iPhone 8 megjelenés, legújabb pletykák, funkciók és adatok

2017. augusztus 24. -
Ebben a cikkben összegyűjtöttük az eddig megjelent összes információt, amit az iPhone 8-ról tudni lehet. Bemutatunk kiszivárgott adatokat, funkciókat, képeket és egy videót is a várhatóan szeptember 12-én debütáló készülékről.
iPhone 8 megjelenés, legújabb pletykák, funkciók és adatok

Az iPhone 8 megjelenéséről már pár hónapja írtunk egy összefoglaló cikket, érdemes azt is átfutnod, mielőtt tovább olvasnál. Gondolkodtunk már arról, hogy vajon vezeték nélküli töltővel érkezik-e és milyen módon kapja majd meg, sőt felfedtük az UAG által megosztott képet is. A megjelenés előtt alig pár héttel már szinte minden információ kijutott az új készülékekről, beszéljünk róla!

Update: Összeresztettük a két csúcsobilt. Kíváncsi vagy a Samsung Galaxy S8 és iPhone 8 csatájára? Kattints!

Megjelenés dátuma

Egy meg nem nevezett szolgáltató órára pontosan kiszivárogtatta az iPhone 8 megjelenését, így biztosan állíthatjuk, hogy a készülék: Szeptember 12-én, magyar idő szerint 19.00 órakor jelenik meg. A forrást maga az a tény is megerősíti, miszerint eddig minden alkalommal szeptember első heteiben jelentek meg a készülékek.

Készlet hiányok várhatóak

Egyes források az sugallják, hogy egyelőre nagyon kevés a készletük a különböző értékesítőknek, így a szokásosnál is jóval több ideig kell majd várni a termékek megérkezésére, akár több hónapot is! Miért lehet ez? Leginkább a Samsung OLED kijelzői késhetnek a gyártással.

A következő iPhone elnevezése

A legvalószínűbb, hogy egyszerre három készülék is érkezik majd. Az eddigi megjelenéseket követve jelenik meg a jelenlegi iPhone 7 és iPhone 7 Plus továbbfejlesztett verziója, iPhone 7s és iPhone 7s Plus néven, illetve egy teljesen különálló prémium minőségű termék, ami sokkal több funkciót kap majd, iPhone 8-ra keresztelve.

iPhone 7s iPhone 7s Plus iPhone 8

Egyébként felröppentek hírek azzal kapcsolatban, hogy a következő készülék iPhone X néven fut majd be, utalva a 10 éves iPhone szülinapjára (értsd: római X=10), de emlegették már iPhone 10, iPhone Edition, sőt iPhone Pro néven is. A cikkben továbbra is iPhone 8-ként hívjuk az egyszerűség kedvéért.

Teljes előlapot beborító képernyő

A HomePod szoftveréből kihalászott minta alapján valószínűsíthető, hogy az iPhone 8-nak teljes előlapot beborító lekerekített képernyője lesz. A kiszivárgott információkban egyébként még utalások vannak a Home gomb hiányára, és arcfelismerő rendszerre is.

UAG kiszivárgott iPhone 8 kép

Időközben az UAG ARMOR GEAR telefontok gyártó az új iPhone 8 tokjait ismertette egy bemutatóban, természetesen képekkel. Hogy ez egy jó marketing fogás-e vagy egy fatális hiba, nem tudjuk, de a kép elég eredetinek tűnt. További bizonyíték a kijelzővel kapcsolatban a kiszivárgott kép, ami valószínűleg az iPhone 8 dobozában található majd, és a SIM-kártya behelyezési útmutatójáról szolgál.

iPhone 8 karc- és ütésálló kijelzővédő üvegfólia

És azt sem szabad elfelejteni, hogy az üzletünkbe is érkeztek már az iPhone 8-hoz kapható kijelzővédő üvegfóliák fekete és fehér színben, amit Facebookon előzőleg megosztottunk. A fenti képen, baloldalt láthatod.

