Így ellenőrizheted, hogy elhasználódott-e az iPhone-od akkumulátora

Ha évek óta vagy ugyanannak a telefonnak a tulajdonosa, már szembesülhettél az akkumulátor elhasználódását követő kényelmetlenségekkel. Persze ez nem azt jelenti, hogy azonnal cserélned kell, egy ideig könnyedén tolerálod őket. Egy idő után azonban elviselhetetlenné, sőt veszélyessé válik az akkumulátor állapota. Mikor jön el ez az időszak? Meg tudod-e előzni? Igen, mutatjuk.
Így ellenőrizheted, hogy elhasználódott-e az iPhone-od akkumulátora

Az okostelefonban található Lítium-ion akkumulátor legrosszabb tulajdonsága, hogy sokkal hamarabb elhasználódik, mint a telefon egyéb alkatrészei. Ez nem csak azzal jár, hogy idővel ki kell cserélned az alkatrészt, előtte van egy hosszú folyamat, amin végig fogsz sétálni.

Egyre többet kell tölteni a telefonod, sokkal gyorsabban merül majd a megszokottnál. Hidegben szintén nagyobb kihívás életben maradnia, és hozzá kell szoknod a gyakori leállásokhoz, újraindulásokhoz is.

Az Apple ezt úgy oldotta meg, hogy automatikusan visszafogja a telefon hardvereinek sebességét, hogyha az akkumulátor minősége egy bizonyos érték alá esik, ami természetesen nagy felháborodást keltett. (A következő iOS frissítések valamelyikében benne lesz az a funkció, amivel ezt ki lehet kapcsolni.)

Ezzel egy időben az Apple csökkentette a különböző iPhone akkumulátorok cseréjének árát, amivel csak az a baj, hogy manapság már nem igen égtek a gyártósorok az iPhone 6s és ettől régebbi telefonok akkumulátoraitól, így a csere 3-4 hétig is eltarthat.

A fentiekben leírtakat nem fogod tudni elkerülni. Használattól függően egészen biztosan elfárad a telefonod akkumulátora, és erre az Apple külön jelzést is ad, amit nem sokan ismernek.

Mikor tudhatod, hogy az akkumulátort cserélned kell?

Kezdjük egy nyers számmal: Az Apple 500 töltési ciklust ígér az akkumulátorokkal kapcsolatban.

Mit jelent a töltési ciklus?

Egyszerű. Ennyiszer merítheted le és töltheted fel a készüléked, az üzemidejének és akkumulátor minőségének romlása nélkül. Megjegyeznénk, ez konstans romló folyamat, ugyanakkor eddig még használhatónak kell lennie a készüléknek.

Ebből fakadóan az iPhone-t 500 alkalommal töltheted fel, azután várható az összes finomság, ami senkinek sem hiányzik. A készülék hirtelen leállása, újraindulása, üzemidejének drasztikus csökkenése, stb.

Az akkumulátor állapotának felmérése (szoftveresen)

Most biztos azt gondolod, hogy minek kell szoftveresen ellenőrizni, úgyis észreveszed, ha gyorsabban merül. Az akkumulátor aktuális állapotának vizsgálatára nincs is lehetőséged iPhone-on belül.

MacBook-on keresztül azonban igen. Ehhez csak le kell töltened a ”Coconutbattery” alkalmazást, követned a szükséges lépéseket és kimutathatod a végeredményt. A program nem csak a töltési ciklust, de alapvetően az akkumulátor állapotát is felfedi.  A következő képen láthatod a csodát.

iPhone akkumulátor állapotának felmérése

Nem szeretnék bajlódni a letöltéssel, csak az érdekel, mikor kell cserélnem az akkumulátort!

Erre is van megoldás. Ahogy említettük, az iPhone-ban alapjaiban nincs ilyen funkció, azonban a csere szükségességének idején figyelmeztet téged a telefonod. Ehhez alig pár pöccintést kell végrehajtanod.

  • Menj a Beállítások alkalmazásba.
  • Kattints az Akkumulátor fülre.

És ennyi. Ha az alkatrész elöregedett és cserére szorul, az oldal tetején egy üzenetet jelenik meg, figyelmeztetve, hogy eljött idő. Ha most is ezt látod, ne ijedj meg, továbbra is használhatod a telefonod, csak egyre erősebben fogod tapasztalni a már most is jelenlévő nehézségeket.

Megszabadulnál a felesleges tehertől? Három megoldás is van rá

  • Ha még garanciális a készülék, akkor irány valamelyik hivatalos Apple szerviz.
  • Ha már nem garanciális a készüléked, választhatod az Apple akkumulátor csere programját, most olcsóbban cseréltetheted ki, ugyanakkor előfordulhat, hogy 3-4 hetet is várnod kell rá.
  • De választhatsz minket is. Szervizünkben fél óra alatt végzünk a javítással, nem kell cseretelefont keresned, átírni a névjegyzéket, és akár több héten keresztül sóvárognod kedvenc telefonod után. Sőt, ha érdekel a szerelés, még végig is nézheted.

Ha kíváncsi vagy árainkra, kattints/pöccints arra a típusra, amilyen telefon épp a kezedben van.

iPhone 7 Plus /   iPhone 7 /   iPhone 6s Plus /   iPhone 6s /   iPhone SE /   iPhone 6 Plus /   iPhone 6 /   iPhone 5s /   iPhone 5c /   iPhone 5 /   iPhone 4s iPhone 4 /   iPhone 3GS

Ha bármilyen kérdésed lenne az iPhone akkumulátor cserével kapcsolatban, írd meg nekünk kommentben, örömmel válaszolunk rá.

Dobd le a terhet! - 6 tuti tipp iPhone tárhely felszabadításra Dobd le a terhet! - 6 tuti tipp iPhone tárhely felszabadításra
2016. február 22.
A "Nincs elég szabad tárhely a videófelvételhez", a legfrusztrálóbb iPhone rendszerüzenet, nemde? Ha picit is hasonlítunk, akkor ezután egyből megpróbáltál kitörölni egy kevésbé fontos, régebb óta nem használt alkalmazást, vagy épp a kevésbé jól sikerült, régebbi fotók közül kukáztál néhányat. Mire felszabadítottad a fotó vagy videó készítéséhez szükséges helyet, valószínűleg már nem minden feltétel volt adott ahhoz, hogy az általad vizionált kép készülhessen el.
Lassan halad a hibás iPhone 6s akkumulátorok cseréje Lassan halad a hibás iPhone 6s akkumulátorok cseréje
2016. december 6.
Az Apple iPhone 6s akkumulátor csereprogramja nem halad zökkenő mentesen. Hiába ingyenes a javítás, ha az iPhone-od pont az ünnepek alatt nem lehet nálad. Ráadásul az akkumulátor csere folyamata tényleg nem vesz sok időt igénybe.
Hamarosan jöhet az okosan eső iPhone Hamarosan jöhet az okosan eső iPhone
2015. március 4.
Nyilván mindenkivel előfordult már az, hogy reggeli közben kicsúszott a kezéből a vajas vagy a lekváros kenyér, ami persze a már megkent felével érkezett le a földre vagy az asztalra. Egy az Apple-nél megfogalmazódott ötlet, még ha a fenti eseten nem is, de egy elejtett iPhone-on talán segíthet.