Hogyan növeld az iOS 10 és az iPhone 7 akkumulátor idejét

Ha iPhone 7-ed vagy iOS 10-ed van, előfordulhat, hogy az akkumulátor energiája nem tart, addig, ameddig szeretnéd. Mutatunk pár tippet, hogyan növeld a használati idejét!
Hogyan növeld az iOS 10 és az iPhone 7 akkumulátor idejét

 

Az Apple kínálatában jelenleg az alap iPhone 7, az iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, és a kisebb iPhone SE áll. A készülékek használati ideje 10-től 12 órára van belőve, beleértve a neten való böngészést, email-ezést, chat-elést. De ha most frissítettél iOS 10-re, vagy most váltottál iPhone 7-re, komoly akku idő csökkenéssel szembesülhetsz. Ahelyett, hogy átkozódnál, vagy kidobnád az iPhone-odat, olvasd el az alábbi tippeket, az akksi idejének és a Te jó kedvednek a növelésére!

 

Várd ki!

Így növeld az iPhone 7 akksi idejét

Akár a biztonságból mentésből állítottad vissza a régi beállítást, akár újonnan állítottad be, az új iPhone-od, vagy az új verziójú iOS 10-ed sok energiát használhat fel az alkalmazások, játékok, mail-ek, fotók, vagy bármi más letöltésével. Ennek az az oka, hogy sokáig csatlakozik a WiFi-re, és a Spotlight – az iOS keresőrendszere – mindent észlelnie kell. Amikor ez folyamatos használatban van, az energiát is szüntelenül fogyasztja.

Ha most frissítetted a hardware-t, vagy tetted fel az iOS 10-et, adj neki egy-két napot, hogy helyreálljon a normális kerékvágás. Ha utána rendben van, akkor oké. Ha nem, akkor olvass tovább!

Teszteld standby-on

Standby mód

Amellett, hogy a rendszernek időbe telik a telepítés befejezése, hajlamosak vagyunk közben pötyögni a telefonon, csekkolni az új dolgokat. Ez főleg igaz a Live fotókra, a 12 megapixeles kamerára, 4K videóra, iMessage app-ra, Siri-re, satöbbi. Ezáltal a képernyő folyamatosan világít, telítődik a háttértár, és a WiFi is pörgésben marad, amik mind szívják az energiát.

Más szóval, ha úgy érzed, hogy az akksid csak kb. fele addig bírja, az első lépés, hogy észrevedd, vajon nem azért van-e, mert kétszer annyira használod a telót.

Jegyezd fel, mennyi akku időd maradt. Utána tedd le az iPhone-od 20-40 percre. Ezután vedd fel, és nézd meg, mennyi idő maradt az akkuban. Ha nincs nagy változás standby közben, akkor valószínűleg nincs baj, és az akksi élettartama is visszatér a normálisba, ha a telefon használata is visszatér a normálisba (amint túl vagy az újdonság varázsán).

Ha továbbra is esztelenül merül az iPhone-od, noha nem is használod, olvass tovább!

Visszaállítás

Visszaállításű

Az újraindítás vagy a visszaállítás az egyik legrégebbi hibaelhárítási módszer. Azért, mert működik. Néha elég egy jó reset, hogy elszálljon a gond.

Az iPhone 7 a korábbi modelleknél több gomb-kombinációval rendelkezik.

Ha az iPhone 7 nem válaszol, és a kikapcsoló gomb lenyomásával sem tudod leállítani, próbáld meg a következőket:

 1. Nyomd meg és tartsd lenyomva a jobb oldali On/Off gombot
 2. Az On/Off gomb lenyomását folytatva tartsd lenyomva a Hangerő gombot a telefon bal oldalán
 3. Tartsd lenyomva a gombokat amíg a képernyő kikapcsol, és nyomd addig, amíg visszakapcsol a képernyő és feltűnik az Apple logó

Visszaállítás2

A régebbi iPhone-okra feltett iOS 10-en ugyanazok a gombok:

 1. Tartsd lenyomva egyszerre az Alvás/Ébresztés gombot és a Home gombot
 2. Nyomd, amíg fel nem tűnik az Apple logó
 3. Kész

Az iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, and iPhone 6s Plus készülékeken a bekapcsoló gomb a jobb oldalon van:

Visszaállítás új iPhone-on

Az iPhone 5s-en és az iPhone SE-en a tetején van a bekapcsoló gomb:

Visszaállítás iPhone SE-n

Amint újraindult az iPhone, ismételd meg az előző lépéseket, és nézd meg, hogy a akkumulátor immáron normálisan működik-e. Ha nem, olvass tovább!

