iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés?

2017. augusztus 18. -
Szeptemberben rengeteg újdonsággal fog érkezni az iPhone 8. A kávától káváig érő OLED kijelző már biztos újítás, csakúgy mint a retina szkenner. Ezekre megerősítést már több hitelesnek tartott forrásból kaphattunk, de még magától az Apple-től is. A vezeték nélküli töltésről egészen eddig kevés szó esett.
iPhone 8 újdonságok – Kiszivárgott a vezeték nélküli töltés?

Annak ellenére esett kevesebb szó erről a funkcióról, hogy több elemző is előzetesen megjósolta már a lehetőséget. Sőt, ha végignézünk a kortárs csúcsmobilok között, szép számmal találunk vezeték nélküli töltésre alkalmas készülékeket. A tegnapi napon szivárgott ki két újabb kép, amelyek elindították a pletykaáradatot. Mielőtt eldöntenénk, igazak-e a pletykák és lehet-e hinni a képeknek, érdemes végigszaladni azon, hogy voltaképpen mit is értünk vezeték nélküli töltés alatt.

A vezeték nélküli töltés hibás elnevezés!

A rend kedvéért tisztázzuk: A vezeték nélküli töltés, ellentétben az elnevezésével, nem jelenti azt, hogy vezeték nélkül fel tudod majd tölteni a készüléked. A hangsúly azon van, hogy a telefonodhoz nem kell majd csatlakoztatnod vezetéket, azonban egy töltőegységre mindenképpen szükség lesz, ami vezetéken keresztül kapcsolódik az aljzatba.

Dióhéjban a vezeték nélküli töltésről

Vezeték nélküli töltés

A folyamathoz szükség van egy töltőállomásra és egy készülékre. Mind a két készülékben elhelyeztek legalább egy tekercset (az állomásban több is lehet). A töltőállomás elektromágneses teret generál a tekercsek rezgésének segítségével, amelyet a készülékben található tekercs átalakít, és az akkumulátort töltés alá helyezi. Ennyire egyszerű. Ráadásul manapság az internetről könnyedén hozzájuthatsz töltőállomásokhoz, és még csak aranyárakra sem kell gondolnod. Ennek ellenére:

Az iPhone lemaradt a vezeték nélküli töltésben

Samsung Galaxy S8 vezeték nélküli töltés

Számos eszközt és készüléket lehet kapni, ami már rendelkezik a vezeték nélküli töltés lehetőségével. Ahogy említettük, az aktuálisan kapható készülékek közül is találunk már ilyet, például a Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8 Plus, de megemlíthetnénk az okos otthonok elhagyhatatlan elemét, az okos fogkeféket is. Nem véletlenül pont egy fürdőszobai eszközt említettünk, a vezeték nélküli töltés egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell már a töltőnyílást helyezni a készülékre, ami segít jobban elzárni a külvilágtól, így megbízhatóbban lehet vízálló.

Milyen vezeték nélküli töltést kap az iPhone 8?

Erre a legésszerűbb válasz az, hogy nagyjából hasonlót ahhoz, ami az Apple Watch-ban van. De több pletyka kering arról, hogy a vállalat tovább lépett és egészen elképesztő technológiai újdonságon dolgozik.

Apple Watch vezeték nélküli töltés

Azt szeretnék elérni, hogy az iPhone a mobil és Wi-Fi jelek használatával az egész szobában töltés alatt álljon. Érdemes megjegyezni, hogy már létezik ennél is nagyobb hatótávolságú töltés, azonban a különböző tárgyak gátolhatják a rezgéseket, és negatív befolyással hathatnak a töltés gyorsaságára, ami jelenleg a legnagyobb kihívása a vezeték nélküli töltésnek.

Előnyök a vezeték nélküli töltés mellett

  • A készülék vízálló lehet, mivel az indukciós tekercseknek nem kell közvetlenül érintkezniük.
  • A vezeték nélküli töltés sokkal kényelmesebb, mint a kábelekkel bajlódni, amik mindig elszakadnak.
  • Felszabadul a Lightning port, amit más célokra használhat az Apple. Ez azonban egyelőre nem valószínű, hiszen az átállás az egyszerű töltésről hosszú időbe fog telni.
  • Egyszerre több eszközt is tölthetsz, természetesen ez függ a töltőállomástól is.
  • Ameddig töltőre csatlakoztatni a telefont hosszabb idő, addig a töltőállomásra helyezni sokkal egyszerűbb, így kevesebb az esélye, hogy elfelejtenénk.

Hátrányok a vezeték nélküli töltéssel szemben

  • A vezeték nélküli töltés hosszabb időt vesz igénybe.
  • A készüléknek egy helyben kell maradnia, azaz töltés közben nem tudod majd használni. Ezzel szemben a töltőkábellel való töltés közben 1 méteres körzetben tudod használni a telefonod.
  • Meg kell vásárolni hozzá a töltőállomást is, ami súlyos összegekbe kerülhet.

Az iPhone 8 vezeték nélküli töltés szivárgásáról

iPhone 8 vezeték nélküli töltés

A kínai közösségi médiáról, azaz a Weibo-ról, kerültek elő a képek, amelyek bepillantást engednek nekünk az új funkcióról. A két különálló kép egyikén, egy műanyag tálcán található vezeték nélküli töltőáramkört, a másikon pedig egy nyomtatott áramkört láthatunk. Érdemes a képeket kritikus szemmel figyelni, mivel nincs rá bizonyíték, hogy valóban hitelesek lennének.

iPhone 8 vezeték nélküli töltés

Egyelőre tudjuk, hogy az iPhone 8 megjelenésekor a vezeték nélküli töltés nem lesz engedélyezve az Apple készülékekben. Azaz, gyakorlatilag benne lesz a funkció a telefonban, de egy későbbi iOS frissítéssel válik elérhetővé. Ilyenre már láttunk példát, a Portré üzemmód is utólag került az iPhone 7 Plus készülékekbe.

A vezeték nélküli töltés mellett áll, hogy várhatóan mind a három megjelenő új készülék üveg hátlapot fog kapni, amin keresztül könnyebben tud majd tölteni a készülék. Ha érdekel, hogy milyen külsőt kap majd az új iPhone, ezt a cikket ajánljuk! Érdekesnek tartottad a hírt? Oszd meg a cikket Facebookon!

Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról
2017. május 8.
Az egyik legfontosabb alkatrésze az okostelefonoknak az akkumulátor. Vásárláskor is gyakran szem előtt tartjuk ezeket a kérdéseket: Meddig tart a feltöltése? Meddig bírja ki egy töltéssel? Mi a különbség a különböző típusú akkumulátorok között? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.
Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését? Hogy lehet megállítani az iPhone túlmelegedését?
2018. április 20.
A hidegegebb időszakban hajlamosak vagyunk elfelejtkezni a készülékek túlmelegedésének veszélyeiről. Nyár közeledtél a probléma egyre inkább fokozódni fog, így úgy döntöttük ideje adnunk pár hasznos tippet arról, hogy kerüld el az iPhone túlmelegedéséből adódó problémákat.
Betelt az iCloud? Szelektálj okosan! Betelt az iCloud? Szelektálj okosan!
2017. február 25.
Az iCloud tárhelye sajnos nem végtelen, ezért nem pakolhatsz fel ész nélkül minden adatot rá. Érdemes kiválogatnod a fontosakat és azokat feltöltened, amelyekre valóban szükséged van. Habár lehetőség van szelektálni, mégis kevesen teszik, pedig csak pár kattintás.