iPhone 7 információk I. rész - Mikor vehetem kézbe az új iPhone 7-et?

2016. június 16. -
Többrészes cikksorozatunk első szegmensében arra keressük a választ, pontosan mikortól lesz megvásárolható a vadiúj iPhone 7 - ha egyáltalán ezt az elnevezést kapja majd. A továbbiakban konkrétabb specifikációkról is dizájnról is szó esik majd, érdemes figyelemmel követni blogunkat!
iPhone 7 információk I. rész - Mikor vehetem kézbe az új iPhone 7-et?

Az iPhone 7 vélhetően az Apple következő generációs zászlóshajója lesz. Ha az Apple tartja magát a szokásához, akkor a kiadás körülbelül 2016. szeptemberében történhet meg. Nem tudjuk még, hogy teljesen új, vagy csak részlegesen felújított kinézetet kap-e a készülék, de az biztos hogy a belső komponensek jelentősen változnak majd.

iPhone 7-nek hívják majd?

Ha az Apple nem akar elrugaszkodni a megszokott névadási metódustól, amit már 2010 óta használ, akkor minden bizonnyal igen. Az "s" szériákat ugyanis eggyel megnövelt számozású modellek követik, így a 6s után a 7 következik. Nézzétek meg az eddig kiadott iPhone-okat szépen sorjában:

iPhone: 2007

iPhone 3G: 2008

iPhone 3GS: 2009

iPhone 4: 2010

iPhone 4s: 2011

iPhone 5: 2012

iPhone 5s: 2013

iPhone 6: 2014

iPhone 6s: 2015

iPhone generáció

Mi következhetne, ha nem az iPhone 7? Természetesen minden szokáson változtathatnak, főleg ha az Apple-ről van szó, azonban ez ezesetben nem valószínű. Az iPhone 7 egy egyszerűen megjegyezhető, letisztult név lenne, ami tökéletesen aposztrofálná a fejlődést a 6-os széria óta, így megfelelhet a következő zászlóshajónak.

Elég sok pletyka kering a neten, hogy ezúttal viszont kimarad a teljes újratervezés dizájn terén, amit a nagyobb generációváltásokkor már megszokhattunk. Ez azt is jelentené, hogy a tikk-takk rendszer helyett valószínűleg egy tikk-takk-takk rendszerbe lépnénk át, ami a külső jegyek megváltozását 3 évenkénti ciklusra lőné be, míg a belső természetesen évente fejlődne.

Ezúttal is lesz iPhone 7 Plus?

A 6-os széria bejelentésekor jött az első Plus széria, az iPhone 6 Plus, ami egy 5.5”-es változatot jelentett a szintén új, ám kisebb, 4.7”-es mellett. A 6s széria ezen nem változtatott, így nem lenne meglepő, ha az iPhone 7 modelleknél is maradnának ezen szokásuknál az Apple fejlesztői. Emlékeztetőül a megjelenések:

iPhone 6 Plus: 2014

iPhone 6s Plus: 2015

Ez azért is hasznos, mert a cupertinoiaknak lehetőséget teremt, hogy két célközönséget is kiszolgáljanak. Vannak akik szeretnek kompaktak lenni, de azért a 4”-os SE szériát már kicsinek találják, nekik tökéletes az alap iPhone 7. Akik nagyobb kijelzőre vágynak, azoknak pedig a Plus széria 5.5”-es óriásai hozhatják a megfelelő alternatívákat.

Mikor adják ki az iPhone 7-es szériát?

Hagyományosan szemptember az a hónap, amikor az új iPhone-ok elrajtolnak Amerikában, illetve az első körös országokban. Amennyiben ehhez tartja magát a cégóriás, akkor várhatóan szeptember 6-a, 13-a lehet a végső bejelentés dátuma, míg szemptember 23-án vagy 30-án juthatnak először hozzá a megrendelők a készülékekhez.

Apple iPhone 7 bejelentés

Az Apple már az iPhone 5 óta azt a szisztémát követi, hogy az új telefonokat egy speciális bejelentési ceremómián ismerteti, amit jellemzően szeptember első vagy második keddjén, szerdáján szoktak tartani. Az előző bejelentések dátumait itt láthatod:

iPhone 5: 2012. szeptember 12.

iPhone 5s: 2013. szeptember 10.

iPhone 6: 2014. szeptember 9.

iPhone 6s: 2015. szeptember 9.

A 2016-os szeptemberi keddek úgy esnek, hogy az első kedd már 6-át jelenti, ami kicsit korai, míg a második természetesen 13-a, ami viszont az előzőek fényében későinek számíthat. Ezzel az Apple számára egy kis szabadságot ad ez az év, hiszen ahhoz igazíthatják a bejelentést, hogy hogyan sikerül a gyártási folyamat felfuttatása.

Az iPhone 5 óta az Apple minden új iPhone esetében a bejelentési ceremóniát követő második pénteken kezdte meg az árusítást, kivéve az iPhone 6s esetében, amikor is 3 hét telt el, amit itt láthattok:

iPhone 5: 2012. szeptember 21.

iPhone 5S: 2013. szeptember 21.

iPhone 6: 2014. szeptember 19.

iPhone 6s: 2015. szeptember 25.

Ha a bejelentés 6-án, kedden lesz, akkor az iPhone 7 leghamrabb péntek 16-án vagy 23-án kerülhet a boltokba. Ha egy héttel később történik meg a bejelentés, akkor péntek 23-a illetve 30-a lehet a pontos dátum, amikor először hozzáférhetsz a készülékhez.

A régi tapasztalatok a legjobb alapot nyújtják a jóslásokhoz, de természetesen ezek semmire sem jelentenek garanciát. Az Apple aztán főleg bármikor képes bármit változtatni, így az sem lenne meglepő, ha teljesen más időpontok kerülnének elő a kalapjukból.

Máris találgatnak, milyen lesz az új iPhone 7 Máris találgatnak, milyen lesz az új iPhone 7
2016. január 19.
Újév, új iPhone. Az elmúlt néhány esztendő során hozzászokhattunk már ehhez a metódushoz, aminek velejárói a hétről-hétre, illetve napról-napra megjelenő pletykák, találgatások és konspirációk a legújabb Apple okostelefon modellel kapcsolatban. Itt is az első, ami egyelőre nem áll túl stabil lábakon, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján, sosem tudhatjuk, miből lesz a cserebogár.
Hoppá! Az Apple megerősítette: Fehér gyűrűket hagy maga után a HomePod Hoppá! Az Apple megerősítette: Fehér gyűrűket hagy maga után a HomePod
2018. február 15.
Twitteren, Facebook-on, különböző Apple fórumokon arról panaszkodnak a HomePod tulajok, hogy a készülék fehér nyomot hagy maga után. Megint egy felnagyított és ritkán előforduló problémával találkozunk? Az Apple nyilatkozatából ítélve, igen.
Késve érkezhet az idei iPhone trió egyik tagja Késve érkezhet az idei iPhone trió egyik tagja
2018. augusztus 3.
Az őszi frissítés során várható három iPhone modell egyike alkatrész korlátokba ütközött - egy elemző szerint a 6,1 hüvelykes LCD modellek tömeggyártása így egy hónappal később indulhat el a két OLED alapú változathoz képest. Felmerül így a kérdés, hogy vajon a megjelenés csúszik-e a kis baki miatt?.