Az iPhone 6 megjelenése és a használt iPhone piaci dömping

2014. szeptember 12. -
Az új iPhone 6 megjelenésével a cserélési láz miatt újra felélénkül a használt iPhone-ok piaca, ezért a szervizelési tapasztalataink alapján összegyűjtöttük Nektek a használt iPhone-ok típushibáit, amire figyelnetek kell vásárláskor.
Az iPhone 6 megjelenése és a használt iPhone piaci dömping

iPhone 4 típushibák

Az iPhone 4 szerelhetőség szempontjából ma már nem jelent olyan nagy kihívást, mint amikor megjelent, és a legtöbb készülék koránál fogva már túl is van a típushibákon. Ennek ellenére sok iPhone 4-et szervizelünk a mai napig a következő típushibákkal:

 

Home gomb

Mivel az iPhone 4 home gombjánál még hiányzik a nedvességet és koszt effektíven távol tartó gumi membrán, ezért sok iPhone 4 tulajdonosnak okoz gondot ez a fajta meghibásodás. Nemrégiben írtunk egy cikket arról, hogy hogyan lehet házilag javítani egy meghibásodott home gombot, de ha ezek a házi praktikák nem működnek, akkor nálunk 7990 Ft-ért ki tudod cseréltetni a Tiédet.


iPhone 4 home gomb

 

Bekapcsoló gomb

Az iPhone 4 bekapcsoló gomb hibája ennél a készüléknél kezdett igazán kiemelkedni, mint a leggyakoribb típushiba. A legtöbb esetben a bekapcsoló gomb egyszer csak nem kattan vissza, vagy nagyon erősen kell nyomni ahhoz, hogy működésre bírjuk, máskor pedig szimplán egyik pillanatról a másikra nem funkcionál tovább. Valójában a hibát a mikrokapcsoló mechanikai zavara okozza, ami egy tervezési mulasztás. Bizonyos számú megnyomás után a bekapcsoló gomb és a szalagkábel között lévő műanyag rész letörik, ez okozza a problémát. Az iPhoneSzervizBuda.hu 6990 Ft-ért cseréli a az iPhone 4 bekapcsoló gombot és a hozzá tartozó szalagkábelt.

 

Mikrofon IC

A mikrofon IC, mint típushiba úgy észlelhető a legegyszerűbben, ha egy telefonhívást indítunk a készüléken. Ha a beszélgetés közben minket egyáltalán nem, vagy szakaszosan hallanak, és ez a hiba fennáll a perifériák cseréje után is, akkor nagy valószínűséggel a mikrofon IC cseréjével orvosolható a probléma. Az iPhone 4 mikrofon IC cseréjét 18990 Ft-ért vállaljuk.

 

iPhone 4s típushibák

Használt iPhone 4s-re vágyóknak jó hír, hogy home gomb problémáját itt már megoldották, egy gumi membránnal, ami kizárja a nedvességet és a szennyeződéseket. Sajnos ennek ellenére a 4s sem mentes típushibáktól:

 

Bekapcsoló gomb

Amit egy leendőbeli vásárlónak rögtön feltűnik egy meghibásodott bekapcsoló gomb esetében, hogy a gomb nem "üt" vissza lenyomáskor. Ugyancsak árulkodó jel, ha lenyomásra a lezáró gomb egyáltalán nem reagál. Ha ezek a hibák fennállnak, akkor a vásárlás előtt vagy után érdemes hozzánk behozni a készüléket, mert a gomb és a hozzátartozó szalagkábel cseréje 7990 Ft-ból megoldható.iPhone 4s bekapcsoló gomb

 

Wi-fi IC

A Wi-fi IC konstrukciós hibának számít az iPhone 4s-nél. Az IC nagyon a panel szélére került, pont oda ahol a legnagyobb mechanikai igénybevétel érheti a telefonon belül. Az IC szintén nagyon érzékeny a hőmérsékletváltozásra. A legegyszerűbben úgy észlelhető a probléma, ha a nem tudjuk a telefonon bekapcsolni a Wi-fi-t vagy a Bluetooth-ot. Ilyen esetben ez a két opció sokszor ki is van szürkülve. Két lehetőség van ennek javítására. Az olcsóbb megoldás, és az esetek 90%-ban megoldás a problémára, ha az IC újra van forrasztva. Ez 9990 Ft. A másik, tartósabb megoldás, ha magát a Wi-fi IC cseréljük ki, ami már 18990 Ft-ba kerül, és nagyobb hőtűrési képességekkel bír, hogy később ne kelljen újra cserélni, forrasztani.

 

iPhone 5 típushibák

 

Bekapcsoló gomb

Az iPhone 5 bekapcsoló gomb hibáját az Apple is elismerte, és egy bizonyos időintervallumban gyártott készülékeket vissza is hívtak, és díjmentesen kicserélik. Annyi különbség van a korábbi típusokkal szemben, itt nincs beszorulva a gomb, tehát ugyanúgy megvan a kattanás érzése, amikor megnyomjuk, csak egyszerűen nem reagál rá a készülék. Itt is a mikrokapcsoló a hibás, de ebben az esetben a forrasztás szokta megadni magát. Az iPhoneSzervizBuda.hu-nál 8990 Ft-ért cseréljük ezt a szalagkábelt.

