Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?

A hidegegebb időszakban hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a készülékek túlmelegedésének veszélyeiről. Nyár közeledtél a probléma egyre inkább fokozódni fog, így úgy döntöttük ideje adnunk pár hasznos tippet arról, hogy kerüld el az iPhone túlmelegedéséből adódó problémákat.
Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?

Szerencsére az iPhone-ok nem tartoznak a leggyorsabban túlmelegedő okostelefonok közé, teherbírásuk e tekintetben egészen nagy. Ha túl sokszor süti a kezed, érthetetlenül, már-már indok nélkül melegszik, érdemes utánanézned az okainak, mivel több esetben a saját hibánkból melegszik a készülék.

1# Lehetőleg soha ne hagyd a tűző napfényben.

Ez nem csak tavasszal és nyáron igaz, hanem az összes többi évszakban is. Az iPhone  X OLED kijelzője ráadásul sokkal érzékenyebb az UV sugárzásra, mint az LCD-IPS panelek, ezért itt duplán kell figyelni.

Sokszor hoztak szervizünkbe telefont azért, mert a nyári forróságban az autó tetején hagyták a a készüléket, ajánlott tehát mindig a zsebedben tartanod. Ilyen esetekben a kijelző látja kárát, de hosszas napsütésnek kitéve a belső alkatrészek is roncsolódhatnak.

2# Számítások

Minél több számítást végez a készülék, minél inkább megdolgoztatja a processzort, annál több hőt termel. Egy-egy idősebb iPhone esetében, amin dúskálnak a háttérben futó, beragadt alkalmazások, ez okozhatja a készülék túlmelegedését. Érdemes újraindítani a telefont és megtisztítani a feleselges fájloktól, alkalmazásoktól.

iPhone túlmelegedés

3# Akkumulátor, töltésvezérlő problémák

Előfordulhat hardveres eredetű probléma, amit otthon nem fogsz tudni megjavítani. Ilyenkor nem szükséges alkalmazásnak futnia a háttérben, elegendő töltőre csatlakoztatni az iPhone-t, hogy túlmelegedjen. Mivel otthon tilos szétszedni, ezért ajánlott szervizünkbe elhozni a hibás készülékeket.

Fontos kiemelnünk, hogy a túlmelegedett készülékkel óvatosan kell bánni!

Megsütheti a kezed, de egy problémás akkumulátor, akár robbanhat is. (Bár ez nagyon ritka esetben fordul csak elő.)

Nem szabad lehűteni hamar a telefont. Ha használat során tűzforró, ki kell kapcsolni és megvárni amíg szobahőmérsékletűre csökken a hőmérséklet. Berakni a fagyasztóba és ott elérni a kívánt hőmérsékletet szintén tilos!

Bízunk benne, hogy rövid tanácsaink segítenek átveszélni a melegebb időszakot. Ha kíváncsi vagy arra, hogy nyaralások során milyen veszélyek fenyegetik a telefonod, kattints az ajánlott cikkünkre.

Mit kell túlélnie egy iPhone-nak a gyári tesztek során? Mit kell túlélnie egy iPhone-nak a gyári tesztek során?
2015. augusztus 4.
Azt gondolnánk, hogy a különböző iPhone készülékek legnagyobb erőpróbája a tulajdonoshoz kerülést követően következik be. Erre azonban ne fogadjunk nagy összegben, ugyanis az iPhone-ok gyári tesztjei sem minősülnek sétagaloppnak a tesztkészülékek számára. Az alábbiakban megismerkedhettek az Apple gyári iPhone tesztjeinek néhány típusműveletével, továbbá azt is megtudhatjátok, miért van szükség a tesztmodellek "kicsinálására".
Erre az 5 dologra figyelj, ha használt iPhone-t veszel! Erre az 5 dologra figyelj, ha használt iPhone-t veszel!
2017. április 21.
Vadonatúj iPhone-t venni nem olcsó mulatság. Annak ellenére, hogy az iPhone 7 megjelenése lenyomta néhány régebbi modell árát, még így is találhatsz kedvezőbb megoldásokat. Használt iPhone-t venni becsapós lehet. Persze valószínűleg megspórolsz némi pénzt, de van néhány visszatérő csapda, amit el tudsz kerülni.
Már most népszerű az iOS 11, pedig hivatalosan még meg sem jelent Már most népszerű az iOS 11, pedig hivatalosan még meg sem jelent
2017. szeptember 8.
Az Apple nem veszi félvállról az újításokat, amit alátámaszt, mennyire gyors egymásutániságban adják ki a különböző béta verziókat. Még nincs egy hónapja, hogy kijött az iOS11 hetedik változata, nemrég már a kilencedik bétáról lehet hallani.