iPad (2018) szakértői szemmel - Nem lesz könnyű menet a javítása

2018. április 9. -
Az Apple készülékeit nem csak szoftveresen, hardveresen is érdemes megvizsgálni. És most nem a száraz számokra gondolunk, hanem a felépítésére, illeszkedésére, stb. Miért fontos ez neked? Mert most derül ki, hogyha összetöröd majd, hozzávetőlegesen mennyit kell fizetned a javításáért.
iPad (2018) szakértői szemmel - Nem lesz könnyű menet a javítása

Az Apple 2018-as iPad készülékének belseje meglepően hasonló a 2017-es modellhez. Az iFixit szétszerelési jelentése rámutatott arra, hogy az LCD kijelző javításai olcsóbbak, mint a Pro modelleké, mivel a képernyő nem laminált. Viszont az esetleges utángyártott szolgáltatások beiktatása még mindig nehézkes, mivel a belső alkatrészek rögzítésére rengeteg ragasztóanyagot használtak.

Az A10 Fusion chip, amelyet a 329 dolláros 2018-as iPad-en látunk, ugyanaz, mint amit a 2 GB RAM-mal rendelkező iPhone 7-es telefonok esetében használnak.

Az új Apple Pencil támogatása ebben az iPad-ben úgy tűnik, hogy a Broadcom érintőképernyős vezérlőktől származik, amit korábban az iPad Pro modellekben is láttunk már.

A tavalyi belépő szintű iPad-hez hasonlóan az LCD-kijelző külön van választva a fedőüvegtől. Ha az iPad-et leejtjük és a képernyő megreped, az üveg helyettesíthető anélkül, hogy ki kellene cserélni a teljes kijelzőegységet és a digitalizálót.

iPad szerviz

A szerelés nehézsége

Általánosságban elmondható, hogy nem túl érdekes a szétszerelés eredménye, mivel a készülék többnyire az előző generációs modell másodpéldánya. Az iFixit emiatt sajnálja azt a tényt, hogy az Apple továbbra is erős ragasztókat használ annak érdekében, hogy az iPad alkatrészek stabilan maradjanak.

Mivel ezeket a ragasztóanyagokat fel kell melegíteni, és meg kell törni a tablet felnyitása közben, a javítások némileg roncsoló jellegűek lehetnek.

A 12,9 hüvelykes iPad Pro a ragasztás helyett speciális húzózsinórokat használ az elemek tartására, mely egy olyan dizájn választás, amelyet nem alkalmaztak más modelleknél. Ha az iPad-en is ezt a zsinóros megoldást választották volna, sokkal könnyebben lenne javítható a készülék.

Emiatt sajnos a 2018-as iPad az iFitxit-től 2/10 értékű javítási pontot kapott.

A javítások ugyan olcsóbbak lesznek a kedvező árú belső alkatrészek miatt, mint az iPad Pro esetében, viszont a kivitelezés továbbra is nehézkes marad.

Szervizeinkben az iPad-ek minden fajtáját szereljük, legtöbb esetben kijelzőt és akkumulátort kell cserélnünk, de nem ritka a beázás utáni ultrahangos tisztítás, vagy épp a szoftverfrissítések elvégzése sem. Természetesen az iPad-ben nem csak a felsorolt hardverek hibásodnak, így raktáraink töltöttek szalagkábelekkel, csengő- és beszédhandszórókkal, és egyéb, a készülék számára létfontosságú perifériákkal. Bármilyen meghibásodást észlelsz a készülékeden, hozd el szervizünkbe, megjavítjuk.

Kérdésed van? Tedd fel a cikk alatti komment szekcióban!

(Forrás: 9to5mac.com)

5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt 5 ok, hogy miért ne vásárolj feltűnően olcsó USB töltőt
2017. február 3.
Egy beazonosítatlan eredetű töltő használata a legjobb esetben is a készülékedben előbb-utóbb jelentkező rendellenességekkel, lassú töltéssel jár, de akár komoly veszélyforrássá is válhat. Mindig ellenőrizd a csomagolást, hogy megbizonyosodj róla, készülékedhez tervezett, ellenőrzött minőségű terméket vásárolsz.
Kiszivárgott az új iPad Air Plus? Kiszivárgott az új iPad Air Plus?
2015. február 4.
Az elmúlt években több pletyka és ötlet látott napvilágot egy nagyobb kijelzős iPad érkezéséről. A napokban kiszivárgott képek és koncepciórajzok arra utalnak, hogy akár már 2015-ben bemutathatják a 12.2 hüvelykes iPad Air Plus-t.
Legyél Te is Apple Legyél Te is Apple "alkalmazott" - iOS 8.3 publikus beta teszt
2015. február 25.
Az Apple publikus beta tesztprogramot indít a felhasználók körében azért, hogy minden lehetséges hibát/bugot kiküszöböljön a jövőben megjelenő iOS szoftverek frissített változataiban. A vállalat tervei szerint az iPhone-okra és iPad-ekre szánt iOS 8.3 nyilvános tesztverziója március közepétől lesz elérhető az érdeklődök számára.