Kijelző tulajdonságai

Az iPhone 8 5,1 hüvelykes OLED kijelzővel fog érkezni, amit a Samsung gyárt, így ez lesz az első iPhone, ami nem LCD technológiával rendelkezik. Az OLED következtében erőteljesebb kontrasztok, szebb és élőbb színvilág fogad majd minket. Gyaníthatóan az OLED kijelzőt csak az iPhone 8 kapja meg, az iPhone 7s és iPhone 7s Plus LCD-vel érkezik majd.

Home gomb és annak hiánya

A fizikai Home gomb már egy évvel ezelőtt az iPhone 7 és iPhone 7 Plus megjelenésével eltűnt a telefonokról, azonban a helye és funkciója megmaradt. A legreálisabb előrejelzések szerint a Home gombot egy szoftveresen elérhető funkció fogja helyettesíteni.

Mi történik az ujjlenyomat-érzékelővel?

Jogosan teheted fel magadban a kérdést, mi történik majd az ujjlenyomat-olvasóval. Az iOS 11 fejlesztői kiadásai eddig azt igazolják, továbbra is megmarad a funkció. (A zárolási képernyő továbbra is megjeleníti az ikont.) Az iDrop News meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az Apple a kijelző alatt teszteli az új ujjlenyomat-olvasó technológiát, de ez még nem áll majd készen a bejelentésre, emiatt azt gyanítják, hogy az olvasó a hátlapon helyezkedik majd el. További bizonyíték erre a Sonny Dicksontól kiszivárogtatott kép.

iPhone 8 ujjlenyomat olvasó

Saját véleményünk szerint, ha a hátlapba építik is az ujjlenyomat-olvasót, az nem így fog kinézni. Erősebb a gyanú, hogy vagy az oldalsó gombokba ültetik, vagy közvetlenül az Apple logó mögé. A kiszivárogtatott kép leginkább a vezeték nélküli töltéssel lehet kapcsolatos.

Arcfelismerő rendszer

A Home gomb eltűnése biztosan megnehezíti az ujjlenyomat-olvasást, amit kompenzálni szeretne az Apple, így a készülékbe kerülni fog egy 3D arcfelismerő rendszer. Az előlapi kamera mellett található 3D szenzorok is alátámasztják ezt az elképzelést.

Kiterjesztett valóság és az iPhone 8

Ebben a témában már írtunk cikket, amiben azt boncolgattunk, hogy az iPhone 8 nem a külsejében és tudásában, hanem a kiterjesztett valóság alkalmazásában fog nagyot dobbantani. A kiterjesztett valósággal eddig még nem foglalkoztak a gyártók, pedig a technológia adott, már csak a szoftveres tuning hiányzik, ami szeptemberben megérkezhet. Balogh Gábor grafikus rendkívül szépen ábrázolt képeken mutatta be a lehetőségeit.

iPhone 8 kiterjesztett valóság

Függőlegesen igazított két kamera

Az egyik legnagyobb változás a kamera, azaz a kamerák elhelyezkedése lesz. Rengeteg kiszivárgott képen látható, hogy az új kamerák nem egymás mellett, hanem egymás alatt helyezkednek majd el. (Megjegyeznénk, hogy fényképezni egyébként is leggyakrabban úgy szoktunk, hogy oldalra fordítjuk a készüléket, így a kamerák egymás mellé kerülnek majd.)

iPhone 8 kamera

Ez a videó még többet mutat a kamerák elhelyezkedéséről. (Nem biztos, hogy valódi iPhone gyárról van szó, sőt inkább nemre tippelnénk, mint igenre.) A kamerák tudása sokat javul, legalábbis, ha az eddigi pletykák beigazolódnak, 4K-ban is 60fps sebességgel tudnak majd felvételt készíteni. Ráadásul nem csak a hátlapi kamerák, hanem az előlapi kamera is.

Üvegborítás elől és hátul

Üvegborítást legutoljára az iPhone 4s-en láttunk, nem hiába gondolunk úgy rá, mint az eddig megjelent legszebb Apple okostelefonre. Az iPhone 8 prémium terméknek készül, így elképzelhető, hogy újra üveglapot kap, ami nem mellesleg a vezeték nélküli töltésnek is hasznos lehet. Egy negatív tulajdonsága azonban biztos lesz, az üveg nagyon könnyebben törik és karcolódik a használat során.

iPhone 8 színvilága

Az iPhone 7 összesen hat színben érhető el, de eredetileg csak öt színben kínálták. Az iPhone 8 kevesebb színben fog jönni, a várakozásnak megfelelően arany, ezüst és fekete színben.

