Így kerülhetik el a jövő iPhone modelljei a beázást

2018. június 22. -
Az Apple heti szinten nyújt be szabadalmakat és ritkán van olyan ami igazán felkeltené az érdeklődésünket. Ezúttal viszont egy új módszeren dolgozik az iPhone és más termékei vízállóságának javítása érdekében, ami sok bosszúságot oldhatna meg a felhasználók részére.
Így kerülhetik el a jövő iPhone modelljei a beázást

Sok esetben egy készülék vízállósága tömítés és a dugaszoló fedél hozzáadását, vagy a bejutható folyadékok mennyiségének korlátozását jelenti, ha nincs használatban az eszköz. Ez a megoldás viszont csak addig lehet hasznos, amíg nem használjuk a portokat, így a plug-style megoldások nem feltétlenül hatékonyak, ha ezeket épp egy tartozék csatlakoztatására használjuk. De az Apple-nek úgy tűnik, lehet erre megoldása.

A kedden közzétett, "Szigetelt tartozékok elektronikus eszközökhöz" című szabadalmi irat megpróbálja megoldani a vízbefolyás problémáját egy deformálható tömítéssel ellátott csatlakozóval, amely a portot folyadék-feszessé teszi. Egy ilyen csatlakozó hasznos lehet így nedves, vizes és piszkos környezetben egyaránt.

A szabadalom számos módot vázol fel arra, hogyan lehet ezt megvalósítani, de főképp a csatlakozó kábelek módosításával foglalkozik, nem magával a port átalakításával. A Lightning csatlakozó különféle formáival illusztrálva az egyik változat egy gumi gyűrűt tartalmaz a csatlakozó egyik felén, amely tömítésként szolgál, ami így a porton belül hozza létre a szigetelést.

Egy másik verzió deformálódó anyagot használ a csatlakozó mentén, ami túlnyúlik a burkolaton. Amikor a kábel teljesen be van dugva az aljzatba, a tömítés a nyíláshoz tapadva szigeteli le a portot. A harmadik egy elkeskenyedő csatlakozót használ, amely vékony a csúcson, de olyan nagy, mint a kábelnek a külső burkolatához közelebb eső nyílása, hogy minimalizálja a nyílásba beszivárogható víz mennyiségét.

iPhone Lightning csatlakozó

A szabadalom említi még a vákuumgenerátor használatát is, mely a nedvesség elszívása helyett egy szivattyúval vákuumot hoz létre, amely a víz behatolásának megakadályozására szolgáló deflektív szakaszt húzza ki, de ez egy csatlakozóval eltávolítható az útból.

A szabadalom úgy tűnik, hogy kiterjeszti az Apple meglévő munkáját annak érdekében, hogy eszközeinek legveszélyeztetettebb részei jobban ellenálljanak a víznek. A 2015-ös év végén megjelent egyik szabadalmi bejelentés még az öngyógyító elasztomerek használatát javasolta a csatlakozók és a portok befedésére, amibe lehettek volna beilleszthetőek a csatlakozók.

Az Apple szabadalmat kapott a vízálló hangszórók számára is, amelyen a portok hálós "esernyőt" használnak, hogy a folyadékokat eltereljék a fő hangcsatornától.

A cég hetente számos területet lefedő szabadalmakra adja be igényét, de a szabadalom szimpla megléte, vagy alkalmazása még nem garantálja azt, hogy a technológia a jövőben a fogyasztói eszközökön is megjelenik. Ráadásul a napokban egyre több hír jelent meg a Lightning csatlakozó lecseréléséről, majd arról is, hogy a jövőben egyáltalán nem lesznek csatlakozók a készüléken.

 

(forrás: appleinsider.com)

Legyél Te is Apple Legyél Te is Apple "alkalmazott" - iOS 8.3 publikus beta teszt
2015. február 25.
Az Apple publikus beta tesztprogramot indít a felhasználók körében azért, hogy minden lehetséges hibát/bugot kiküszöböljön a jövőben megjelenő iOS szoftverek frissített változataiban. A vállalat tervei szerint az iPhone-okra és iPad-ekre szánt iOS 8.3 nyilvános tesztverziója március közepétől lesz elérhető az érdeklődök számára.
Szankciókat vezet be az Apple az adatvédelem érdekében Szankciókat vezet be az Apple az adatvédelem érdekében
2018. május 18.
Az elmúlt napokban az Apple komoly szankciókat kezdett el bevezetni az olyan alkalmazásokkal szemben, amelyek harmadik féllel is megosztják a helyadatokat. Az ilyen esetekben az Apple eltávolította a szóban forgó alkalmazást, és tájékoztatta a fejlesztőket arról, hogy az applikációjuk megsérti az App Store felülvizsgálati irányelveinek két részét is.
Az Apple ökoszisztéma Az Apple ökoszisztéma
2018. március 28.
Az ökoszisztémát az egymással interakcióba lépő organizmusok biológiai közösségeként definiáljuk. Technológiai értelemben ez egy szoftverrel ellátott készülékek csoportja, mely képes létrehozni egy kollaboratív hálózatot. Sok cég használja ezt a módszert, hogy termék családokat hozzon létre, de egyik vállalat sem sajátította el ezt a technikát olyan tökéletesen, mint az Apple az Apple Ecosystem-mel (Apple Ökoszisztéma).