Segítség! Az iPhone kijelzője úgy néz ki, mint egy fekete-fehér TV!

Ha iPhone, iPad vagy Apple Watch készüléked kijelzője szürkébe fordult, akkor ne aggódj, a megoldás valószínűleg egyszerűbb, mint gondolnád. Mi pedig megosztjuk veled a titkot.
Segítség! Az iPhone kijelzője úgy néz ki, mint egy fekete-fehér TV!

Nem olyan rég feloldottam telefonom billentyűzárát és azzal kellett szembesülnöm, hogy az egész kijelző fekete-fehér. Az első gondolatom az volt, hogy egy frissítés okozta készülékem üzemzavarát, szóval úgy döntöttem, hogy egy általában beváló módszer mellett döntök - újraindítom. Működött is, egy ideig nem jelentkezett a probléma, azonban hetekkel később újra feltűnt. A hivatalos szerviz oldal fórumain kutakodva tapasztaltam, hogy mások is küzdenek hasonló problémával, majd rövidesen meg is találtam a választ.

Azt írták, hogy a szürke színszűrő lehet bekapcsolva, érdemes lehet megnézni, hogy kint van-e gyors elérésen. Persze ez nem lehetett az én problémám, hiszen soha nem kapcsoltam be ezt a funkciót. Ellenőriztem, valóban be volt kapcsolva. De hogyan történt, ha nem én voltam?

Fontos megjegyzés!

Ez nem az iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékek esetében jelentkező villogó szürke sáv az érintőképernyő felső részén. Avagy fantázianevén a "halál szürke kijelzője" / "gray screen of death". - Telefonod kijelzőjével és egyéb alkatrészeinek problémájával fordulj szervizünkhöz.

Esetemben a szürke üzemmód a kisegítő lehetőségek segítségével volt elérhető. Így mindig, amikor véletlenül háromszor nyomtam le a Home gombot, akkor készülékem szürke üzemmódba váltott. Ha úgy véled veled is hasonló fordulhatott elő, akkor segítünk megoldani ezt a szituációt. Kövesd a lépéseket!

Hogyan ellenőrizd, hogy a szürke mód be van-e kapcsolva?

Ha készüléked úgy néz ki, mintha 1955-ből szalasztották volna és mindez nem egy általad kívánt vintage élmény következménye, akkor a legvalószínűbb, hogy véletlenül aktiváltad a szürke módot. Egyszerűen ellenőrizheted, hogy miért van így:

 • Indítsd el a Beállítások applikációt.
 • Menj az Általános fülre.
 • Itt pedig a Kisegítő Lehetőségek legyen a választásod.

iOS képzavar

 • Keresd a Kijelző beállításokat. Valószínű, hogy ha ez be van kapcsolva, akkor a szürkítés is.
 • Keresd meg a Színszűrőket.
 • Ha itt be van kapcsolva a szürke mód, akkor egyszerűen csak kapcsold ki.

szürke képernyő

Ez bármilyen színpalettával működhet, szóval érdemes először ezt ellenőrizni, ha a normálistól eltérőt tapasztalsz.

Hogyan ellenőrizd, ha a szürke mód be van kapcsolva Apple Watchodon?

A séma nagyjából ugyanaz. Minden szürke, úgy érzed ez nem volt szándékos, ugyanakkor fogalmad sincs mi csúszhatott félre, az újraindítás segít, de egy kis idő elteltével újra jelentkezik a probléma. Szintúgy ki tudod kapcsolni, mint más készülékek esetében.

 • Kapcsold be a Watch applikációt.
 • Kattints az Általános fülre.

iPhone szürke kijelző

 • Kisegítő lehetőségek fül.
 • Itt pedig már látni fogod, ha a szürke színskála van éppen érvényesítve.

szürke kijelző

 

Hogyan távolíthatom el a szürke színskála gyors elérést?

Véletlenek folytán bekapcsolni a szürke üzemmódot nem túl egyszerű feladat.  Legalább 4-5 lépésen keresztül kell esned készüléktől függően, mire a megfelelő menüpontba kerülsz. Más szóval sokkal valószínűbb, hogy gyors elérésre van állítva, s így elég véletlenül háromszor lenyomnod a Home gombot a szürkítéshez. A következő lépéseket követve távolíthatod el gyors elérésből a nem kívánt funkciókat.

 • Lépj be a Beállításokba.
 • Kattints az Általános fülre.
 • Itt szintúgy a Kisegítő lehetőségek fül lesz segítségedre.

Szürke kijelző iPhone

 • Le kell majd görgetned a lista legaljára, majd kiválasztani a Gyors elérést.
 • Ha elérted, akkor kapcsold ki a Színszűrőket.

Szürke kijelző iPhone

A színszűrők eltávolításával az említett menüpontból drasztikusan csökkenteni fogod annak a valószínűségét, hogy véletlenül kapcsolnád be a szürke üzemmódot a közeljövőben.

/Forrás: imore.com/

Ezek a leggyakrabban előforduló iPhone 7 problémák és megoldásaik! Ezek a leggyakrabban előforduló iPhone 7 problémák és megoldásaik!
2017. december 21.
Az iPhone 7 már nem mai telefon, így egyre gyakrabban fordulnak elő vele különböző problémák. Néha olyannyira felidegesít a telefonod, hogy legszívesebben a földhöz vágnád? Ne tedd, inkább fogadd meg tanácsainkat.
Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról? Mit kell tudni az iPhone SE Bluetooth meghibásodásáról?
2016. május 26.
Az utóbbi néhány hétben megnövekedett azoknak a panaszoknak, kérdéseknek a száma, melyek hozzánk érkeztek a nemrég debütált 4 inches iPhone tulajdonosoktól. Az ok nem más, mint az iPhone SE Bluetooth hívás- illetve audio hiba, mely akkor jön elő, amikor a telefon össze van párosítva az autónk fejegységével vagy akár egy vezetéknélküli headsettel. Néha a hiba érinti a GPS navigáció hangját is, a zene streamelésénél azonban még nem jelzett senki sem gondot.
Melyik a legnehezebben szerelhető iPhone? Melyik a legnehezebben szerelhető iPhone?
2017. január 16.
Természetes, hogy a felhasználók és a szervizesek teljesen más szemmel látják a piacra dobott készülékeket. Érdemes megfigyelni, hogy amíg az első és legutóbb kiadott iPhone külseje között a különbség talán annyi, hogy az utóbbi kicsit vékonyabb és modern lett, addig az alkatrészeinek szerelhetősége teljesen megváltozott.