Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát

Ha már megjelenéskor megvetted az iPhone 7 és iPhone 7 Plus közül valamelyiket, pont most tartasz annál az időszaknál, amikor az üzemidő rohamosan csökkenni kezd. Miért? Mert az Apple 500 feltöltési ciklust ígér, és a következő hónapokban léped majd át. Adunk pár jól bevált tippet, amivel kitolhatod az iPhone 7 és iPhone 7 Plus üzemidejét.
Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát

Kapcsold ki a Háttéralkalmazás Frissítéseket

Valójában nincs is szükség arra, hogy az alkalmazások frissüljenek a háttérben, így a Háttéralkalmazás Frissítés testreszabása növelheti az akkumulátor élettartamát. Ehhez menj a Beállítások > Általános > Háttéralkalmazás frissítése pontra, és állítsd le a felesleges alkalmazások automatikus frissítését. Természetesen azt is megteheted, hogy bezárod az összes App Refresh-et a háttérből, melyhez csak érintsd meg a panel tetejét.

Kapcsold ki a Helymeghatározási szolgáltatásokat és az AirDrop-ot

Azok az alkalmazások, amelyek mindig helymeghatározó szolgáltatásokat /Location Service/ használnak, szintén meríthetik az iPhone 7 akkumulátorját, arról nem is beszélve, hogy kikapcsolt állapotban legalább nem tudnak hozzáférni ehhez a személyes információhoz. A helyszolgáltatások testreszabásához lépj a Beállítások > Adatvédelem > Helyszolgáltatások pontra.

Kapcsold ki a "Siri" és a "Raise To Wake" /Mozgatásra Ébredés/ funkciót

Az iOS 10 új funkciója, a Raise To Wake, automatikusan felkelti mozgatásra az iPhone 7-et. Néha valóban kényelmes ez a funkció, viszont csökkenti az akkumulátor élettartamát, mivel gyakrabban kapcsolja be a képernyőt, illetve néha a kijelző hibásan jelenik meg a véletlen rázás vagy elmozdítás miatt. Menj a Beállítások > Kijelző és fényerő > Raise To Wake opcióra. Hasonlóképpen, a "Hey Siri" funkció is ugyanezt teszi.

Kapcsold ki az Alkalmazás Értesítéseket

Számos alkalmazás küld értesítéseket, de nyilvánvalóan ezekre nem mindig van szükségünk. Emellett az email értesítései is kikapcsolhatóak, ha nem használod épp az iPhone 7 készülékedet, mivel nemcsak az akkumulátorokat fogyasztja, hanem igen zavaró is. Menj ehhez a Beállítások > Értesítések gombra, hogy megszabadulj a notifikációktól, de a "Ne zavarjanak" módot bekapcsolva is ugyanezt tudod elérni.

iPhone 7 értesítések kikapcsolása

Keresd meg az inkompatibilis alkalmazásokat

Néhány alkalmazás az iPhone 7-en nem kompatibilis a legfrissebb iOS verzióval, ami nagy akkumulátor fogyasztást okozhat. Ellenőrizd a Beállítások > Akkumulátor > Akkumulátor használatnál, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legnagyobb mértékben az akksit. Ha nem túl gyakran használod ezeket, érdemes letörölnöd őket és másik alternatívákat választanod, amelyek kompatibilisek a jelenlegi operációs rendszerrel amit az iPhone-od épp használ.

Kapcsold be az "alacsony energiafogyasztású üzemmódot"

Az Apple a Low Power Mode funkcióval segíti az iOS 9 óta a felhasználóit abban, hogy tovább élvezhessék az akkumulátor élettartamát. Ezért ha nem kell nagy teljesítményt megkövetelő munkát végezned a mobilodon, az iPhone alacsony energiafogyasztású üzemmódba kapcsolásával tovább fogja bírni az akksi. Ahhoz, hogy aktiváld ezt a módot, menj a Beállítások > Akkumulátor > Alacsony energia módra.

További hasznos tippek itt: A 7 legolvasottabb cikkünk az akkumulátorokról

Bízunk benne, hogy a tippek segítségével kibírja még a nap végéig a telefonod, és nem merül majd le a legváratlanabb helyzetben. Ha úgy érzed, elljött az ideje az akkumulátor cserének, a következő két linken további információkat találsz az eljárásukról.

(Forrás: syncios.com)

Legyél te a telefonod doktora! - Szakértői cikkeink segítségével Legyél te a telefonod doktora! - Szakértői cikkeink segítségével
2017. november 9.
Többet szeretnél tudni az iPhone-od felépítéséről, meghibásodásairól, mint valaha? Eddig minden cikket túlságosan sallangosnak, középszerűnek találtál a témával kapcsolatban? Jó helyen jársz! Legyél te is a telefonod szakértője! Ide kattintva megtalálod az eddig megjelent összes szakértői cikkünket.
Így ellenőrizd, melyik appok férnek hozzá az iPhone kamerájához Így ellenőrizd, melyik appok férnek hozzá az iPhone kamerájához
2018. május 4.
Te is már annyi applikációt letöltöttél, hogy nem tudod számon tartani őket? Akkor valószínűleg azt sem tudod biztosan, ezek közül melyik fér hozzá az iPhone-od kamerájához vagy a mikrofonhoz. Remek hír, hogy erre van egy pofon egyszerű megoldás, amivel pár perc alatt kiderítheted, melyik alkalmazásnak adtál hozzáférési engedélyt.
5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt 5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt
2017. február 3.
Egy beazonosítatlan eredetű töltő használata a legjobb esetben is a készülékedben előbb-utóbb jelentkező rendellenességekkel, lassú töltéssel jár, de akár komoly veszélyforrássá is válhat. Mindig ellenőrizd a csomagolást, hogy megbizonyosodj róla, készülékedhez tervezett, ellenőrzött minőségű terméket vásárolsz.