 

Akkumulátor

Az iPhone 5 akkumulátora olyannyira a készülék típushibája, hogy az Apple nem egészen két hete hirdetett is egy visszahívási programot. A visszahívásban a 2012. szeptember és 2013. január között értékesített iPhone 5 készülékek esnek bele. Amennyiben a Te készüléked benne van ebben az intervallumban, itt tudsz jelentkezni az akkumulátorcsere-programba. Ha egy használt készülék vásárlása előtt állsz, érdemes a tulajt megkérdezni, hogy élt-e már a lehetőséggel, vagy megbizonyosodni arról, hogy a vásárolni kívánt iPhone 5 nem esik bele a visszahívásba. Ha az akkumulátorod nagyon gyorsan lemerül, egyszer csak fogja magát és magától kikapcsol, holott még bőven van benne töltöttség, vagy nem tudod feltölteni egy bizonyos százalék fölé, akkor cserére szorul. Nálunk 8990 Ft-ba kerül az iPhone 5 akkumulátor cseréje.iPhone 5 akkumulátor

 

iPhone 5s típushibák

 

Ujjlenyomat olvasó

Ez valójában nem egy típushiba, csak érdekességként említjük meg. Az Apple nem vállal garanciát a Touch ID-re, tehát ha meghibásodik, azért nem cserélik a készüléket garancia időn belül sem. Tudni kell, hogy minden egyes Touch ID egy konkrét alaplaphoz van rendelve, amint nem lehet módosítani, tehát csak az eredeti párosítással működik. Ha a Touch ID cserére szorul, akkor mint home gomb funkcionál tovább, viszont az ujjlenyomat olvasó nem fog többé működni. Az iPhoneSzervizBuda.hu-nál 11990 Ft-ért tudjuk javítani az iPhone 5S home gombot, de a Touch ID-t mi se tudjuk újra aktiválni.

iPhone 5s Touch ID

Bekapcsoló gomb zörgés

A bekapcsoló gomb hibája nem jellemző az iPhone 5S-nél, ellenben sokszor fordulnak hozzánk a 5s tulajok, hogy akár az újonnan vásárolt, akár a használt készüléken felfedezhető egy furcsa zörgés a bekapcsoló gomb irányából, ha megrázzuk a telefont. A zörgés okozójáról egyenlőre hivatalos információ nincs, (egyébként tervezési, vagy gyártási hiba) a jó hír, hogy funkciójában nem befolyásolja a bekapcsoló gombot.

 

Végszó

A fent említett típushibák saját iPhone szervizelési tapasztalataink alapján soroltuk fel Nektek. Amennyiben használt iPhone vásárlása előtt álltok, érdemes ezeket a gyakran előforduló rendellenességeket ellenőrizni. Szükség esetén gyertek el hozzánk, és egy alaposabb diagnosztikával segítünk eldönteni, hogy érdemese-e az adott használt készülék mellett letenni a voksotokat.

Dobd le a terhet! - 6 tuti tipp iPhone tárhely felszabadításra Dobd le a terhet! - 6 tuti tipp iPhone tárhely felszabadításra
2016. február 22.
A "Nincs elég szabad tárhely a videófelvételhez", a legfrusztrálóbb iPhone rendszerüzenet, nemde? Ha picit is hasonlítunk, akkor ezután egyből megpróbáltál kitörölni egy kevésbé fontos, régebb óta nem használt alkalmazást, vagy épp a kevésbé jól sikerült, régebbi fotók közül kukáztál néhányat. Mire felszabadítottad a fotó vagy videó készítéséhez szükséges helyet, valószínűleg már nem minden feltétel volt adott ahhoz, hogy az általad vizionált kép készülhessen el.
Döntsd le a gátakat- Így tegyél iPhone-ról képeket a Windows-t futtató gépedre! Döntsd le a gátakat- Így tegyél iPhone-ról képeket a Windows-t futtató gépedre!
2016. november 24.
Felpakolnád az iPhone-odon vagy iPaden készült képeidet a Windows 10-es számítógépedre, hogy szerkeszthess rajtuk egy picit? Vagy csak, hogy egyszerűen hosszabb ideig tárold őket, de nem tudod, hogyan csináld? Ez a problémád most megoldódik!.
12 biztos mód, amivel kinyírhatod az iPhone 6 akkumulátorát 12 biztos mód, amivel kinyírhatod az iPhone 6 akkumulátorát
2016. május 5.
Számos fórumon és blogon olvashattad már, hogyan takarékoskodj az iPhone akkumulátor energiáival. Arról azonban kevesen írnak, mit kell tenned ahhoz, hogy az ellenkező hatást érd el. Az alább olvasható 12 iPhone akkumulátormerítő tippel biztosan gyorsan hazavágod majd a készülék energiaforrását.