Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?

A hidegegebb időszakban hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a készülékek túlmelegedésének veszélyeiről. Nyár közeledtél a probléma egyre inkább fokozódni fog, így úgy döntöttük ideje adnunk pár hasznos tippet arról, hogy kerüld el az iPhone túlmelegedéséből adódó problémákat.
Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?

Szerencsére az iPhone-ok nem tartoznak a leggyorsabban túlmelegedő okostelefonok közé, teherbírásuk e tekintetben egészen nagy. Ha túl sokszor süti a kezed, érthetetlenül, már-már indok nélkül melegszik, érdemes utánanézned az okainak, mivel több esetben a saját hibánkból melegszik a készülék.

1# Lehetőleg soha ne hagyd a tűző napfényben.

Ez nem csak tavasszal és nyáron igaz, hanem az összes többi évszakban is. Az iPhone  X OLED kijelzője ráadásul sokkal érzékenyebb az UV sugárzásra, mint az LCD-IPS panelek, ezért itt duplán kell figyelni.

Sokszor hoztak szervizünkbe telefont azért, mert a nyári forróságban az autó tetején hagyták a a készüléket, ajánlott tehát mindig a zsebedben tartanod. Ilyen esetekben a kijelző látja kárát, de hosszas napsütésnek kitéve a belső alkatrészek is roncsolódhatnak.

2# Számítások

Minél több számítást végez a készülék, minél inkább megdolgoztatja a processzort, annál több hőt termel. Egy-egy idősebb iPhone esetében, amin dúskálnak a háttérben futó, beragadt alkalmazások, ez okozhatja a készülék túlmelegedését. Érdemes újraindítani a telefont és megtisztítani a feleselges fájloktól, alkalmazásoktól.

iPhone túlmelegedés

3# Akkumulátor, töltésvezérlő problémák

Előfordulhat hardveres eredetű probléma, amit otthon nem fogsz tudni megjavítani. Ilyenkor nem szükséges alkalmazásnak futnia a háttérben, elegendő töltőre csatlakoztatni az iPhone-t, hogy túlmelegedjen. Mivel otthon tilos szétszedni, ezért ajánlott szervizünkbe elhozni a hibás készülékeket.

Fontos kiemelnünk, hogy a túlmelegedett készülékkel óvatosan kell bánni!

Megsütheti a kezed, de egy problémás akkumulátor, akár robbanhat is. (Bár ez nagyon ritka esetben fordul csak elő.)

Nem szabad lehűteni hamar a telefont. Ha használat során tűzforró, ki kell kapcsolni és megvárni amíg szobahőmérsékletűre csökken a hőmérséklet. Berakni a fagyasztóba és ott elérni a kívánt hőmérsékletet szintén tilos!

Bízunk benne, hogy rövid tanácsaink segítenek átveszélni a melegebb időszakot. Ha kíváncsi vagy arra, hogy nyaralások során milyen veszélyek fenyegetik a telefonod, kattints az ajánlott cikkünkre.

Ok nélkül leáll az iPhone-od? Így tudod megjavítani! Ok nélkül leáll az iPhone-od? Így tudod megjavítani!
2018. július 20.
Az akkumulátorok nem tartanak örökké, viszont gyakran előfordul, hogy a probléma nem olyan komoly, mint hinnéd és néhány egyszerű trükk segítségével akár vissza is tudod állítani a normális működést. Így ha az iPhone-od mindenféle ok nélkül kikapcsol úgy, hogy az akkumulátor 20, 30, vagy akár 50%-ot is mutat, akkor feltétlenül próbáld ki ezeket a tippeket, mielőtt szervizhez rohannál.
Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról? Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról?
2016. május 26.
Az utóbbi néhány hétben megnövekedett azoknak a panaszoknak, kérdéseknek a száma, melyek hozzánk érkeztek a nemrég debütált 4 inches iPhone tulajdonosoktól. Az ok nem más, mint az iPhone SE Bluetooth hívás- illetve audio hiba, mely akkor jön elő, amikor a telefon össze van párosítva az autónk fejegységével vagy akár egy vezetéknélküli headsettel. Néha a hiba érinti a GPS navigáció hangját is, a zene streamelésénél azonban még nem jelzett senki sem gondot.
Hogyan védd meg az iPhone-on tárolt személyes fájlokat illetéktelen behatolóktól Hogyan védd meg az iPhone-on tárolt személyes fájlokat illetéktelen behatolóktól
2016. április 15.
Mindenkinek van rejtegetni valója, legyen szó akár szuper titkos dokumentumokról, account információkról vagy azokról a bizonyos, privát célra szánt szelfikről. Az iPhone tulajdonosoknak azonban nincs egyszerű dolga, ha bizalmas fájlok elrejtéséről van szó. Persze, egy jelszó vagy a Touch ID segítségével bárki levédheti a telefonját, és ez a fajta védelem sokunk számára bőven elegendő is.