Az iPhone 8 és iPhone 8 Plus leggyakoribb meghibásodása és javítása

Alig jelent meg az iPhone 8, de máris rengeteg probléma merül fel vele. Összegyűjtöttük az eddigi általános felmerülő problémákat és eláruljuk, hogy lehet őket megjavítani, hogy ne kelljen az alig egy hetes készülékkel azonnal szervizbe rohannod.
Az iPhone 8 és iPhone 8 Plus leggyakoribb meghibásodása és javítása

Az Apple általánosságban minden gyártónál jobb értékeléseket kap megbízhatóság terén, de messze nem tökéleteseket. Számos felhasználó szembesül azzal a problémával, hogy újdonsült méregdrága készüléke egyáltalán nem működik kifogástalanul, sőt idővel csak rosszabbodni fog a helyzet.

A legtöbb probléma azonban nem egyedülálló, rendszeresen sok-sok felhasználónál előfordulnak, sőt a régebbi generációs készülékeknél is találkoztunk jó pár esetben ezekkel. Leggyakoribb panaszok az akkumulátort, Wi-Fi-t, ujjlenyomat olvasót és a véletlenszerű újraindulást érinti. Jobb ha tudod, ezeket saját magad otthon is pillanatok alatt kiküszöbölheted, és nem kell szervizhez fordulnod velük.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus iCloud visszaállítási problémák

Legvalószínűbb esetben nem az iPhone 8 lesz a legelső Apple telefon, amit kezedben tartasz, azaz előtte már rendelkeztél valamilyen Apple készülékkel. Azt is tudod, hogy az adataid átmentésére a legjobb lehetőséget az iCloud biztosítja, így bekapcsolás után első dolgod az adataid visszaállítása lesz.

Azonban néha elakad a folyamat és lefagy közben a készülék. Ilyenkor tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot és a hangerő gombot, majd várj, hogy az eszköz újrainduljon. Ha továbbra sem jársz szerencsével és akadozik a frissítés, ugorj fel az Apple hivatalis honlapjára és olvasd el az ehhez kapcsolódó leírásokat, sokat fognak segíteni a továbbiakban.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus akkumulátor problémák

Az előző generációs iPhone 7 és 7 Plus akkumulátor teljesítményéhez képest semmit nem javult az új készülékek üzemideje. Ez azt jelenti, hogy 12-13 óra intenzív használatot bírnak ki, ha ennél kevesebbet tapasztalsz az baj.

iPhone 8 akkumulátor hiba

Ebben az esetben nézd át a telepített alkalmazásaidat és szelektálj annak reményében, hogy megoldódik a problémád. Lehetőséged van akkumulátor kímélő módban használni a készüléked, ahogy a képen is látszik. Egyébként az új iOS megjelenésével és letöltésével változik az üzemidő. Általában az első verziós operációs rendszerek gyorsabban zabálják az energiát, ez a későbbi frissítésekkel optimalizálódni fog. Azaz, ha lehetséges, frissíts. Ha ennek ellenére is gyanús az akkumulátor teljesítménye, látogass el szervizünkbe egy iPhone 8 akkumulátor cserére.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus Wi-Fi problémák

Több felhasználó is Wi-Fi problémát tapasztalt az új készülékekkel. Úgy tapasztaltuk, hogy a Wi-Fi problémák a régebbi generációs készülékeken is rendkívül gyakoriak voltak, sajnos itt is fel kell rá készülni.

Győződj meg róla, hogy nem az internetszolgáltatód a felelős érte. Ha más készülékkel jól működik, az iOS beállításaiban válaszd a Hálózati beállítások visszaállítását. Ilyenkor a készülék elfelejti a Wi-Fi jelszót, ne lepődj meg. Ha ez sem segít, indítsd újra a készüléked és végezz rajta gyári visszaállítást. Továbbra sem működik? Az Apple honlapján útmutatót találsz hozzá.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus 3D Touch problémák

Az iPhone 6s és iPhone 7 szériához hasonlóan az új telefonok is 3D Touch technológiával rendelkeznek. Az iOS 11 megjelenésével számos új funkciót is kapunk, így érdemes megszokni a használatát.

iPhone 8 3D Touch probléma

Meghibásodása helyett inkább használati nehézségek szoktak felmerülni, amiket a rendszeren belül tudsz majd korrigálni. Gyakran erősebben nyomunk a kijelzőre, akkor is, ha épp nem akarjuk használni a funkciót és ez zavaró tud lenni. Az iOS 11-ben beállíthatod például, hogy milyen erősen kelljen nyomnod a készülék kijelzőjét, hogy életbe lépjen a funkció. Ha a kijelzőt erősen nyomod és nem reagál semmit, lehetséges, hogy iPhone 8 kijelző csere oldja meg a problémát.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus Bluetooth problémák

Ahogy megszokhattuk a tavalyi készülékek esetében, egyik új iPhone-ban sincs jack csatlakozó, azaz gyakran szorulhatsz majd vezeték nélküli Bluetotth hangszóróra, illetve fülhallgatóra.

