Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról?

2016. május 26. -
Az utóbbi néhány hétben megnövekedett azoknak a panaszoknak, kérdéseknek a száma, melyek hozzánk érkeztek a nemrég debütált 4 inches iPhone tulajdonosoktól. Az ok nem más, mint az iPhone SE Bluetooth hívás- illetve audio hiba, mely akkor jön elő, amikor a telefon össze van párosítva az autónk fejegységével vagy akár egy vezetéknélküli headsettel. Néha a hiba érinti a GPS navigáció hangját is, a zene streamelésénél azonban még nem jelzett senki sem gondot.
Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról?

A dolgot az is alátámasztja, hogy az Apple Support fórumain is több tucat felhasználó jelezte ezeket a tapasztalatokat. Egészen pontosan statikus, megfoghatatlan zajokat észleltek miközben Bluetooth-on próbálták vezeték nélkül használni a készüléket valamilyen célból. Természetesen váltig állítják, hogy az előző iPhone telefonjuk esetében kristálytiszta volt a hangzás, így tényleg csak az új modell szoftverével lehet valamilyen probléma. Az egyik hozzánk érkezett panaszt idéznénk is nektek:

Nekem egyenesen vissza kellett vinnem az iPhone SE-t az üzletbe, mert a Bluetooth-os hívások minősége borzasztó volt. Mindeközben a zenehallgatás, Youtube kihangosítása problémamentes maradt, mégis amint hívás során kellett volna működnie a technikának, zajos, idegesítő hangok zavarták meg a folyamatot.

Az előző telefonomnál (6S) semmilyen problémám nem volt, és a munkahelyem által biztosított Android alapú készülék is prímán teszi a dolgát ilyen téren. Próbáltam más autókban is, de semmit sem segített. Ezenfelül megpróbáltam újrapárosítani is az eszközt (előbb törölve, majd újrapárosítással), de tényleg nem lett jobb. Végső elkeseredésemben a készüléket visszaállítottam alaphelyzetbe, ismét csak sikertelenül. Semmi nem akarta megoldani a problémámat, így az iPhone SE Bluetooth hiba továbbra is fennáll.

Általában szoftverhiba áll az iPhone SE Bluetooth meghibásodás mögött

A tapasztalatok szerint ez a probléma az összes iPhone SE modellt érinti, melyen iOS 9.3 vagy iOS 9.3.1 firmware fut, függetlenül a szolgáltatóktól, modelltípusoktól, országtól. Még az első iOS 9.3.2 béták sem javították ezt a kellemetlen “betegséget”, ám az új 9.3.2 esetében már úgy tűnik, hogy az Apple mérnökeinek sikerült úrrá lenni ezen az iPhone SE Bluetooth problémán. Akik azonban nem frissítettek még, tapasztalni fogják a hibát, az ugyanis független az autó gyártójától (a jelentések szerint az alábbi, itthon is igen népszerű és elterjedt márkáknál is tapasztaltak gondokat: Audi, BMW, Chevrolet, Ford, Hyundai, Mercedes, Nissan, Toyota, Volkswagen, stb.)

A hiba feltárását nagyban segítette, hogy sokan léptek kapcsolatba az Apple-lel az iPhone SE Bluetooth hiba megoldása érdekében, így relatíve sok információ jutott el a céghez naplófájlok formájában. Az egyik Apple Support fórumon aktív felhasználó a következő tapasztalatokat osztotta meg ezzel kapcsolatban:

Kapcsolatba lépett velem az Apple-től egy magasabb szinten lévő személy, aki biztosított arról, hogy mérnöki pozícióban dolgozik a cégnél. A kaliforniaiak eléggé rajta vannak az ügyön, rengeteg tesztet futtattak annak érdekében, hogy javítsák az iPhone SE Bluetooth meghibásodásokat. Sőt, egyenesen ez a probléma van a lista élén jelenleg.

iPhone SE Bluetooth hiba

Az Apple mára megoldotta az iPhone SE Bluetooth szoftverhibát

Mint láthatjuk, sikerült is nekik. Egyébként az ilyen jellegű gondok ugyan nem túl gyakoriak, mégis előfordult már korábban is ilyesmi. 2014 októberében néhány felhasználó jelentett ehhez hasonló iOS 8 és iPhone 6/6 Plus hibákat. Akkor a párosítás nem működött. az Apple még abban a hónapban orvosolta a problémát az iOS 8.1 megjelenésével, melyben már rendben mentek a párosítási folyamatok.

A mostani iPhone SE problémákat, ahogy korábban is írtuk egy szoftveres hiba okozta, amit még az Apple is igen nehezen és lassan tudott csak orvosolni. Ugyan a kezdetektől fogva voltak ideiglenes megoldások, például a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása, vagy a párosítási művelet újraindítása, néhányan még SIM kártya cserélgetéssel is értek el sikereket, azért mégiscsak azt tudjuk ajánlani, ha teheted, frissíts a legújabb iOS 9.3.2-es szoftverre, ami minden kellemetlenség nélkül orvosolja a gondot, és emellett gyorsabb is az új 4 inches készüléken.

Ha pedig ez sem oldja meg az iPhone SE Bluetooth problémát, érdemes behoznod a készüléket iPhone SE szervizeink egyikébe, hogy ott egy bevizsgálást követően megállapíthassuk, mi is a készülék valódi problémája.

Mit kell túlélnie egy iPhone-nak a gyári tesztek során? Mit kell túlélnie egy iPhone-nak a gyári tesztek során?
2015. augusztus 4.
Azt gondolnánk, hogy a különböző iPhone készülékek legnagyobb erőpróbája a tulajdonoshoz kerülést követően következik be. Erre azonban ne fogadjunk nagy összegben, ugyanis az iPhone-ok gyári tesztjei sem minősülnek sétagaloppnak a tesztkészülékek számára. Az alábbiakban megismerkedhettek az Apple gyári iPhone tesztjeinek néhány típusműveletével, továbbá azt is megtudhatjátok, miért van szükség a tesztmodellek "kicsinálására".
A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti A 7 leggyakoribb probléma, ami a te iPhone-odat is érintheti
2016. november 17.
Alig pár hete, hogy világszinten bemutatkozott a piacon az iPhone 7 és a 7 Plus, máris felütötték a fejüket olyan problémák a modellel kapcsolatban, ami több iPhone tulajdonost is érinthet. A felhasználói élmény javításának érdekében összegyűjtöttünk hát egy listát a leggyakoribb iPhone 7 problémákról, és ezek mellé megoldási lehetőségeket is javaslunk számodra!.
Legyél te a telefonod doktora! - Szakértői cikkeink segítségével Legyél te a telefonod doktora! - Szakértői cikkeink segítségével
2017. november 9.
Többet szeretnél tudni az iPhone-od felépítéséről, meghibásodásairól, mint valaha? Eddig minden cikket túlságosan sallangosnak, középszerűnek találtál a témával kapcsolatban? Jó helyen jársz! Legyél te is a telefonod szakértője! Ide kattintva megtalálod az eddig megjelent összes szakértői cikkünket.