Kérdezz-felelek

2014. augusztus 19. -
Rengeteg kérdés érkezik hozzánk Facebook-on keresztül, aminek nagyon örülünk. Ebben a blogposztban összegyűjtöttük azokat az információkat, melyek érdekesek lehetnek többetek számára és segíthetnek eligazodni az iPhone-otokkal kapcsolatban. Természetesen kérdezzetek továbbra is bátran, legjobb tudásunk szerint fogunk válaszolni, ahogy eddig is. (A kérdéseket csak stilisztikailag változtattuk meg, a lényegi részeket változtatás nélkül közöljük.)
Kérdezz-felelek

 

Kérdés: Szeretnék érdeklődni, hogy az iPhone 4 függetlenítés melyik szolgáltatónál, milyen árban van?

Válasz: Függetleníteni csak külföldi szolgáltatókat tudunk, az itthoniakat nem, mert azt csak a szolgáltatón keresztül lehet függetlenné tenni. Az ár változó, pontos szolgáltatót kell hozzá tudnunk.

 

Kérdés: Van 1 iPhone 4S telefonom, és nem veszi a töltést. Két töltőmet kiégetett már. 3 százalékig feltölti és bekapcsol automatikusan, viszont onnan a töltést nem veszi tovább. Szerelő látta, nem tudja mi a baja... Elvigyem oda a szervizbe? Helyben megcsinálják? Mégis mi baja lehet? Akkumulátor? Köszönöm előre is!

Válasz: Ilyen esetben igen, mindenképp el kellene hozni a készüléket, hogy bevizsgáljuk. Lehet hogy akkumulátor, vagy dock csatlakozó, de még az is lehet, hogy panel problémája van. Ha átnéztük, többet tudunk mondani.

 

Kérdés: Sziasztok! Lehetne egy gyors kérdésem? Az iPhone 4-nek alul mind2 hangszórónak szólnia kellene attól függetlenül, hogy mikrofonnak van írva?

Válasz: Nem. A bal oldali a mikrofon, a jobb pedig a csengő, tehát csak a jobb fog szólni.

 

Kérdés: Van egy iPhone 4 készülékem és megtört az elő- és hátlapom, szeretném cseréltetni, kérdés, hogy mennyi lenne komplett?

Válasz: Együtt az kettő cserélje 25000 Ft-ba kerül, és kb. 30 percet vesz igénybe míg elkészül.

 

Kérdés: Érdeklődnék hogy mennyibe kerül az iPhone 5-höz egy töltő. Mert megtört a zsinór és alig bírom tölteni vagy ha garanciális a telóm ezt cserélik e nekem?

Válasz: Ha még garanciális időn belül van, akkor cseréli az Apple. Ha újat szeretne az iPhoneTok.hu üzletünkben lehet kapni, utángyártott 1990 Ft, eredeti pedig 5790 Ft-ba kerül.

 

 

Kérdés: Volna egy olyan kérdésem, egy iPhone 4S wifi csatlakozása néha nem jól, működik lehet ezt javítani? És ha igen kb. mennyi lenne?

Válasz: Igen, ez sajnos egy típushiba ennél a készüléknél, amit az iPhone 4S wifi IC meghibásodása okoz. Kétféle megoldás van a javítására. Az egyik, hogy ezt az IC-t újraforrasztjuk a panelon, ami az esetek 90%-ában megoldja a problémát, de sokszor csak átmenetileg és pár hónap után újra jelentkezhet a hiba. Ennek az ára 9990.- Ft. A másik, hogy lecseréljük az IC-t és kap egy teljesen új, magasabb hőmérséklet tűrésű IC-t, ami véglegesen megoldja ezt a problémát. Ennek az ára 18990 Ft.

 

Kérdés: Érdekelne, hogy egy iPhone 5S ház csere mennyibe kerülne. Kicsit meghajlott.

Válasz: A komplett házat egyben lehet cserélni, ennek az ára 34990 Ft-ba kerül, és kb 2 órát vesz igénybe.

 

Kérdés: Érdeklődni szeretnék, hogy garanciával megcsinálnátok az iPhone 5C telefonom szoftverfrissítését? - 7.1.2-s van rajta, érdemes egyáltalán az új frissítése?

