iPad Pro bekapcsóló szalagkábel csere
24.990,- Ft

A cserélendő iPad Pro bekapcsoló gomb szalagkábel

A beragadó, nagyon nehezen vagy rosszabb esetben egyáltalán nem funkcionáló iPad Pro bekapcsoló gombért legtöbb esetben a szalagkábel meghibásodása a felelős. Mint már említettük, elég ritkán fordul elő, hogy a nyomó gomb önmagában menjen tönkre, de ha ez mégis megtörténik, természetesen akkor is el tudjuk végezni a javítást.

A bekapcsoló szalagkábel sérülésének több oka is lehet, általában egy erőteljes ütés következtében megtörik vagy elszakad, olykor valamilyen szennyeződésnek köszönhetően, vagy beázás hatására romlik el. Mivel az iPad Pro bekapcsoló gomb szalagkábel csere az egyik legbonyolultabb szervizes folyamatok közé tartozik, ezért nagy tapasztalatot és precizitást igényel, hiszen a művelet akár 3 órán keresztül is eltarthat.

A szerelés menete

Az iPad Pro bekapcsoló gomb csere időigényessége és komplikáltsága miatt azt tanácsoljuk, ne álljatok neki az alkatrész otthoni javításának, inkább egy megbízható szervizbe vigyük el a problémás készüléket.

A bekapcsoló gomb szalagkábel cseréjét a kijelző, a jobb oldali antenna és hangszóró, a szalagkábelt takaró lemez, az alaplap és a hátlapi kamera leszerelésével kezdjük. Ha minden alkatrészt biztonságosan eltávolítottunk, hozzáférhetünk a bekapcsoló gomb szalagkábeléhez. Miután kivettük a házból, kitapinthatjuk, hogy a bekapcsoló gombban található-e a hiba vagy sem.

Pro tipp

  • Mivel nem biztos, hogy a szalagkábel szakadásával állunk szemben, ezért érdemes ellenőriznünk, hogy nem szennyeződés okozza-e a problémát.
  • Szerviznehézség szintje: 9/10