Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát

Ha már megjelenéskor megvetted az iPhone 7 és iPhone 7 Plus közül valamelyiket, pont most tartasz annál az időszaknál, amikor az üzemidő rohamosan csökkenni kezd. Miért? Mert az Apple 500 feltöltési ciklust ígér, és a következő hónapokban léped majd át. Adunk pár jól bevált tippet, amivel kitolhatod az iPhone 7 és iPhone 7 Plus üzemidejét.
Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát

Kapcsold ki a Háttéralkalmazás Frissítéseket

Valójában nincs is szükség arra, hogy az alkalmazások frissüljenek a háttérben, így a Háttéralkalmazás Frissítés testreszabása növelheti az akkumulátor élettartamát. Ehhez menj a Beállítások > Általános > Háttéralkalmazás frissítése pontra, és állítsd le a felesleges alkalmazások automatikus frissítését. Természetesen azt is megteheted, hogy bezárod az összes App Refresh-et a háttérből, melyhez csak érintsd meg a panel tetejét.

Kapcsold ki a Helymeghatározási szolgáltatásokat és az AirDrop-ot

Azok az alkalmazások, amelyek mindig helymeghatározó szolgáltatásokat /Location Service/ használnak, szintén meríthetik az iPhone 7 akkumulátorját, arról nem is beszélve, hogy kikapcsolt állapotban legalább nem tudnak hozzáférni ehhez a személyes információhoz. A helyszolgáltatások testreszabásához lépj a Beállítások > Adatvédelem > Helyszolgáltatások pontra.

Kapcsold ki a "Siri" és a "Raise To Wake" /Mozgatásra Ébredés/ funkciót

Az iOS 10 új funkciója, a Raise To Wake, automatikusan felkelti mozgatásra az iPhone 7-et. Néha valóban kényelmes ez a funkció, viszont csökkenti az akkumulátor élettartamát, mivel gyakrabban kapcsolja be a képernyőt, illetve néha a kijelző hibásan jelenik meg a véletlen rázás vagy elmozdítás miatt. Menj a Beállítások > Kijelző és fényerő > Raise To Wake opcióra. Hasonlóképpen, a "Hey Siri" funkció is ugyanezt teszi.

Kapcsold ki az Alkalmazás Értesítéseket

Számos alkalmazás küld értesítéseket, de nyilvánvalóan ezekre nem mindig van szükségünk. Emellett az email értesítései is kikapcsolhatóak, ha nem használod épp az iPhone 7 készülékedet, mivel nemcsak az akkumulátorokat fogyasztja, hanem igen zavaró is. Menj ehhez a Beállítások > Értesítések gombra, hogy megszabadulj a notifikációktól, de a "Ne zavarjanak" módot bekapcsolva is ugyanezt tudod elérni.

iPhone 7 értesítések kikapcsolása

Keresd meg az inkompatibilis alkalmazásokat

Néhány alkalmazás az iPhone 7-en nem kompatibilis a legfrissebb iOS verzióval, ami nagy akkumulátor fogyasztást okozhat. Ellenőrizd a Beállítások > Akkumulátor > Akkumulátor használatnál, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legnagyobb mértékben az akksit. Ha nem túl gyakran használod ezeket, érdemes letörölnöd őket és másik alternatívákat választanod, amelyek kompatibilisek a jelenlegi operációs rendszerrel amit az iPhone-od épp használ.

Kapcsold be az "alacsony energiafogyasztású üzemmódot"

Az Apple a Low Power Mode funkcióval segíti az iOS 9 óta a felhasználóit abban, hogy tovább élvezhessék az akkumulátor élettartamát. Ezért ha nem kell nagy teljesítményt megkövetelő munkát végezned a mobilodon, az iPhone alacsony energiafogyasztású üzemmódba kapcsolásával tovább fogja bírni az akksi. Ahhoz, hogy aktiváld ezt a módot, menj a Beállítások > Akkumulátor > Alacsony energia módra.

További hasznos tippek itt: A 7 legolvasottabb cikkünk az akkumulátorokról

Bízunk benne, hogy a tippek segítségével kibírja még a nap végéig a telefonod, és nem merül majd le a legváratlanabb helyzetben. Ha úgy érzed, elljött az ideje az akkumulátor cserének, a következő két linken további információkat találsz az eljárásukról.

(Forrás: syncios.com)

Így gyorsítsd fel halál lassú iPhone-od! Így gyorsítsd fel halál lassú iPhone-od!
2016. július 26.
Különösen a régebbi modellek, az iPhone 3GS, iPhone 4/4s, iPhone 5/5c és 5s készülékekre jellemző, hogy az évek során egyre lassabb és lassabb működést produkálnak. Ha szeretnél újra egy gyors és hatékony készüléket használni, de úgy gondolod, a jelenlegi még nem érett meg a cserére, adunk Neked néhány hasznos iPhone gyorsító tippet.
Mit csinálj, ha nem kapcsol be az iPhone? Mit csinálj, ha nem kapcsol be az iPhone?
2017. június 1.
Ha a készüléked nem kapcsol be, nem tudhatod a probléma pontos okát. Legtöbben a legrosszabbra gyanakodnak, azonban könnyen előfordulhat, hogy a hiba otthonról is orvosolható. Mielőtt elhoznád szervizünkbe a készüléked, érdemes ezen a négy ponton átfutnod.
Így találd meg a hiányzó AirPods-ot Így találd meg a hiányzó AirPods-ot
2017. április 1.
Ne beszéljünk félre, az AirPods nagyon kicsi, ráadásul nincs kábele, elenyésző a súlya, így valóban nagyon egyszerű elveszíteni. Szerencsére az Apple felkészült erre az eshetőségre és a legújabb iOS 10.3-as rendszerbe már beépített egy AirPods keresési funkciót.