iPad Air 2 kijelző csere
89.990,- Ft

A 2014 októberében megjelent iPad Air 2 kijelzője - hasonlóan az egy évvel korábban megjelent első szériához - 9,7 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású Multi-Touch képernyő. Továbbá változatlan még a 2048 x 1536 pixeles felbontás és a 264 ppi képpontsűrűség mellett a speciális ujjlenyomat-ellenálló bevonat is. Ami viszont újdonság, hogy az iPad Air 2 kijelzőjének felülete már teljes egészében laminált, valamint speciális tükröződésmentes bevonatot is kapott, aminek köszönhetően - az Apple szerint - a világ legjobban olvasható táblagépkijelzője lett. A készülék kijelzőjének cseréje 60 perces szervizelési folyamat, de a ragasztó kötése miatt a teljes javítás 1 napot vesz igénybe.

A cserélendő iPad Air 2 kijelző

ipad air 2 kijelző csere

Könnyű belátni, hogy az iPad Air 2 kijelzője a készülék talán egyik legsérülékenyebb pontja. A kijelző cseréjéhez az esetek döntő többségében külső mechanikai sérülések (ütődések, esések, horpadások) okozta károsodások vezethetnek. A korábbi iPad-hez képest 18 százalékkal vékonyabb eszköz kijelzője ilyenkor berepedhet, a sérülés helyén a kijelző elfeketedhet, esetleg még darabok is kipotyoghatnak belőle. Ezek a használhatósági szempontok mellett a fokozott sérülésveszély miatt is azonnali szervizelést igényelnek. Az iPad Air 2 egyébként azért lehetett vékonyabb, mert a kijelzőt és az érintőüveget gyárilag összeszerelték, ez pedig azt jelenti, hogy a korábbi modelltől eltérően a két alkatrész ezúttal csak együtt cserélhető.ipad air 2 touch ID

A szerelés menete

Az iPad Air 2 kijelző cseréje a készülék sokkal egyszerűbb belső kialakításának köszönhetően könnyebb és gyorsabb lett, mint azt a korábbi szériánál megszokhattuk. Első lépésként a készülék előlapját kell felmelegíteni. Ezt követően - miután a hő hatására a ragasztó elengedte - több speciális szerszámra is szükség van, hogy az előlapot óvatosan ki lehessen hajtani a helyéről. Végül már csak a kijelző kábelt kell eltávolítani ahhoz, hogy a régi alkatrészt eltávolíthassuk és helyére beszerelhessük az új iPad Air 2 kijelzőt.

Pro tipp