Így javíthatod a MacBook Pro termikus teljesítményét

Ha Te is megrögzött MacBook Pro felhasználó vagy, akkor biztosan jól tudod, hogy az Apple a dizájn érdekében a készülék hőteljesítményét szorította háttérbe. Az Intel nyolc generációs Kaby Lake processzorainak használata ellenére a MacBook Pro legfrissebb verziója hosszabb ideig tartó nagy terhelés alatt bizony elkezd lassulni.
Így javíthatod a MacBook Pro termikus teljesítményét

Ugyanez igaz még az előző generációs MacBook Pro és MacBook Air modellekre is, amelyek a kevésbé energia-hatékony processzoroknak köszönhetően még gyorsabban kezdenek lassulni.

A lassulás negatív hatást gyakorol a teljesítményre, és olyan intenzív feladatok végrehajtása, mint egy videó készítése, a szokásosnál jóval hosszabb ideig tart.

Mivel az Apple nem valószínű, hogy mostanában fogja megoldani ezt a problémát, így neked kell kiküszöbölnöd a MacBook Pro termikus problémáit. Ebben mi segítségedre lehetünk, ha elhozod szervizünkbe a készülékedet újrapasztázásra.

Mit jelent a "paszta"?

A paszta a hűtő és a processzor vagy grafikus chip között található. Azért szükséges a jelenléte, mert ez tölti ki a kettő közötti mikroszkópikus egyenletlenségeket, ezáltal egyenletesen vezeti el a disszipáció miatt keletkezett hőt.

A pasztának van egy bizonyos nedvessége amit 1,5-2 év alatt teljesen elveszít, ilyenkor válik szükségessé a cseréje. Szervizünkben szétszereljük a MacBook-ot, letakarítjuk a megszáradt pasztát, és újrakenjük.

A munkafolyamat után helyreáll a MacBook Pro hőelvezetése, a processzor teljes sebességgel fut, ami jobb valós teljesítményt eredményez. A hőmérséklet csökkenése azt is jelenti, hogy a MacBook Pro belsejében lévő ventilátor alacsonyabb fordulatszámon működik, így kevesebb zaj keletkezik.

Elégedetlen vagy a MacBook Pro termikus teljesítményével? Írd meg nekünk a hozzászólásokban!

Így találod meg a jelszavaidat Mac eszközödön Így találod meg a jelszavaidat Mac eszközödön
2018. augusztus 24.
Elfelejtettél egy jelszót? Nem akarod előásni a Wi-Fi kódot a routerhez? A jelszó kitöltés általában automatikusra van állítva, de mégis jó lenne tudni, hogy pontosan mi az? A Mac jelszókezelő programjának segítségével könnyen hozzáférhetsz a szükséges infóhoz.
Nem hitted volna, hogy így néz ki az új MacBook belülről Nem hitted volna, hogy így néz ki az új MacBook belülről
2015. április 20.
Az iFixit jóvoltából bárki belenézhet a legújabb, március elején megjelent 12 hüvelykes Retina MacBook belsejébe.
Alkalmazás, ami a macOS-t fenyegeti! Megmutatjuk, hogy tudsz tőle gyorsan megszabadulni Alkalmazás, ami a macOS-t fenyegeti! Megmutatjuk, hogy tudsz tőle gyorsan megszabadulni
2018. február 27.
Ha a Mac lassú, melegszik, gyorsan merül, és érthetetlen módon különböző böngésző ablakokat nyit meg, akkor nagy valószínűséggel megbújik a gépeden a MacKeeper. De mi ez, és miért kell nagyon messziről elkerülnöd?.