A Wi-FI problémákhoz hasonlóan, a Bluetooth problémákat is nehéz megoldani. Szintén érdemes ki- és utána egyből bekapcsolni a Bluetooth-t a telefonon, ha nem segít, akkor állítsd vissza a hálózati beállításokat. Ha egyik sem segít, otthonról nem tudod megoldani, hozd el készüléked szervizünkbe, ahol kivizsgáljuk a probléma okát, és megjavítjuk a készüléked.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus túlmelegedési problémák

Rendkívül erős vasat ültettek a készülékekbe, amiket egyelőre kihasználni teljesen még nem tudunk, de megdolgoztatni már annál inkább. Ilyenkor természetes, hogy melegszik a készülék, ettől nem kell megijedned. Azonban, ha érezhetően túlmelegszik, és már a kezedben tartani is zavaró, akkor cselekedned kell.

iPhone 8 túlmelegedés

Indítsd újra a telefont, majd nézd át az alkalmazásokat, mi zabálhatja abnormálisan az energiát és dolgoztatja a készüléked. Ha megtaláltad, töröld le. Ha ez sem segít, hajts végre egy gyári visszaállítást, amit a Beállításokban érsz el.

iPhone 8 / iPhone 8 Plus véletlenszerű kikapcsolása

Ha a készüléked alkalmanként minden előjel nélkül kikapcsol, még nincs egyelőre félni. Ha a készülék naponta többször újraindul, akkor már van. Tartsd lenyomva a hangerő csökkentése gombot és a bekapcsológombot és várj addig, ameddig a készüléked újraindul. Ez remélhetőleg megoldja a problémát, ha szoftveres.

Tapasztalsz egyéb problémát?

Egyelőre ezek a „legnépszerűbb” problémák az új telefonokkal kapcsolatban. Ha már megvetted a készüléked, és új hibákat tapasztalsz, írd meg nekünk kommentben, kíváncsian várjuk. Ha tetszett a cikk, oszd meg Facebook-on!

/Forrás: gottabemobile.com/

Mit kell túlélnie egy iPhone-nak a gyári tesztek során? Mit kell túlélnie egy iPhone-nak a gyári tesztek során?
2015. augusztus 4.
Azt gondolnánk, hogy a különböző iPhone készülékek legnagyobb erőpróbája a tulajdonoshoz kerülést követően következik be. Erre azonban ne fogadjunk nagy összegben, ugyanis az iPhone-ok gyári tesztjei sem minősülnek sétagaloppnak a tesztkészülékek számára. Az alábbiakban megismerkedhettek az Apple gyári iPhone tesztjeinek néhány típusműveletével, továbbá azt is megtudhatjátok, miért van szükség a tesztmodellek "kicsinálására".
A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése A legrosszabb dolog, amit a telefonoddal tehetsz - A háttérben futó alkalmazások kezelése
2017. július 31.
Azt gondolod, hogy a telefonod használatát már tökéletesen elsajátítottad és kívülről-belülről ismered annak minden részletét? Figyelmeztetünk: ez nem így van. Mindig akadnak újdonságok, amelyek meglephetnek, ilyen például a „Force Quit Swipe”, amit a mai napig rosszul használsz.
Az Apple valóban lelassítja a régi iPhone-okat, hogy újat kelljen vásárolnod? Az Apple valóban lelassítja a régi iPhone-okat, hogy újat kelljen vásárolnod?
2017. október 27.
Ez az egyik legrégebbi összeesküvés elmélet: minden alkalommal, amikor az Apple kiad egy új iOS verziót, panaszkodnak a felhasználók, hogy a régebbi készülékeik belassulnak. Azt gondolják, hogy az Apple szándékosan lelassítja a régi modelleket, hogy ösztönözze a felhasználókat az új modellek vásárlására.