Válasz: Mi nem vagyunk garanciális szerviz, csak térítéses javításokkal foglalkozunk. Mivel a 7.1.2-es szoftver van a készülékén ami a legújabb verzió, azt frissíteni nem tudja. Ha esetleg úgy érzi, hogy belassult volna a készülék és emiatt szeretne egy szoftver visszatöltést csinálni, azt otthon iTunes -on keresztül Ön is meg tudja tenni. Nálunk az üzletben ez 3990 Ft-ba kerül.

 

 

Kérdés: Hogyan tudom a fotókat legegyszerűbben letölteni a telefonról a számítógépre? iPhone 4-esem van. Egyáltalán nem értek technikailag a dolgokhoz. Amikor összekötöm a két szerkezetet azt írja ki, hogy a fényképezőgépben nincsenek fotók, pedig 1500 van. Kérlek segítsetek! Köszönöm előre.

Válasz: Elvileg az lenne a legegyszerűbb módszer, de ez valamiért nem működik Önnek. Az iTunes program telepítve van a számítógépére? Mert az kell, hogy a drivereket megfelelően tudja telepíteni.

 

Kérdés: Ti imei szám alapján le tudtok nyomozni vagy teljesen használhatatlanná tudtok tenni egy iPhone-t? Természetesen személyesen és igazolni tudom a tulajdonomat képező telefont.

Válasz: Szia! Ha be volt kapcsolva a "Find my iPhone" funkció, akkor az icloud.com-on az Apple ID-ddel bejelentkezve meg tudod nézni, hogy merre járhat a készüléked. Feltéve, ha nem kapcsolták ki. Ugyanitt tudsz a telefonodra üzenetet küldeni, hogy aki megtalálja, hívjon fel. Az Apple-nél lehet kérni egyébként a letiltását.

 

Kérdés: Azt kérdezném, hogy  iPhone 4-est meg lehet-e csinálni, aminek sikeresen elfelejtettem a képernyőzár kódját és iTunes hozzáférést sem tudom... valszeg az nem is volt. Már túl sokszor próbáltam és azt mondja, h iTunes-on keresztül oldjam fel... nem szeretném ha a képek, egyebek elvesznének róla... meg tudjátok csinálni?

Válasz: Ha nem tudja a jelkódot, akkor semmiféleképpen nem fog tudni hozzáférni az adataihoz. Amennyiben sima iPhone 4-ről beszélünk és még a 6-os szoftver van rajta, akkor tudunk tenni egy próbát az adatmentésre egy speciális módszerrel. Más esetben csak adatvesztéssel tudjuk rendbe hozni a készüléket.

 

A fenti kérdések és válaszok csak egy töredéke annak, ami hozzánk érkezik. A kérdezz-felelek típusú cikkeknek tervezzük a folytatását, így ha bármilyen infóra szükségetek van iPhone vagy akár iPad kérdéskörben, kommentben itt, vagy a Facebook oldalunkon keressetek minket.

7 biztos tipp az iPhone biztonságának javításához 7 biztos tipp az iPhone biztonságának javításához
2017. május 16.
Amikor az iPhone védelméről beszélünk, akkor nem pontosan ugyanarra gondolunk, mint laptopok vagy asztali gépek esetében. Nyilván mindenki biztonságban szeretné tudni adatait az illetéktelen személyek elől. Azonban amikor védelemről beszélünk nem elsősorban az asztali készülékekre jellemző különböző antivírus szoftvereket értjük.
A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti
2016. november 17.
Alig pár hete, hogy világszinten bemutatkozott a piacon az iPhone 7 és a 7 Plus, máris felütötték a fejüket olyan problémák a modellel kapcsolatban, ami több iPhone tulajdonost is érinthet. A felhasználói élmény javításának érdekében összegyűjtöttünk hát egy listát a leggyakoribb iPhone 7 problémákról, és ezek mellé megoldási lehetőségeket is javaslunk számodra!.
Ezektől az iPhone modellektől kell elbúcsúznunk Ezektől az iPhone modellektől kell elbúcsúznunk
2018. szeptember 21.
Éppen egy hete mutatta be az Apple az idei iPhone triót, ami egyben néhány régebbi készülék búcsúzását is jelentette. A gyártó kínálatában mostantól nem találhatjuk meg az iPhone SE és iPhone 6s modelleket – ez volt az a két iPhone, amelyeket a leginkább megfizethetőként értékesítettek - de a tavalyi év nagy dobása, az iPhone X is leköszönt a szeptemberi bejelentés után.