Így javíthatod a MacBook Pro termikus teljesítményét

Ha Te is megrögzött MacBook Pro felhasználó vagy, akkor biztosan jól tudod, hogy az Apple a dizájn érdekében a készülék hőteljesítményét szorította háttérbe. Az Intel nyolc generációs Kaby Lake processzorainak használata ellenére a MacBook Pro legfrissebb verziója hosszabb ideig tartó nagy terhelés alatt bizony elkezd lassulni.
Így javíthatod a MacBook Pro termikus teljesítményét

Ugyanez igaz még az előző generációs MacBook Pro és MacBook Air modellekre is, amelyek a kevésbé energia-hatékony processzoroknak köszönhetően még gyorsabban kezdenek lassulni.

A lassulás negatív hatást gyakorol a teljesítményre, és olyan intenzív feladatok végrehajtása, mint egy videó készítése, a szokásosnál jóval hosszabb ideig tart.

Mivel az Apple nem valószínű, hogy mostanában fogja megoldani ezt a problémát, így neked kell kiküszöbölnöd a MacBook Pro termikus problémáit. Ebben mi segítségedre lehetünk, ha elhozod szervizünkbe a készülékedet újrapasztázásra.

Mit jelent a "paszta"?

A paszta a hűtő és a processzor vagy grafikus chip között található. Azért szükséges a jelenléte, mert ez tölti ki a kettő közötti mikroszkópikus egyenletlenségeket, ezáltal egyenletesen vezeti el a disszipáció miatt keletkezett hőt.

A pasztának van egy bizonyos nedvessége amit 1,5-2 év alatt teljesen elveszít, ilyenkor válik szükségessé a cseréje. Szervizünkben szétszereljük a MacBook-ot, letakarítjuk a megszáradt pasztát, és újrakenjük.

A munkafolyamat után helyreáll a MacBook Pro hőelvezetése, a processzor teljes sebességgel fut, ami jobb valós teljesítményt eredményez. A hőmérséklet csökkenése azt is jelenti, hogy a MacBook Pro belsejében lévő ventilátor alacsonyabb fordulatszámon működik, így kevesebb zaj keletkezik.

Elégedetlen vagy a MacBook Pro termikus teljesítményével? Írd meg nekünk a hozzászólásokban!

Alkalmazás, ami a macOS-t fenyegeti! Megmutatjuk, hogy tudsz tőle gyorsan megszabadulni Alkalmazás, ami a macOS-t fenyegeti! Megmutatjuk, hogy tudsz tőle gyorsan megszabadulni
2018. február 27.
Ha a Mac lassú, melegszik, gyorsan merül, és érthetetlen módon különböző böngésző ablakokat nyit meg, akkor nagy valószínűséggel megbújik a gépeden a MacKeeper. De mi ez, és miért kell nagyon messziről elkerülnöd?.
Kötelező MacBook karbantartások, hogy évekkel tovább bírja a készüléked! Kötelező MacBook karbantartások, hogy évekkel tovább bírja a készüléked!
2017. május 26.
A jó bor korral érik, tartja a mondás. Sajnos ez a MacBook felhozatalról nem mondható el. Azonban ha jól bánsz vele, hosszabb idő alatt sem veszít sokat az értékéből.
10 tipp, ha nem indul el a Mac-ed 10 tipp, ha nem indul el a Mac-ed
2016. augusztus 3.
Ha a Mac-ed nem indul el vagy nem kapcsol be, kövesd az alábbi 10 lépést a helyzet javítása érdekében. Ezek olyan alapvető tippek, amiket minden Mac tulajdonosnak érdemes ismernie.