Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról?

2016. május 26. -
Az utóbbi néhány hétben megnövekedett azoknak a panaszoknak, kérdéseknek a száma, melyek hozzánk érkeztek a nemrég debütált 4 inches iPhone tulajdonosoktól. Az ok nem más, mint az iPhone SE Bluetooth hívás- illetve audio hiba, mely akkor jön elő, amikor a telefon össze van párosítva az autónk fejegységével vagy akár egy vezetéknélküli headsettel. Néha a hiba érinti a GPS navigáció hangját is, a zene streamelésénél azonban még nem jelzett senki sem gondot.
Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról?

A dolgot az is alátámasztja, hogy az Apple Support fórumain is több tucat felhasználó jelezte ezeket a tapasztalatokat. Egészen pontosan statikus, megfoghatatlan zajokat észleltek miközben Bluetooth-on próbálták vezeték nélkül használni a készüléket valamilyen célból. Természetesen váltig állítják, hogy az előző iPhone telefonjuk esetében kristálytiszta volt a hangzás, így tényleg csak az új modell szoftverével lehet valamilyen probléma. Az egyik hozzánk érkezett panaszt idéznénk is nektek:

Nekem egyenesen vissza kellett vinnem az iPhone SE-t az üzletbe, mert a Bluetooth-os hívások minősége borzasztó volt. Mindeközben a zenehallgatás, Youtube kihangosítása problémamentes maradt, mégis amint hívás során kellett volna működnie a technikának, zajos, idegesítő hangok zavarták meg a folyamatot.

Az előző telefonomnál (6S) semmilyen problémám nem volt, és a munkahelyem által biztosított Android alapú készülék is prímán teszi a dolgát ilyen téren. Próbáltam más autókban is, de semmit sem segített. Ezenfelül megpróbáltam újrapárosítani is az eszközt (előbb törölve, majd újrapárosítással), de tényleg nem lett jobb. Végső elkeseredésemben a készüléket visszaállítottam alaphelyzetbe, ismét csak sikertelenül. Semmi nem akarta megoldani a problémámat, így az iPhone SE Bluetooth hiba továbbra is fennáll.

Általában szoftverhiba áll az iPhone SE Bluetooth meghibásodás mögött

A tapasztalatok szerint ez a probléma az összes iPhone SE modellt érinti, melyen iOS 9.3 vagy iOS 9.3.1 firmware fut, függetlenül a szolgáltatóktól, modelltípusoktól, országtól. Még az első iOS 9.3.2 béták sem javították ezt a kellemetlen “betegséget”, ám az új 9.3.2 esetében már úgy tűnik, hogy az Apple mérnökeinek sikerült úrrá lenni ezen az iPhone SE Bluetooth problémán. Akik azonban nem frissítettek még, tapasztalni fogják a hibát, az ugyanis független az autó gyártójától (a jelentések szerint az alábbi, itthon is igen népszerű és elterjedt márkáknál is tapasztaltak gondokat: Audi, BMW, Chevrolet, Ford, Hyundai, Mercedes, Nissan, Toyota, Volkswagen, stb.)

A hiba feltárását nagyban segítette, hogy sokan léptek kapcsolatba az Apple-lel az iPhone SE Bluetooth hiba megoldása érdekében, így relatíve sok információ jutott el a céghez naplófájlok formájában. Az egyik Apple Support fórumon aktív felhasználó a következő tapasztalatokat osztotta meg ezzel kapcsolatban:

Kapcsolatba lépett velem az Apple-től egy magasabb szinten lévő személy, aki biztosított arról, hogy mérnöki pozícióban dolgozik a cégnél. A kaliforniaiak eléggé rajta vannak az ügyön, rengeteg tesztet futtattak annak érdekében, hogy javítsák az iPhone SE Bluetooth meghibásodásokat. Sőt, egyenesen ez a probléma van a lista élén jelenleg.

iPhone SE Bluetooth hiba

Az Apple mára megoldotta az iPhone SE Bluetooth szoftverhibát

Mint láthatjuk, sikerült is nekik. Egyébként az ilyen jellegű gondok ugyan nem túl gyakoriak, mégis előfordult már korábban is ilyesmi. 2014 októberében néhány felhasználó jelentett ehhez hasonló iOS 8 és iPhone 6/6 Plus hibákat. Akkor a párosítás nem működött. az Apple még abban a hónapban orvosolta a problémát az iOS 8.1 megjelenésével, melyben már rendben mentek a párosítási folyamatok.

A mostani iPhone SE problémákat, ahogy korábban is írtuk egy szoftveres hiba okozta, amit még az Apple is igen nehezen és lassan tudott csak orvosolni. Ugyan a kezdetektől fogva voltak ideiglenes megoldások, például a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása, vagy a párosítási művelet újraindítása, néhányan még SIM kártya cserélgetéssel is értek el sikereket, azért mégiscsak azt tudjuk ajánlani, ha teheted, frissíts a legújabb iOS 9.3.2-es szoftverre, ami minden kellemetlenség nélkül orvosolja a gondot, és emellett gyorsabb is az új 4 inches készüléken.

Ha pedig ez sem oldja meg az iPhone SE Bluetooth problémát, érdemes behoznod a készüléket iPhone SE szervizeink egyikébe, hogy ott egy bevizsgálást követően megállapíthassuk, mi is a készülék valódi problémája.

Így teleportáld ADATVESZTÉS NÉLKÜL a személyes cuccaidat a régi telefonodról az újra! Így teleportáld ADATVESZTÉS NÉLKÜL a személyes cuccaidat a régi telefonodról az újra!
2017. július 19.
Előfordult már veled, hogy megvetted az új iPhone-od, és hazaérve döbbentél rá, hogy a névjegyzeted, a képeid, a videóid, illetve minden, amit az évek során elmentettél, a régi telefonodon maradtak? Az emlékeket nem akarod elveszíteni. Mégis a fájlok átmásolása roppant hosszú és görcsös munka lenne. Ebben segítünk most.
10 egyszerű trükk arról, hogy szabadíts fel akár TÖBB GIGÁNYI helyet a készülékeden 10 egyszerű trükk arról, hogy szabadíts fel akár TÖBB GIGÁNYI helyet a készülékeden
2017. június 7.
Telefonod tárhelye tele van használhatatlan szeméttel. Nemrégiben az Apple-t illeték kritikával amiatt, hogy az iOS nagyon sok helyet használ. Hiába veszünk 16 GB tárhellyel rendelkező készüléket, valójában nem tudjuk ezt kihasználni.
Erre az 5 dologra figyelj, ha használt iPhone-t veszel! Erre az 5 dologra figyelj, ha használt iPhone-t veszel!
2017. április 21.
Vadonatúj iPhone-t venni nem olcsó mulatság. Annak ellenére, hogy az iPhone 7 megjelenése lenyomta néhány régebbi modell árát, még így is találhatsz kedvezőbb megoldásokat. Használt iPhone-t venni becsapós lehet. Persze valószínűleg megspórolsz némi pénzt, de van néhány visszatérő csapda, amit el tudsz kerülni.