iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés?

2017. augusztus 18. -
Szeptemberben rengeteg újdonsággal fog érkezni az iPhone 8. A kávától káváig érő OLED kijelző már biztos újítás, csakúgy mint a retina szkenner. Ezekre megerősítést már több hitelesnek tartott forrásból kaphattunk, de még magától az Apple-től is. A vezeték nélküli töltésről egészen eddig kevés szó esett.
iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés?

Annak ellenére esett kevesebb szó erről a funkcióról, hogy több elemző is előzetesen megjósolta már a lehetőséget. Sőt, ha végignézünk a kortárs csúcsmobilok között, szép számmal találunk vezeték nélküli töltésre alkalmas készülékeket. A tegnapi napon szivárgott ki két újabb kép, amelyek elindították a pletykaáradatot. Mielőtt eldöntenénk, igazak-e a pletykák és lehet-e hinni a képeknek, érdemes végigszaladni azon, hogy voltaképpen mit is értünk vezeték nélküli töltés alatt.

A vezeték nélküli töltés hibás elnevezés!

A rend kedvéért tisztázzuk: A vezeték nélküli töltés, ellentétben az elnevezésével, nem jelenti azt, hogy vezeték nélkül fel tudod majd tölteni a készüléked. A hangsúly azon van, hogy a telefonodhoz nem kell majd csatlakoztatnod vezetéket, azonban egy töltőegységre mindenképpen szükség lesz, ami vezetéken keresztül kapcsolódik az aljzatba.

Dióhéjban a vezeték nélküli töltésről

Vezeték nélküli töltés

A folyamathoz szükség van egy töltőállomásra és egy készülékre. Mind a két készülékben elhelyeztek legalább egy tekercset (az állomásban több is lehet). A töltőállomás elektromágneses teret generál a tekercsek rezgésének segítségével, amelyet a készülékben található tekercs átalakít, és az akkumulátort töltés alá helyezi. Ennyire egyszerű. Ráadásul manapság az internetről könnyedén hozzájuthatsz töltőállomásokhoz, és még csak aranyárakra sem kell gondolnod. Ennek ellenére:

Az iPhone lemaradt a vezeték nélküli töltésben

Samsung Galaxy S8 vezeték nélküli töltés

Számos eszközt és készüléket lehet kapni, ami már rendelkezik a vezeték nélküli töltés lehetőségével. Ahogy említettük, az aktuálisan kapható készülékek közül is találunk már ilyet, például a Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8 Plus, de megemlíthetnénk az okos otthonok elhagyhatatlan elemét, az okos fogkeféket is. Nem véletlenül pont egy fürdőszobai eszközt említettünk, a vezeték nélküli töltés egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell már a töltőnyílást helyezni a készülékre, ami segít jobban elzárni a külvilágtól, így megbízhatóbban lehet vízálló.

Milyen vezeték nélküli töltést kap az iPhone 8?

Erre a legésszerűbb válasz az, hogy nagyjából hasonlót ahhoz, ami az Apple Watch-ban van. De több pletyka kering arról, hogy a vállalat tovább lépett és egészen elképesztő technológiai újdonságon dolgozik.

Apple Watch vezeték nélküli töltés

Azt szeretnék elérni, hogy az iPhone a mobil és Wi-Fi jelek használatával az egész szobában töltés alatt álljon. Érdemes megjegyezni, hogy már létezik ennél is nagyobb hatótávolságú töltés, azonban a különböző tárgyak gátolhatják a rezgéseket, és negatív befolyással hathatnak a töltés gyorsaságára, ami jelenleg a legnagyobb kihívása a vezeték nélküli töltésnek.

