Már itt van az Apple Watch II is

2015. április 24. -
A mai naptól a szerencsések már átvehetik az Apple első okosóráját, az Apple Watch-ot, viszont azt sokan nem is sejtik, hogy már az Apple Watch II is megjelent.
Már itt van az Apple Watch II is

Na persze nem az Apple gyártotta, és még csak nem is túl okos, de igazán különleges. Az Apple Watch II-t (pontosabban az Apple II Watch-ot) az instructables.com egyik tagja, az Aleator777 nick nevet viselő hobbi elektroműszerész készítette, méghozzá az Apple 1977-ben bemutatott legendássá vált számítógépéről, az Apple II-ről mintázva.

A hiperrealisztikus megformálásnak és a 3D nyomtatásnak köszönhetően ezen a karórán minden a megszólalásig hasonlít a 77-es számítógéphez. A méret persze sokkal kisebb, de a monokróm kijelző működik, sőt még miniatűr floppy lemezeket is bele lehet tenni. Persze tudása jóval szerényebb az eredeti okosóráénál, de legalább az időt mutatja.

Már itt van az Apple Watch II is

A fitneszalkalmazás és az időjárás- előrejelzés egyébként csak vicc (ezek nem működnek), viszont az óra képek megjelenítésére is képes, ráadásul a funkciókat is az óra koronájával lehet váltogatni, akárcsak az Apple Watch estében. Az alkotó szerint nagyjából egy hónapig tartott amíg összerakta és grafikailag, valamint szoftveresen is tökéletesítette az Apple II Watch-ot. A kütyü 1,8 hüvelykes LCD kijelzővel, újratölthető akkumulátorral és még egy 2 Wattos hangszóróval is rendelkezik. Ráadásul a készítő nem titkol semmit: részletes, 9 lépésből álló szerelési útmutatóban ismerteti a karóra elkészítésének és összeszerelésének minden apró mozzanatát.

Már itt van az Apple Watch II is

A hihetelen aprólékossággal kidolgozott kütyü óriási sikert aratott, miután nagyobb nyilvánosságot kapott. Még az eredeti Apple számítógép tervezőjét, Steve Wozniak-ot is lenyűgözte az ötlet és az aprólékos kidolgozás és egy hozzászólásban gratulált is az ötletes órához:

"Ez hihetetlen, és nagy jelentőségű az itt alkotó közősségnek. Inkább ezt venném meg, mint az Apple Watch-ot, és hordanám is! Jól mutatna a Nixie karórám mellett."

Már itt van az Apple Watch II is

Ha a valódi Apple Watch javítására, vagy egy igazi Apple Watch szerviz előtt álló kihívásokról olvasnál, akkor ezt a cikkünket is érdemes lehet megnézned.

Milyen lesz egy jó Apple Watch szerviz Milyen lesz egy jó Apple Watch szerviz
2015. április 13.
Még hivatalosan meg sem jelent az Apple első okosórája, azonban a magukra valamit is adó Apple szervizek és munkatársaik már most azon dolgoznak, hogy fel legyenek készülve az esetlegesen megsérült vagy hibás Apple Watch javítására.
Karcálló-e az Apple Watch Sport kijelzője? Karcálló-e az Apple Watch Sport kijelzője?
2015. április 27.
Az Apple Watch a cupertínói gyártó első okosórája, amely három különböző típusban készült, és két különböző - egy kisebb 38 mm-es és egy nagyobb 42 mm-es - méretben is kapható. A legolcsóbb a Sport, a középkategória az Apple Watch, míg a prémium darab az Edition. Ezek között a külsőben, így a borító üvegében is van különbség: a Watch és az Edition kiadások kijelzője zafírüveget, a Sport pedig Ion-X-et kapott.
30 éve 30 éve "tanít" minket az Apple ezekkel a videókkal!
2015. április 30.
Az Apple Watch múlt heti megjelenése és a hozzá forgatott 10 oktató videó kapcsán szemezgettünk az elmúlt 30 év legfontosabb Apple termékeihez készült mozgóképekből.