Ellenőrizd a használatot!

Az iOS rendszeren meg tudod nézni, hogy a különböző alkalmazások, szolgáltatások mennyire használják az akkumulátort és hogyan:

 1. Menj a Beállítások menüre a kezdőképernyőről
 2. Menj az Akkumulátorra
 3. Várd meg, hogy kiszámolja az Akku Használatot
 1. Menj az „Mutasd meg a részletes használatot” gombra, hogy megmutassa az előtérben és a háttérben futó energiahasználatot
 2. Menj a „Legutóbbi 7 nap”-ra, hogy megnézd az energiafelhasználást erre az időszakra vonatkozóan

Használat ellenőrzése

Első látásra bonyolultnak tűnik, de egyszerű a helyzet. Ha látod az iCloud-fotókönyvtárat, és csak most frissítettél, az azt jelzi, hogy a letöltés után visszatér normál állapotba, ha végeztél. Ha látod a Facebook-ot, és mellette 4% van a kijelzőn, és 40% a háttérben, az azt jelzi, hogy valami baj van.

Ekkor leállításra kényszeríthetsz egy gyanús appot, ami után valószínűleg visszaáll normálisba az energiafelhasználás.

 1. Kattints duplán a Home gombra, hogy felhozza a gyors app váltót
 2. Húzd félre az appot, amit le akarsz állítani

Cloud

 

Ha úgy tűnik, hogy egy app állandóan furcsán viselkedik, próbáld meg újra feltenni, vagy válts egy másik alternatívára.

Ezen  ponton érdemes kiemelni, hogy bármennyire is vigyázol a készüléked akkumulátorára, egy idő után ki fog merülni. Ez elkerülhetetlen, az akkumulátorok bírják a legkevesebb ideig az iPhone alkatrészei közül. Ezért egy idő után akkumulátor cserére lesz szükséged, amit üzletünkben gyorsan és megbízhatóan elvégzünk.

Állítsd vissza újként!

Visszaállítás újként

Néha egy régi biztonsági mentés visszahozása, főleg egy más készükről, pl. iPad , nem mindig tökéletes. Úgy érzed, hogy nem valamiért nem úgy fut, mint régen.

Ha gyanítod, hogy ez a helyzet, beállíthatod az iPhone-odat újként. Bajosnak tűnik, de ha folyamatosan visszatérő problémákkal állsz szemben, és már semmi más nem javít a helyzeten, jó megoldás lehet, ha beállítod újként.

Kétségtelen, hogy ez már a vészmegoldás. Szinte mindent újra be kell állítanod, beleértve a jelszavakat és beállításokat, elvesznek a mentések a játékokban, az aktivitások, de legtöbb esetben az akkumulátor ideje jobb lesz, mint valaha.

/forrás: imore.com/

5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt 5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt
2017. február 3.
Egy beazonosítatlan eredetű töltő használata a legjobb esetben is a készülékedben előbb-utóbb jelentkező rendellenességekkel, lassú töltéssel jár, de akár komoly veszélyforrássá is válhat. Mindig ellenőrizd a csomagolást, hogy megbizonyosodj róla, készülékedhez tervezett, ellenőrzött minőségű terméket vásárolsz.
Cuccok a telefonon, amik zabálják az akkumulátort Cuccok a telefonon, amik zabálják az akkumulátort
2016. november 30.
Az okostelefonoknak akár más nevet is adhatnánk, mert valljuk be, már ritkán használjuk kizárólag telefonként őket. Helyette inkább erőteljes, zsebbe csúsztatható kis számítógépek. Azt semmiképp sem szeretnénk, ha egy konferenciabeszélgetés alatt fogyna ki a szufla, vagy amikor leütnénk a licitet egy karácsonyi ajándékra.
3 gyakori iPhone 6s probléma, amitől meg tudnál őrülni! 3 gyakori iPhone 6s probléma, amitől meg tudnál őrülni!
2017. december 14.
Az iPhone 6s már több mint 2,5 éve jelent meg. Ha nem Apple telefonról beszélnénk, azt mondanánk, ideje cserélni. De Apple telefonról van szó, így azt mondjuk, már érdemes körültekintőbben bánni vele, és megfelelően kezelni az előforduló hibáit.