iPad Air hátlapi kamera csere
15.990,- Ft

Az iPad Air előlapi kamerája is az Apple iSight technológiája alapján készült, 5 megapixeles HDR fotók, 1080p felbontású HD videofelvételek készíthetőek vele, valamint rendelkezik hátsó megvilágítású érzékelővel, arcészleléssel és beépített képstabilizátorral. Az iPad Air hátlapi kamerájával így gyakorlatilag azonos minőségű képek/videók készíthetőek, mint az iPhone 5S/5 kamerájával.

A cserélendő iPad Air hátlapi kamera csere

Az iPad Air hátlapi kamerájának hibalehetőségeit szoftveres és hardveres meghibásodások okozhatják. Amennyiben szoftveres gondok akadnak, a következő jelenségekre lehetünk figyelmesek: a kamera applikáció megnyitására a kamera képe nem tölt be, vagy ha be is tölt, akkor is gyakran összeomlik, tehát fényképezésre/videózásra alkalmatlanná válik. Ha megbizonyosodtunk róla, hogy nem az iPad hátlapjának elmozdulása okozza a problémát, akkor a következőket tehetjük az iPad Air hátlapi kamerájának szoftveres hibamegoldásaként: zárjuk be az összes applikációt (beépített kamera és minden más, ami a kamerát használja) majd próbáljuk megnyitni újra ; a beállítások menüben ellenőrizzük, hogy a kamera használata engedélyezett; csináljunk soft resetet majd ha ez nem segít hard resetet; végül csináljunk egy restoret. A hardveres meghibásodások leggyakoribb kiváltó oka, a leejtés közben roncsolódott kamera vagy ház, így az objektív sérülést szenvedett, tehát nem nyílik a blende fényképezésnél. Ezekben az esetekben csak és kizárólag a csere lehet megoldás. Az iPad Air előlapi kamerájának cseréje egy órát vesz igénybe, de a javítást csak 1 napos határidővel tudjuk elvállalni.ipad air hátlapi cam

A szerelés menete

Az iPad Air hátlapi kamerájának cseréjéhez első körben az érintőüveget kell lemelegíteni és leválasztani a készülék házáról, majd a biztonsági csavarok kicsavarásával és a flex csatlakozók széthúzásával a kijelzőt kell kiszerelni. Ezek után három biztonsági csavar kicsavarásával ki kell szedni a felső szalagkábel fém kábeltartóját ahhoz, hogy hozzáférjünk az iPad Air hátlapi kamerájához. Magát a kamerát óvatosan kell kiszedni, hogy a hozzá tartozó flex kábel ne sérüljön.ipad ait hátlapi kam csere

Pro tipp

  • Az iPad Air kamera cseréje előtt mindenkép járjuk végig a szoftveres utat, mert elékpzelhető, hogy a kamera csere olcsóbban is megúszható.
  • Óvakodjunk a bizonytalan forrásból beszerezhető olcsó utángyártott kameráktól, mert az alacsony ár alacsony minőséget is takar.

Szerviznehézségi szint: 8/10