A Pioneer és a JBL is bemutatta CarPlay kompatibilis autós kiegészítőit

2016. január 20. -
Érdekelt vagy a legújabb technológiai innovációkban és emellett az okoskészülékek világában is szeretnél szert tenni újabb és újabb ismeretekre? Akkor ez biztosan érdekelni fog: a CES 2016 technológiai világesemény alkalmával a JBL és a Pioneer is bemutatta aktuális CarPlay kompatibilis autós navigációs rendszerrel ellátott kiegészítőit. További részletekért görgess!
A Pioneer és a JBL is bemutatta CarPlay kompatibilis autós kiegészítőit

A Pioneer a január első hetében megrendezésre került CES 2016 alkalmából bejelentette, az újgenerációs NEX utángyártott autós, ún. CarPlay rendszerét, mely 2016 tavaszától válik megvásárolhatóvá, ára pedig várhatóan 700 – 1.400 $, azaz 195.000 – 390.000 Ft közötti összeg lesz. A Pioneer újonnan bemutatott CarPlay kompatibilis autósrendszerei között megtalálhatjuk a 7 colos AVIC-8200NEX és a AVIC-7200 NEX navigációs rendszert, a 6.2 colos AVIC-6200NEX és AVIC-5200NEX, illetve az alsókategóriás, 7 colos AVH-4200NEX navigációs rendszereket.

Pioneer CarPlay kompatibilis rendszer

A Pioneer weboldala nem részletezi ugyan a különbséget az új NEX rendszer és a korábban forgalomba hozott AVIC NEX modellek között, melyek ráadásul továbbra is megvásárolhatók. A 7 colos, műszerfalba építhető egységek a régiekhez hasonlóan az új modellek esetében is támogatják a vezetés közben használható, Siri Eyes Free és a Google Android Auto platformokat.

Eddig három hivatalosan is elismert cég szolgáltatott Apple műszerfali rendszereket autóinkba, – a Pioneer, az Alpine és a Kenwood -  a triumvirátushoz azonban idén csatlakozik a HARMAN is, mely a JBL Legend CP100 utángyártott CarPlay rendszerét mutatta be a CES 2016 rendezvényen. Az autós kiegészítő rendelkezik egy 6.75 colos kapacitív érintőkijelzővel, illetve egy ún. „push to talk” gombbal a Siri vezérlőben, valamint egy Android kompatibilis rendszerfelülettel is.

JBL CarPlay kompatibilis rendszer

A fent említett CarPlay rendszerek a legtöbb 2016-os gépjárműbe beszerelhetőek - a pontos lista a cikk végén található -, ráadásul egyaránt támogatják hands-free (szabadkéz) és eyes-free (szabadszem) vezetéssegítő hozzáféréseket a Térképhez, Hívásokhoz, Üzenetekhez, Zenéhez, Podcast szolgáltatásokhoz és olyan harmadik féltől származó alkalmazásokhoz, mint a Spotify, iHeartRadio, CBS Radio stb. A CarPlay berendezések szoftverei mind képesek a Sirivel való tökéletes együttműködésre, aminek köszönhetően a rendszer szinkronizálható a gépjármű gombjaival, számlapjaival, így biztosítva biztonságosabb hozzáférést az iPhone funkcióihoz vezetés közben is.

Amennyiben azonban gépjárműved nem biztosít lehetőséget CarPlay rendszer csatlakoztatásához, nézz szét a Smart Clinic autós kiegészítői között, hiszen ebben a kínálatban bizonyára találsz az igényeidnek megfelelő autóstartót, autóstöltőt, melyeket bármilyen iPhone-nal használhatsz!

A fentiekben említett teljes CarPlay kompatibilis gépjármű listát pedig itt találod:

Pioneer és JBL CarPlay kompatibilis gépjármű típusok

iPhone 7 információk I. rész - Mikor vehetem kézbe az új iPhone 7-et? iPhone 7 információk I. rész - Mikor vehetem kézbe az új iPhone 7-et?
2016. június 16.
Többrészes cikksorozatunk első szegmensében arra keressük a választ, pontosan mikortól lesz megvásárolható a vadiúj iPhone 7 - ha egyáltalán ezt az elnevezést kapja majd. A továbbiakban konkrétabb specifikációkról is dizájnról is szó esik majd, érdemes figyelemmel követni blogunkat!.
Már az Apple által tárolt személyes adataidat is letöltheted Már az Apple által tárolt személyes adataidat is letöltheted
2018. június 1.
Az Apple egy új adatvédelmi portál segítségével könnyítette meg ügyfelei számára azt, hogy a vállalat szerverein tárolt összes személyes adatukat letöltsék, mely egyben lehetővé teszi a felhasználók számára az Apple által összegyűjtött személyes adatok módosítását, valamint a fiókjaik inaktiválását vagy teljes törlését is.
Szankciókat vezet be az Apple az adatvédelem érdekében Szankciókat vezet be az Apple az adatvédelem érdekében
2018. május 18.
Az elmúlt napokban az Apple komoly szankciókat kezdett el bevezetni az olyan alkalmazásokkal szemben, amelyek harmadik féllel is megosztják a helyadatokat. Az ilyen esetekben az Apple eltávolította a szóban forgó alkalmazást, és tájékoztatta a fejlesztőket arról, hogy az applikációjuk megsérti az App Store felülvizsgálati irányelveinek két részét is.