Kérdezz-felelek

2014. augusztus 19. -
Rengeteg kérdés érkezik hozzánk Facebook-on keresztül, aminek nagyon örülünk. Ebben a blogposztban összegyűjtöttük azokat az információkat, melyek érdekesek lehetnek többetek számára és segíthetnek eligazodni az iPhone-otokkal kapcsolatban. Természetesen kérdezzetek továbbra is bátran, legjobb tudásunk szerint fogunk válaszolni, ahogy eddig is. (A kérdéseket csak stilisztikailag változtattuk meg, a lényegi részeket változtatás nélkül közöljük.)
Kérdezz-felelek

 

Kérdés: Szeretnék érdeklődni, hogy az iPhone 4 függetlenítés melyik szolgáltatónál, milyen árban van?

Válasz: Függetleníteni csak külföldi szolgáltatókat tudunk, az itthoniakat nem, mert azt csak a szolgáltatón keresztül lehet függetlenné tenni. Az ár változó, pontos szolgáltatót kell hozzá tudnunk.

 

Kérdés: Van 1 iPhone 4S telefonom, és nem veszi a töltést. Két töltőmet kiégetett már. 3 százalékig feltölti és bekapcsol automatikusan, viszont onnan a töltést nem veszi tovább. Szerelő látta, nem tudja mi a baja... Elvigyem oda a szervizbe? Helyben megcsinálják? Mégis mi baja lehet? Akkumulátor? Köszönöm előre is!

Válasz: Ilyen esetben igen, mindenképp el kellene hozni a készüléket, hogy bevizsgáljuk. Lehet hogy akkumulátor, vagy dock csatlakozó, de még az is lehet, hogy panel problémája van. Ha átnéztük, többet tudunk mondani.

 

Kérdés: Sziasztok! Lehetne egy gyors kérdésem? Az iPhone 4-nek alul mind2 hangszórónak szólnia kellene attól függetlenül, hogy mikrofonnak van írva?

Válasz: Nem. A bal oldali a mikrofon, a jobb pedig a csengő, tehát csak a jobb fog szólni.

 

Kérdés: Van egy iPhone 4 készülékem és megtört az elő- és hátlapom, szeretném cseréltetni, kérdés, hogy mennyi lenne komplett?

Válasz: Együtt az kettő cserélje 25000 Ft-ba kerül, és kb. 30 percet vesz igénybe míg elkészül.

 

Kérdés: Érdeklődnék hogy mennyibe kerül az iPhone 5-höz egy töltő. Mert megtört a zsinór és alig bírom tölteni vagy ha garanciális a telóm ezt cserélik e nekem?

Válasz: Ha még garanciális időn belül van, akkor cseréli az Apple. Ha újat szeretne az iPhoneTok.hu üzletünkben lehet kapni, utángyártott 1990 Ft, eredeti pedig 5790 Ft-ba kerül.

 

 

Kérdés: Volna egy olyan kérdésem, egy iPhone 4S wifi csatlakozása néha nem jól, működik lehet ezt javítani? És ha igen kb. mennyi lenne?

Válasz: Igen, ez sajnos egy típushiba ennél a készüléknél, amit az iPhone 4S wifi IC meghibásodása okoz. Kétféle megoldás van a javítására. Az egyik, hogy ezt az IC-t újraforrasztjuk a panelon, ami az esetek 90%-ában megoldja a problémát, de sokszor csak átmenetileg és pár hónap után újra jelentkezhet a hiba. Ennek az ára 9990.- Ft. A másik, hogy lecseréljük az IC-t és kap egy teljesen új, magasabb hőmérséklet tűrésű IC-t, ami véglegesen megoldja ezt a problémát. Ennek az ára 18990 Ft.

 

Kérdés: Érdekelne, hogy egy iPhone 5S ház csere mennyibe kerülne. Kicsit meghajlott.

Válasz: A komplett házat egyben lehet cserélni, ennek az ára 34990 Ft-ba kerül, és kb 2 órát vesz igénybe.

 

Kérdés: Érdeklődni szeretnék, hogy garanciával megcsinálnátok az iPhone 5C telefonom szoftverfrissítését? - 7.1.2-s van rajta, érdemes egyáltalán az új frissítése?

Válasz: Mi nem vagyunk garanciális szerviz, csak térítéses javításokkal foglalkozunk. Mivel a 7.1.2-es szoftver van a készülékén ami a legújabb verzió, azt frissíteni nem tudja. Ha esetleg úgy érzi, hogy belassult volna a készülék és emiatt szeretne egy szoftver visszatöltést csinálni, azt otthon iTunes -on keresztül Ön is meg tudja tenni. Nálunk az üzletben ez 3990 Ft-ba kerül.

