iPad Air javítás

iPad Air érintőüveg csere
iPad Air érintőüveg csere

Az iPad Air leggyakoribb problémája, hogy az érintőüveg elég sérülékeny, emiatt leejtés következtében könnyen törhet, vagy esetenként érzéketlenné válik a tapintásra. Az üveg felületén a repedések élessé válhatnak, darabok eshetnek ki belőle, a kézsérülések elkerülése végett óvatosan kell vele bánni. Az érintőüveg cseréje 1 munkanapot vesz igénybe.

iPad Air kijelző csere
iPad Air kijelző csere

A 2013-ban megjelent iPad Air kijelzője 9,7 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású Multi-Touch képernyő IPS technológiával és 2048 x 1536 képpontos felbontással. Ahogy azt már az iPad-eknél megszokhattuk, az iPad Air kijelzője is a tablet egyik, ha nem a legsérülékenyebb része, melynek legnagyobb ellensége maga a felhasználó.

iPad Air hátlap csere
iPad Air hátlap csere

Az iPad Air hátlapja kétféle színben (asztoszürke és ezüst) érhető el, anyagát tekintve azonban mindkét esetben aluminiumról beszélhetünk. Az iPad Air-nél felhasznált anyagok ugyan nem térnek el nagyban a sima iPad-hez képest, méretéből adódóan azonban az Air sokkal könnyebb, mint a testvérmodellei.

iPad Air Wi-Fi antenna csere
iPad Air Wi-Fi antenna csere

Az iPad Air Wi-Fi antennája a készülék bal és jobb alsó sarkában van elhelyezve. A Wi-Fi antenna azért felelős, hogy az iPad Air minden elérhető Wi-Fi hálózatot megtaláljon, a vezeték nélküli hálózatok jelerőssége stabil maradjon, a hálózatokat a lehető legerősebb jelen lehessen fogni. Ugyancsak a Wi-Fi antenna felel a Bluethoot kapcsolatért, tehát hogy az iPad Air megtalálja és csatlakozni tudjon a környezetében tartózkodó Bluethoot-os eszközökhöz (dokkolók, hangszórók, telefonok stb.)

iPad Air akkumulátor csere
iPad Air akkumulátor csere

Az iPad Air beépített, 32,4 wattóra teljesítményű lítium-polimer akkumulátora, akár 10 órányi üzemidő Wi‑Fi kapcsolatú internetböngészésre, videolejátszásra vagy zenehallgatásra teszi képessé a készüléket...

iPad Air fülhallgató szalagkábel csere
iPad Air fülhallgató szalagkábel csere

Az iPad Air fülhallgató szalagkábele viszi a jelet a készülékre csatlakoztatott fülhallgatóra, illetve hangszóróra.

iPad Air home gomb szalagkábel csere
iPad Air home gomb szalagkábel csere

Az iPad Air home gombja még a hagyományos technológián alapszik, tehát nincs benne ujjlenyomat felismerő (Touch ID) rendszer, ami csökkenti a gomb meghibásodásának lehetőségét. Az Apple ugyancsak odafigyelt arra, hogy az iPad Air home gombja is védve legyen a szennyeződésektől, folyadéktól, így egy gumimembránt helyezett a gomb köré.

iPad Air dock csatlakozó csere
iPad Air dock csatlakozó csere

Az iPad Air dock csatlakozója már az Apple 2013-ban bemutatott Lightning technológián alapul, aminek előnye, hogy nem csak egy irányból lehet a kábelt csatlakoztatni a készülékhez. Az iPad Air esetében is a dock csatlakozó meghibásodásának okozója a beszivárgott folyadék illetve a szennyeződés.

iPad Air bekapcsoló szalagkábel csere
iPad Air bekapcsoló szalagkábel csere

Az iPad Air bekapcsoló gombja és a hozzá tartozó szalagkábel a készülék jobb felső sarkában helyezkedik el, és az iPad ki/bekapcsolásáért, valamint a készülék "Altatás/ébresztés" funkciójáért felel.

iPad Air előlapi kamera csere
iPad Air előlapi kamera csere

Az iPad Air előlapi kamerája, vagy ahogy az Apple hívja a Face-Time HD-kamera 1,2 megapixeles fotók és 720p felbontású HD videók készítésére alkalmas, valamint rendelkezik hátsó megvilágítású érzékelővel, expozíció állítási lehetőséggel és arcészleléssel. Az iPad Air előlapi kamerája így alkalmassá teszi a készüléket kiváló szelfiek elkészítésére.

iPad Air hátlapi kamera csere
iPad Air hátlapi kamera csere

Az iPad Air előlapi kamerája is az Apple iSight technológiája alapján készült, 5 megapixeles HDR fotók, 1080p felbontású HD videofelvételek készíthetőek vele, valamint rendelkezik hátsó megvilágítású érzékelővel, arcészleléssel és beépített képstabilizátorral. Az iPad Air hátlapi kamerájával így gyakorlatilag azonos minőségű képek/videók készíthetőek, mint az iPhone 5S/5 kamerájával.

iPad Air mikrofon szalagkábel csere
iPad Air mikrofon szalagkábel csere

Az iPad Air kettős mikrofonjának egyik komponense az előlapi (FaceTime HD) kamera mögött, a másik pedig egy kicsivel lejjebb helyezkedik el. Az Apple által az iPad Air-el (és a Minivel) bevezetett kettős mikrofon előnye, hogy tovább javítja a környezeti zajok kiszűrését, tehát például videótelefonálás közben tisztábban fognak minket hallani a vonal túlvégen.