Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát?

2017. február 17. -
Szinte minden héten felütik a fejüket a legújabb találgatások a következő iPhone megjelenésével és alkatrészeivel kapcsolatban. Az extrább, túlzottan futurisztikus elképzelésekre természetesen nem érdemes hallgatni, de az ésszerűbbekre lehet számítani. Ilyen az akkumulátor üzemidejének növelésével kapcsolatos hír is.
Megkapja az iPhone 8 az iPhone 7 Plus akkumulátorát?

Ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy ebben az évben, szeptemberben érkezik meg a legújabb iPhone. Valószínű egyszerre többet dob piacra az Apple, jöhet egy kisebb és egy nagyobb méretű, de olyan híreket is olvastunk, hogy a mostani 7 is megkapja az S szériát. Ha a találgatásoknak van igazság alapjuk, akkor lesz miből válogatnunk. Az egyik legkevésbé megválaszolható kérdés, hogy milyen neveken fog futni: iPhone X? iPhone 8? iPhone 7s? Induljunk ki az iPhone-ok eddigi történelméből és nevezzük egyelőre iPhone 8-nak.

iPhone 8 akkumulátor

Az előző évek tanulságából leszűrhetjük, hogy a találgatásoknak egy elég nagy része mindig igaznak bizonyul. Természetesen nem a kisarkított, extra újításokra gondolunk, hanem inkább a hardveres finomságokra. Ebben a cikkben már egyszer összegyűjtöttük az eddigieket.

A telefon akkumulátora, illetve a készülék üzemideje egyaránt fontos felhasználói és szervizes szemmel is nézve.

A lítiumos akkumulátor hátrányairól és elmúlásáról ebben a cikkben olvashatsz. Sejtjük, hogy a jövőben valamikor lecserélődnek, de ez nem 2017-ben lesz, az is biztos. Viszont ebben az évben kell megjelennie a legújabb iPhone-nak amitől sokat várunk, hiszen 10 éves lesz, egyszóval nagyot kell dobbantania. Egyik lehetősége lehet erre az üzemidő növelése, ami azért valljuk be, egyáltalán nem jönne rosszul, az egyébként elég gyengén teljesítő iPhone-oknak.

akkumulátor üzemidő

Általános a probléma

Én, mint egy iPhone 7 büszke tulajdonosa, saját tapasztalatból mondhatom, hogy a készülék kevésbé intenzív használat mellett legfeljebb 18-20 órán keresztül képes szolgálni. Azaz mindennap legalább egyszer tölteni kell. Tegnap például elfelejtettem töltőre dugni, délután 6-kor már pár százalékon volt csak. Mivel az irodában hagytam a töltőmet, így az esti zenekari próbámra teljesen lemerült, ami kellemetlen, mert videót szerettünk volna vele készíteni. Egyébként a problémámat megoldhatta volna, ha tartok otthon egy második Lightning kábelt, vagy egy külső akkumulátor töltőt, de balgaságomra ezeket még nem szereztem be, így nem készült felvétel. Javaslom ezeket ne felejtsd el, a mindennapi életben kulcsfontosságú szerepük van.

A kis kitekintésemből kiindulva, minden felhasználó örülne neki, ha legalább 25-30 órát képes lenne kitartani egy mai felső- csúcskategóriás készülék, amely súlyos 250 000 – 350 000 forintos áron kapható. Szerintem nem kérünk sokat. Lehet, hogy az iPhone 8 megoldást jelenthet erre?

iPhone 8 terv

Mindenki örülne neki

Mivel a lítiumos akkumulátorok még egy ideig biztosan a piac szerves részét fogják képezni, így két lehetősége maradt az Apple-nek a hőn áhított plusz időtartam elnyeréséhez. Vagy nagyobb akkumulátorokat tesz a készülékekbe – ami azt jelenti, hogy csökkenteni kell a belső hardverek méretét, vagy magának a telefonnak a keretét kell növelni. Ne felejtsd el, a Jack kábelt is pont ezért távolították el. Másrészt, megoldást jelenthet, ha üzemanyag spórolósabbra cserélik a hardvereket, és akkumulátorkímélőbbre az iOS-t.

