Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?

A hidegegebb időszakban hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a készülékek túlmelegedésének veszélyeiről. Nyár közeledtél a probléma egyre inkább fokozódni fog, így úgy döntöttük ideje adnunk pár hasznos tippet arról, hogy kerüld el az iPhone túlmelegedéséből adódó problémákat.
Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?

Szerencsére az iPhone-ok nem tartoznak a leggyorsabban túlmelegedő okostelefonok közé, teherbírásuk e tekintetben egészen nagy. Ha túl sokszor süti a kezed, érthetetlenül, már-már indok nélkül melegszik, érdemes utánanézned az okainak, mivel több esetben a saját hibánkból melegszik a készülék.

1# Lehetőleg soha ne hagyd a tűző napfényben.

Ez nem csak tavasszal és nyáron igaz, hanem az összes többi évszakban is. Az iPhone  X OLED kijelzője ráadásul sokkal érzékenyebb az UV sugárzásra, mint az LCD-IPS panelek, ezért itt duplán kell figyelni.

Sokszor hoztak szervizünkbe telefont azért, mert a nyári forróságban az autó tetején hagyták a a készüléket, ajánlott tehát mindig a zsebedben tartanod. Ilyen esetekben a kijelző látja kárát, de hosszas napsütésnek kitéve a belső alkatrészek is roncsolódhatnak.

2# Számítások

Minél több számítást végez a készülék, minél inkább megdolgoztatja a processzort, annál több hőt termel. Egy-egy idősebb iPhone esetében, amin dúskálnak a háttérben futó, beragadt alkalmazások, ez okozhatja a készülék túlmelegedését. Érdemes újraindítani a telefont és megtisztítani a feleselges fájloktól, alkalmazásoktól.

iPhone túlmelegedés

3# Akkumulátor, töltésvezérlő problémák

Előfordulhat hardveres eredetű probléma, amit otthon nem fogsz tudni megjavítani. Ilyenkor nem szükséges alkalmazásnak futnia a háttérben, elegendő töltőre csatlakoztatni az iPhone-t, hogy túlmelegedjen. Mivel otthon tilos szétszedni, ezért ajánlott szervizünkbe elhozni a hibás készülékeket.

Fontos kiemelnünk, hogy a túlmelegedett készülékkel óvatosan kell bánni!

Megsütheti a kezed, de egy problémás akkumulátor, akár robbanhat is. (Bár ez nagyon ritka esetben fordul csak elő.)

Nem szabad lehűteni hamar a telefont. Ha használat során tűzforró, ki kell kapcsolni és megvárni amíg szobahőmérsékletűre csökken a hőmérséklet. Berakni a fagyasztóba és ott elérni a kívánt hőmérsékletet szintén tilos!

Bízunk benne, hogy rövid tanácsaink segítenek átveszélni a melegebb időszakot. Ha kíváncsi vagy arra, hogy nyaralások során milyen veszélyek fenyegetik a telefonod, kattints az ajánlott cikkünkre.

Meg tudsz csörgetni? ... Nem hiszem el,  hogy megint lenémítottam! Meg tudsz csörgetni? ... Nem hiszem el, hogy megint lenémítottam!
2015. június 15.
Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy a nagy rohanásban vagy éppen a hazaérkezés örömétől ittasan elfelejtette, hova tette kulcsait, pénztárcáját vagy éppen iPhone készülékét. Szerencsés esetek alkalmával éppen a közelben tartózkodik egy családtag, egy barát vagy barátnő, tárcsázza hívószámunkat és pillanatok alatt megtaláljuk elveszettnek hitt készülékünket. Vannak azonban kevésbé kedvező élethelyzetek, melyek során iPhone-unk néma üzemmódban bujdokol a lakás valamely szegmensében.
Csuszka, PIN vagy Touch ID - zárjuk le a vitát! Csuszka, PIN vagy Touch ID - zárjuk le a vitát!
2015. augusztus 27.
Szervizeinkbe érkező ügyfeleink több alkalommal panaszkodtak arra, hogy az iPhone készülékük nem megfelelő lezárásából valamilyen problémájuk adódott. Igyekszünk tehát lezárni a kérdéskört és megvizsgálni, pontosan miért és hogyan érdemes lezárni kedvenc készülékeinket. A téma szubjektív és több szempontból vizsgálható, mi megpróbáltuk a lehető legegyszerűbb szempontok alapján boncolgatni a téma sajátosságait.
Olyan üzeneteket töröltem, melyekre még szükségem van, mit tegyek? Olyan üzeneteket töröltem, melyekre még szükségem van, mit tegyek?
2015. június 8.
Ahogyan jól felfogott érdekünk diktálja, igyekszünk napi szinten rendet tartani otthonunkban, úgy bizonyos rendszerességgel tartjuk tisztán iPhone-unkat a feleslegessé vált- vagy feleslegesnek gondolt - tartalmaktól, így korábbi szöveges üzenetektől is. Valószínűsíthető, hogy egy-egy takarítás során mindenki dobott már ki olyan dolgot, melyre később mégis szüksége lett volna, ahogyan mindannyian töröltünk már üzeneteket, melyeknek későbbiekben hasznát vennénk. Cikkünkben három lehetséges megoldást ismertetünk a szöveges üzeneteink visszaállítására.