akkumulátor energiája nem tart, addig, ameddig szeretnéd. Mutatunk pár tippet, hogyan növeld a használati idejét!.
Mire jó a 3D Touch? Mire jó a 3D Touch?
2016. május 11.
Immár több, mint 6 hónap eltelt a 3D Touch elindulása óta. Nem túlzás azt állítanunk, hogy nem úgy sült el, ahogyan az Apple-nél tervezték. Éppen ezért megkérdeztünk körülbelül féltucat iPhone 6s/iPhone 6s Plus felhasználót arról, hogy rendszeresen használják-e ezt a funkciót, és a legtöbben nemmel feleltek a kérdésre.