iPad (2018) szakértői szemmel - Nem lesz könnyű menet a javítása

2018. április 9. -
Az Apple készülékeit nem csak szoftveresen, hardveresen is érdemes megvizsgálni. És most nem a száraz számokra gondolunk, hanem a felépítésére, illeszkedésére, stb. Miért fontos ez neked? Mert most derül ki, hogyha összetöröd majd, hozzávetőlegesen mennyit kell fizetned a javításáért.
iPad (2018) szakértői szemmel - Nem lesz könnyű menet a javítása

Az Apple 2018-as iPad készülékének belseje meglepően hasonló a 2017-es modellhez. Az iFixit szétszerelési jelentése rámutatott arra, hogy az LCD kijelző javításai olcsóbbak, mint a Pro modelleké, mivel a képernyő nem laminált. Viszont az esetleges utángyártott szolgáltatások beiktatása még mindig nehézkes, mivel a belső alkatrészek rögzítésére rengeteg ragasztóanyagot használtak.

Az A10 Fusion chip, amelyet a 329 dolláros 2018-as iPad-en látunk, ugyanaz, mint amit a 2 GB RAM-mal rendelkező iPhone 7-es telefonok esetében használnak.

Az új Apple Pencil támogatása ebben az iPad-ben úgy tűnik, hogy a Broadcom érintőképernyős vezérlőktől származik, amit korábban az iPad Pro modellekben is láttunk már.

A tavalyi belépő szintű iPad-hez hasonlóan az LCD-kijelző külön van választva a fedőüvegtől. Ha az iPad-et leejtjük és a képernyő megreped, az üveg helyettesíthető anélkül, hogy ki kellene cserélni a teljes kijelzőegységet és a digitalizálót.

iPad szerviz

A szerelés nehézsége

Általánosságban elmondható, hogy nem túl érdekes a szétszerelés eredménye, mivel a készülék többnyire az előző generációs modell másodpéldánya. Az iFixit emiatt sajnálja azt a tényt, hogy az Apple továbbra is erős ragasztókat használ annak érdekében, hogy az iPad alkatrészek stabilan maradjanak.

Mivel ezeket a ragasztóanyagokat fel kell melegíteni, és meg kell törni a tablet felnyitása közben, a javítások némileg roncsoló jellegűek lehetnek.

A 12,9 hüvelykes iPad Pro a ragasztás helyett speciális húzózsinórokat használ az elemek tartására, mely egy olyan dizájn választás, amelyet nem alkalmaztak más modelleknél. Ha az iPad-en is ezt a zsinóros megoldást választották volna, sokkal könnyebben lenne javítható a készülék.

Emiatt sajnos a 2018-as iPad az iFitxit-től 2/10 értékű javítási pontot kapott.

A javítások ugyan olcsóbbak lesznek a kedvező árú belső alkatrészek miatt, mint az iPad Pro esetében, viszont a kivitelezés továbbra is nehézkes marad.

Szervizeinkben az iPad-ek minden fajtáját szereljük, legtöbb esetben kijelzőt és akkumulátort kell cserélnünk, de nem ritka a beázás utáni ultrahangos tisztítás, vagy épp a szoftverfrissítések elvégzése sem. Természetesen az iPad-ben nem csak a felsorolt hardverek hibásodnak, így raktáraink töltöttek szalagkábelekkel, csengő- és beszédhandszórókkal, és egyéb, a készülék számára létfontosságú perifériákkal. Bármilyen meghibásodást észlelsz a készülékeden, hozd el szervizünkbe, megjavítjuk.

Kérdésed van? Tedd fel a cikk alatti komment szekcióban!

(Forrás: 9to5mac.com)

5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet! 5 apró trükk, amivel sokkal ütősebbé teheted az iPhone-odat és az iPad-edet!
2017. október 12.
Már láttuk, hogy milyen funkciókat tett az Apple az iOS 11-be, így eljött az idő, hogy megnézzük közelebbről is, milyen apró és nagyszerű tulajdonságok tehetik élvezetesebbé a mi Apple mániánkat. A következőkben megmutatjuk, melyek azok az iOS 11 trükkök, amikről mindenképp tudnod kell.
Hogyan töröld az összes személyes adatod az iPhone-ról vagy iPad-ről Hogyan töröld az összes személyes adatod az iPhone-ról vagy iPad-ről
2015. március 26.
Ha éppen készülsz eladni iPhone-od, akkor fontos lehet, hogy személyes adataiddal, fotóiddal, videóiddal az új tulajdonos ne tudjon visszaélni. Ez a cikk bemutatja, hogy mi a teendő a készülékek eladása előtt.
Hatékony MacBook gyorsító tippek Hatékony MacBook gyorsító tippek
2016. február 29.
Állandóan azt kérdezgeted magadtól, hogy “miért lassú a MacBook Pro-m ennyire”? Zavar, hogy egy-egy újraindításkor akár 10 perceket is várnod kell? Az alkalmazásaid kifagynak, majd utána borzasztóan lassan indulnak el? Nehéz még böngészni is, vagy megnyitni egy-egy dokumentumot? Mi is találkoztunk már ezekkel a gondokkal, így megpróbálunk segíteni a megoldásukban!.