Mit várhatunk az Apple-től 2017-ben?

2017. január 3. -
Az Apple minden évben megörvendeztet minket valami forradalmian új készülékkel. És bár a cupertinóiak háza táján mindig nagy a titkolózás, valamit azért már lehet sejteni abból, mit várhatunk tőlük 2017-ben. Lássuk!
Mit várhatunk az Apple-től 2017-ben?

Az iPhone 8 - 2017 szeptemberének szupersztárja

Már az iPhone 7 megjelenése előtt is lehetett ezt azt olvasni az iPhone 10. születésnapján megjelenő készülékről. Az adathalászok egyelőre abban még értenek egyet, hogy a jubileumi telefon neve folytatva a sormintát iPhone 7s lesz vagy iPhone 8, jelezvén, hogy ez egy új széria egy jeles évfordulón.

Azt azonban többen is tudni vélik, hogy idén legalább három iPhone modellt mutat be a cupertinói cégóriás. És abban is majdnem biztosak lehetünk, hogy az egyiket ezek közül OLED kijelzővel látják majd el. Ezt valószínűleg az 5"-os készülék kapja meg, mely akár egy ívelt, egészen a szélekig érő kijelzővel is érkezhet. Egyfajta Galaxy S7 Edge-hez hasonló megoldást kell elképzelnünk, ötvözve a mostani iPhone 7 kialakításával.

Másrészről az is egyre valószínűbb, hogy az Apple 2017-ben szakít a klasszikus Home gombbal - már ami az új iPhone-t illeti. Ez azt eredményezheti, hogy a sokak által kedvelt Touch ID immáron az iPhone 8 kijelzőjében lesz majd elhelyezve. Továbbá a kijelző alatt helyezik majd el a fényérzékelőt, a mikrofont és az előlapi kamerát is. Így elérve, hogy az új iPhone előlapja egyetlen gyönyörű, letisztult üveglap hatását keltse.

Lehetséges iPhone 8 kijelző

Az OLED kijelzős iPhone mellett pedig két más típusú készülék piacra dobásáról is olvasni lehet a különböző fórumokon. Ezek valószínűleg 4,7"-os és 5,5"-os méretben jelennek majd meg. Ez utóbbiak feltehetőleg kedvezményesebb áron kerülnek majd a boltokba, mint az 5"-os modell és valószínűleg a megszokott LCD kijelzőket kapják majd meg.

Mindhárom típusról azt tartják, hogy a megszokott alumínium házak helyett egy teljesen új üveg házat kapnak majd. Az üveg házat természetesen egy fémkeretbe helyezi majd az Apple, hogy az új iPhone stabil és nehezen törhető legyen. Egyelőre kérdéses azonban, hogy ezek az üvegek mennyire karcolódnak majd. Feltehetőleg szükségesek lesznek a különböző karc- és ütésálló iPhone 8 tokok és védőfóliák ahhoz, hogy a készülékek épségét megőrizhessük. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a 2017-es iPhone modellek teljesen új megjelenést hoznak majd, mint a korábbi évek iPhone-jai.

Egyre valószínűbbnek tűnik az is, hogy az új készülék már vezeték nélküli töltővel érkezik majd. Arról azonban egyelőre nincs pontos információ, hogy ezt az Apple házon belül fejleszti-e majd le vagy külsős segítséget kér. A macrumors egy Energous-szal való együttműködésről ír ezzel kapcsolatban, de feltehetőleg biztos információkhoz csak az iPhone 8 megjelenésével juthatunk majd.

Az adathalászok szerint a 2017-ben megjelenő iPhone egy gyorsabb A11-es chippel jön majd, illetve fejlettebb biometrikus funkciókkal (pl. továbbfejlesztett arcfelismerő technikával és írisz szkennerrel). Ahogy közelítünk 2017 szeptemberéhez, feltehetőleg egyre több információt kapunk majd az iPhone 8 sepcifikációiról.

A 2017-es iPad Pro

Az Apple idén az iPad Pro egy átalakított verzióját tervezi piacra dobni. Az iPhone-okhoz hasonlóan a cupertinóiak három különböző méretben tervezik megjelentetni a 2017-es iPad Pro-kat: 9,7"-os iPad Pro, 12,9"-s iPad Pro és egy 10,9"-os iPad Pro. A 10"-os modell az iPhone 8-hoz hasonlóan egy széltől-szélig érő kijelzővel érkezik majd.