Előnyök a vezeték nélküli töltés mellett

  • A készülék vízálló lehet, mivel az indukciós tekercseknek nem kell közvetlenül érintkezniük.
  • A vezeték nélküli töltés sokkal kényelmesebb, mint a kábelekkel bajlódni, amik mindig elszakadnak.
  • Felszabadul a Lightning port, amit más célokra használhat az Apple. Ez azonban egyelőre nem valószínű, hiszen az átállás az egyszerű töltésről hosszú időbe fog telni.
  • Egyszerre több eszközt is tölthetsz, természetesen ez függ a töltőállomástól is.
  • Ameddig töltőre csatlakoztatni a telefont hosszabb idő, addig a töltőállomásra helyezni sokkal egyszerűbb, így kevesebb az esélye, hogy elfelejtenénk.

Hátrányok a vezeték nélküli töltéssel szemben

  • A vezeték nélküli töltés hosszabb időt vesz igénybe.
  • A készüléknek egy helyben kell maradnia, azaz töltés közben nem tudod majd használni. Ezzel szemben a töltőkábellel való töltés közben 1 méteres körzetben tudod használni a telefonod.
  • Meg kell vásárolni hozzá a töltőállomást is, ami súlyos összegekbe kerülhet.

Az iPhone 8 vezeték nélküli töltés szivárgásáról

iPhone 8 vezeték nélküli töltés

A kínai közösségi médiáról, azaz a Weibo-ról, kerültek elő a képek, amelyek bepillantást engednek nekünk az új funkcióról. A két különálló kép egyikén, egy műanyag tálcán található vezeték nélküli töltőáramkört, a másikon pedig egy nyomtatott áramkört láthatunk. Érdemes a képeket kritikus szemmel figyelni, mivel nincs rá bizonyíték, hogy valóban hitelesek lennének.

iPhone 8 vezeték nélküli töltés

Egyelőre tudjuk, hogy az iPhone 8 megjelenésekor a vezeték nélküli töltés nem lesz engedélyezve az Apple készülékekben. Azaz, gyakorlatilag benne lesz a funkció a telefonban, de egy későbbi iOS frissítéssel válik elérhetővé. Ilyenre már láttunk példát, a Portré üzemmód is utólag került az iPhone 7 Plus készülékekbe.

A vezeték nélküli töltés mellett áll, hogy várhatóan mind a három megjelenő új készülék üveg hátlapot fog kapni, amin keresztül könnyebben tud majd tölteni a készülék. Ha érdekel, hogy milyen külsőt kap majd az új iPhone, ezt a cikket ajánljuk! Érdekesnek tartottad a hírt? Oszd meg a cikket Facebookon!

Mit csinálj, ha nem kapcsol be az iPhone? Mit csinálj, ha nem kapcsol be az iPhone?
2017. június 1.
Ha a készüléked nem kapcsol be, nem tudhatod a probléma pontos okát. Legtöbben a legrosszabbra gyanakodnak, azonban könnyen előfordulhat, hogy a hiba otthonról is orvosolható. Mielőtt elhoznád szervizünkbe a készüléked, érdemes ezen a négy ponton átfutnod.
8 dolog, ami sohasem lesz ugyanolyan az iPhone X megjelenése után 8 dolog, ami sohasem lesz ugyanolyan az iPhone X megjelenése után
2017. szeptember 18.
Az Apple ebben az évben is ellőtte a szokásos sablonokat: "Most minden meg fog változni, ez a készülék jelenti a jövőt, ebben összpontosulnak a technológia újdonságai." Hogy igazat mondtak-e? Kételkedünk benne, de egy biztos: A gyártónak meg van a hatalma ahhoz, hogy irányt mutasson a következő évekre. Az iPhone X-be zsúfolt technológia pedig egészen egyszerűen kilöki az eddig megszokott és kedvelt okostelefon funkciókat.
Napi érdekesség: Tim Cook óva int a technológia túlzott használatától Napi érdekesség: Tim Cook óva int a technológia túlzott használatától
2018. február 8.
Az Apple vezetője, Tim Cook nem hisz a technológia túlzott használatában, és nem akarja látni az unokaöccsét a közösségi média platformjain sem. Emellett radikális elképzelései vannak a programozási nyelvek ismeretéről is.