iPad Pro akkumulátor csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPad Pro akkumulátor

Az Apple ígérete szerint az iPad Pro akkumulátora 10 órás üzemidővel rendelkezik, egy túlterhelt készülék azonban hamar veszíthet teljesítményéből. Ilyenkor érdemes először rendszerfrissítéssel, memóriatakarítással, és különböző energiatakarékos beállításokkal próbálkoznunk, ha ez azonban nem vezet eredményre, az akkumulátor csere marad az egyetlen megoldás. Szervizünkben egy iPad Pro akkumulátor cseréje általában 1 órás munkafolyamat, de az újraragasztott készülék általában egy napos száradást igényel, és csak ezután juttatjuk vissza tulajdonosának.

A szerelés menete

Az iPad Pro akkumulátor eltávolítása elég komplikált folyamat. Ahhoz, hogy el tudjuk kezdeni a javítást, először a kijelző leválasztása szüksége, ami már önmagában szakértelmet és speciális eszközöket igényel. A kijelző eltávolítását követően megszabadulunk a Wifi antenna, hangszórók és egyéb szalagkábelek csatlakozóitól, majd kiemeljük az alaplapot, és csak ezután férünk hozzá az akkumulátorhoz.

Előnyt jelent viszont az akkumulátort a hátlaphoz rögzítő újfajta ragasztóanyag megjelenése, amivel eddig még csak az iPhone-ok esetében találkoztunk. A nyolc ragasztósáv kis fülekkel van ellátva, melyek segítségével kihúzhatjuk őket az elemek alól, így a meghibásodott akkumulátor könnyebben felszabadítható. Az alkatrész cseréje után újraragasztjuk a készüléket, félretesszük száradni, majd egy alapos tesztnek vetjük alá, hogy biztosan problémamentesen kerüljön vissza tulajdonosához.

Pro tipp

Néhány egyszerű trükk, beállítás segítségével életet lehelhetsz a táblagépedbe, például használd a fényerőt automata üzemmódban, ami alkalmazkodik a körülötted lévő fényviszonyokhoz.

Szerviznehézségi szint: 8/10