 

 

Kérdés: Hogyan tudom a fotókat legegyszerűbben letölteni a telefonról a számítógépre? iPhone 4-esem van. Egyáltalán nem értek technikailag a dolgokhoz. Amikor összekötöm a két szerkezetet azt írja ki, hogy a fényképezőgépben nincsenek fotók, pedig 1500 van. Kérlek segítsetek! Köszönöm előre.

Válasz: Elvileg az lenne a legegyszerűbb módszer, de ez valamiért nem működik Önnek. Az iTunes program telepítve van a számítógépére? Mert az kell, hogy a drivereket megfelelően tudja telepíteni.

 

Kérdés: Ti imei szám alapján le tudtok nyomozni vagy teljesen használhatatlanná tudtok tenni egy iPhone-t? Természetesen személyesen és igazolni tudom a tulajdonomat képező telefont.

Válasz: Szia! Ha be volt kapcsolva a "Find my iPhone" funkció, akkor az icloud.com-on az Apple ID-ddel bejelentkezve meg tudod nézni, hogy merre járhat a készüléked. Feltéve, ha nem kapcsolták ki. Ugyanitt tudsz a telefonodra üzenetet küldeni, hogy aki megtalálja, hívjon fel. Az Apple-nél lehet kérni egyébként a letiltását.

 

Kérdés: Azt kérdezném, hogy  iPhone 4-est meg lehet-e csinálni, aminek sikeresen elfelejtettem a képernyőzár kódját és iTunes hozzáférést sem tudom... valszeg az nem is volt. Már túl sokszor próbáltam és azt mondja, h iTunes-on keresztül oldjam fel... nem szeretném ha a képek, egyebek elvesznének róla... meg tudjátok csinálni?

Válasz: Ha nem tudja a jelkódot, akkor semmiféleképpen nem fog tudni hozzáférni az adataihoz. Amennyiben sima iPhone 4-ről beszélünk és még a 6-os szoftver van rajta, akkor tudunk tenni egy próbát az adatmentésre egy speciális módszerrel. Más esetben csak adatvesztéssel tudjuk rendbe hozni a készüléket.

 

A fenti kérdések és válaszok csak egy töredéke annak, ami hozzánk érkezik. A kérdezz-felelek típusú cikkeknek tervezzük a folytatását, így ha bármilyen infóra szükségetek van iPhone vagy akár iPad kérdéskörben, kommentben itt, vagy a Facebook oldalunkon keressetek minket.

5+1 iPhone akku töltési mítosz leleplezve 5+1 iPhone akku töltési mítosz leleplezve
2014. szeptember 3.
"Ne használd az iPhone-t amíg töltőn van," "ne hagyd a telefonodat egész éjszakára töltőn" és "mindig merítsd le teljesen az akkumulátorodat" - csak néhány a legelterjedtebb okostelefon akkumulátorokkal kapcsolatos pletykák közül. Amikor egy iPhone akkumulátora szóba kerül egy beszélgetés során, mindenki szeret kérkedni a saját telefonja teljesítményével, de 99%-ban mindenki be is vallja, hogy naponta vagy akár napjában többször is tölti a készüléket.
Profi fotókat szeretnél készíteni az iPhone-nal? Akkor ezt olvasd el! Profi fotókat szeretnél készíteni az iPhone-nal? Akkor ezt olvasd el!
2015. április 15.
Az okostelefonok a nem profi használók között már kiváltották a hagyományos fényképezőgépeket. Most megmutatjuk, hogyan lehet emlékezetes fotókat készíteni az iPhone-okkal. Ez a cikk az iOS 7-es és 8-as verziói alapján, az iPhone beépített kamera alkalmazásáról szól.
iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus: Melyik a Neked való iPhone? iPhone 6 vs. iPhone 6 Plus: Melyik a Neked való iPhone?
2015. január 30.
Az Apple az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus piacra dobásának köszönhetően 74,5 millió darab iPhone-t adott el az október-decemberi időszakban, ami 46%-os növekedést jelent az előző év azonos negyedévéhez viszonyítva, és a 2015-ös első negyedévre vonatkozó előrejelzések szerint, a két okostelefon népszerűsége továbbra is töretlen. Ebben a cikkben a felhasználói szempontokat figyelembe véve megpróbálunk tanácsot adni abban, hogy a kettő közül kinek melyik iPhone való igazán?!.