2017-es iPad Pro megjelenés

Emellett számos olyan információ kering az interneten, miszerint az Apple kicsit erősítene az iPad-ek terén, ugyanis a közelmúltban kissé megtorpantak a táblagépek eladási számai. Hogy ezt pontosan hogyan tervezi megvalósítani a cég, egyelőre nem tudni, de a hardverek és szoftverek újragondolása mellett iOS támogatott Apple tollakról szól a fáma és egyéb specifikus megoldásokról. Kíváncsian várjuk, mit lép az Apple 2017-ben iPad téren.

iMac, MacBook, MacBook Pro

A 2016-os évben nem debütált új iMac a frissen érkező MacBook mellett, ezért idén hatványozottan várható egy komoly ráncfelvarráson átesett modell. Ennek megjelenését 2017 tavaszára datálják, ahogyan a 2017-es MacBook piacra dobását is.

A legújabb MacBook Pro modell (Touch Bar-ral) tavaly jelent meg és ha bízhatunk az Apple következetességében, idén is megismerhetünk egy felturbózott típust, valamikor 2017 őszén. A cupertinóiak feltehetőleg kicsit felpiszkálják a processzort, de komolyabb változásokat nem várhatunk az elkövetkezendő években. Design tekintetében legalábbis egészen biztosan nem.

A harmadik generációs Apple Watch

Ha az Apple jelenleg dolgozik is a harmadik generációs Apple Watch-on, azt igencsak nagy titokban teszi. A komolyabb Apple hírekkel és pletykákkal foglalkozó site-okon szinte semmilyen információ nem olvasható arról, hogy mikor jönnek a legújabb Watch-ok.

Harmadik generációs Apple Watch 2017-ben

Ha azonban jön új okosóra, az szinte egészen biztosan az iPhone 8 oldalán érkezik majd meg, 2017 szeptemberében. Ebben az esetben egy komolyabb design változást jósolunk, hiszen a jelenlegi megjelenés idén már a harmadik évét kezdi taposni. Arról azonban egyelőre nincs információnk, hogy hardverek tekintetében mi változik majd az új2017-es Apple Watch-ban.

Összegzés

Ahogyan az elmúlt évek során, úgy idén is számos újdonság várható az Apple részéről. A fentiekben taglaltak mellett még akadnak olyan kérdések is, hogy mi lesz az új Mac minikkel, a 2017-es Mac Pro-val vagy az új Apple TV-vel.

Egyelőre nincsenek pontos információk a legújabb szoftverekről, az iOS 11-ről, a macOS 10.13-ról, a watchOS 4-ről és a tvOS 11-ről sem. Ahogyan azonban telnek a hónapok, egészen biztosan számos érdekes információkat kapunk majd az elhivatott adathalászoktól. Addig is, jó találgatást, izgalmas várakozást és boldog újévet kívánunk!

 

 

(forrás: macrumors.com)

Az Apple ökoszisztéma Az Apple ökoszisztéma
2018. március 28.
Az ökoszisztémát az egymással interakcióba lépő organizmusok biológiai közösségeként definiáljuk. Technológiai értelemben ez egy szoftverrel ellátott készülékek csoportja, mely képes létrehozni egy kollaboratív hálózatot. Sok cég használja ezt a módszert, hogy termék családokat hozzon létre, de egyik vállalat sem sajátította el ezt a technikát olyan tökéletesen, mint az Apple az Apple Ecosystem-mel (Apple Ökoszisztéma).
Így kerülhetik el a jövő iPhone modelljei a beázást Így kerülhetik el a jövő iPhone modelljei a beázást
2018. június 22.
Az Apple heti szinten nyújt be szabadalmakat és ritkán van olyan ami igazán felkeltené az érdeklődésünket. Ezúttal viszont egy új módszeren dolgozik az iPhone és más termékei vízállóságának javítása érdekében, ami sok bosszúságot oldhatna meg a felhasználók részére.
Nem lesz iPhone SE 2? Nem lesz iPhone SE 2?
2018. június 29.
Ha már alig vártad az iPhone SE 2-t, akkor rossz hírünk van: valószínűleg tovább kell várnod. A pletykák szerint az Apple ebben az évben marad csupán annál a három modellnél, amelyekről az utóbbi hónapok hírei szóltak. Ezek közül várható egy „költséghatékony” típus, de a 6,1 hüvelykes iPhone mellé úgy néz ki nem fog társulni egy hasonlóan megfizethető, iPhone SE utód.