Vezeték nélküli töltés

Az Apple már gyárt vezeték nélküli töltésre alkalmas eszközt, az okosóráját. Mivel az okostelefonok erőteljesen haladnak a tökéletes vízállóság felé, így még egy lépcsőfokot jelenthet a vezeték nélküli töltés bevezetése, ami idővel kiváltja majd a töltőkábelt. Természetesen ezzel kapcsolatban is jelentek meg különböző képek, bemutatjuk a leghíresebbet.

iPhone 8 vezeték nélküli töltés

Hardverek - iPhone 8 gyorsasága

Az iPhone-ok gyorsaságára eddig sem lehetett panaszunk, 3-4 éven keresztül bőven kielégítő a sebességük. Valószínűsíthetően az iPhone 8 3 GB RAM-mal rendelkezik majd. Szerintük nem változtatnak a tárhelyen, azaz 32 GB, 128 GB, 256 GB tárhellyel lehet őket megvásárolni. Bővíteni nem tudjuk memória kártyával, az egészen biztos.

Akkumulátor - üzemidő

Az akkumulátor az egyetlen alkatrész, amiről nem kaptunk még pontos infókat. Ismerve az Apple rendszerét és a szinte tökéletesen optimalizált felépítését, egy napon keresztül biztosan életben marad az iPhone intenzív használat során is. Mivel az lítium-ion akkumulátorok kapacitása erősen kötött, így sokkal jobbra nem is számíthatunk.

Mennyibe kerül majd az iPhone 8?

A legerősebb gyanú, hogy az iPhone 8 éri el az iPhone-ok történetében először az 1000 dolláros határt. Ez mindenki számára szomorú hír, de a minőséget és prémium kategóriát bizony meg kell fizetni. Hozzávetőlegesen nálunk 350.000 forintba kerül majd a készülék.

Az iPhone 8-ra már alig pár hetet kell csak várnunk, ami gyorsan el fog telni. Bízunk benne, hogy az Apple a 10. évfordulójára valami egészen nagy bejelentést tervez, legalább akkorát, mint az első iPhone esetében. Te mit gondolsz? Meg fogunk lepődni? Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebook-on is.

Ha tervezed megvásárolni az Apple új telefonját, olvasd át ezt a pár gondolatot is.

8 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt megveszed az iPhone 8-at! 8 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt megveszed az iPhone 8-at!
2017. augusztus 11.
Eltervezted, hogy megveszed az iPhone 8-at? Pár dolgot meg kell tenned előtte! Sokan fejetlenül, ész nélkül vágnak bele egy új készülék vásárlásába. Pedig az iPhone 8 nem kerül majd kevés összegbe és igenis, érdemes előtte átgondolni a vásárlást, megtenned a szükséges előzetes lépéseket, hogy boldog tulajdonosa legyél a készülékednek. A cikkünk ebben segít neked.
A 10 leggyakoribb iPhone 6 meghibásodás és ezek megoldásai A 10 leggyakoribb iPhone 6 meghibásodás és ezek megoldásai
2016. augusztus 24.
Ha nem szeretnél állandóan iPhone szervizbe járni, vagy különböző problémamegoldó oldalakat, fórumokat böngészni, akkor mindenképp olvass tovább! A következőkben az iPhone 6 legsűrűbben előforduló hibajeleit vesszük górcső alá.
Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát
2018. március 7.
Ha már megjelenéskor megvetted az iPhone 7 és iPhone 7 Plus közül valamelyiket, pont most tartasz annál az időszaknál, amikor az üzemidő rohamosan csökkenni kezd. Miért? Mert az Apple 500 feltöltési ciklust ígér, és a következő hónapokban léped majd át. Adunk pár jól bevált tippet, amivel kitolhatod az iPhone 7 és iPhone 7 Plus üzemidejét.