Az iOS többnyire jól bánik az akkumulátorral, inkább a rajta tárolt alkalmazások fogyasztják az energiát, mint pl. a Facebook. De hát azt ugye nem töröljük le.

Visszatérve az előző két állításhoz, Ming-Chi Kuo elemző, aki megbízhatónak számít az Apple-ös körökben, arra gyanakszik, hogy mindkettő teljesülni fog. Természetesen nem hasraütés szerűen állapította ezt meg, észérveket is megfogalmazott.

LED vs. OLED kijelző

Az első, felhasználói szemmel szárazabb változás, a készülék alaplapját érinti, amit átterveztek és előreláthatólag jóval kevesebb helyet fog elfoglalni.

iPhone 8 kijelző

A második érdekesebb. Az Apple most rendelt 100 millió OLED kijelzőt a legnagyobb riválisától a Samsungtól. Ez a hatalmas szám sejtetni véli, hogy az új iPhone-okba már ilyen kijelzőket ültetnek. Nevezhetjük ezt újításnak, mivel eddig az összes megjelent iPhone LCD kijelzőt kapott. A két képernyő közötti legfontosabb különbségek közé tartozik a méretük és az energiaigényük. Egyszerűen fogalmazva az OLED kevesebb energiát emészt és kisebb méretű.

Ráadásul a mai trendeknek megfelelően a következő iPhone képernyője már szélesebb lesz, olyannyira, hogy a külső kávából vagy csak minimális, vagy egyáltalán nem marad majd. A váltás hatására megközelíthetőleg a kisebb méretű iPhone 8 akkora akkumulátort fog kapni, mint a mostani iPhone 7 Plus. Jelenleg az iPhone 7-ben 1960 mAh kapacitású, az iPhone 7 Plusban pedig 2900 mAh-s akkumulátor van.

A két szám különbsége is elég nagy érték, de ha ehhez hozzávesszük azt is, hogy maga az iPhone mérete kisebb lesz, sőt LCD helyett OLED képernyője jóval kevesebb energiát emészt majd, így elég számottevő különbségre lehet számítani. Talán belefér a napvégén még egy-két videó felvétele is. Én drukkolok nekik.

/forrás: macrumors.com/

Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát Így növeld az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus akkumulátorok élettartamát
2018. március 7.
Ha már megjelenéskor megvetted az iPhone 7 és iPhone 7 Plus közül valamelyiket, pont most tartasz annál az időszaknál, amikor az üzemidő rohamosan csökkenni kezd. Miért? Mert az Apple 500 feltöltési ciklust ígér, és a következő hónapokban léped majd át. Adunk pár jól bevált tippet, amivel kitolhatod az iPhone 7 és iPhone 7 Plus üzemidejét.
7 hasznos tipp, hogy ne kelljen idő előtt akkumulátort cserélned! 7 hasznos tipp, hogy ne kelljen idő előtt akkumulátort cserélned!
2017. november 30.
Milyen gyakran szükséges feltöltened a telefon akkumulátorát, és ha 100%-ig töltöd fel, az vajon javítja az élettartamát? Íme, néhány akkumulátor karbantartással kapcsolatos tanács, hogy a lehető legtovább bírja a telefonod üzemidővel!.
Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról Mítoszok és igazságok az iPhone akkukról
2017. május 8.
Az egyik legfontosabb alkatrésze az okostelefonoknak az akkumulátor. Vásárláskor is gyakran szem előtt tartjuk ezeket a kérdéseket: Meddig tart a feltöltése? Meddig bírja ki egy töltéssel? Mi a különbség a különböző típusú akkumulátorok között? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.