iPad Pro előlapi kamera csere
17.990,- Ft

A cserélendő iPad Pro előlapi kamera

Az iPad Pro előlapi kamerája szoftveres és hardveres meghibásodás következtében egyaránt elromolhat. Ha szoftveres hiba okozza a bajt, egy egyszerű beállítás módosítás is megoldhatja a problémát. Továbbá azt is érdemes ellenőrizni, hogy nem ütődés következtében mozdult-e el a kamera, és az okozza a silány képminőséget. Az iPad Pro előlapi kamerája tovább szennyeződés, vagy beázás következtében is meghibásodhat.

Bár a kamera cseréje viszonylag rövid időt, körülbelül egy órát vesz igénybe, a ragasztó száradásának azonban akár egy nap is kellhet, így annál korábban nem tudjuk garantálni, hogy elkészül a tablet.

A szerelés menete

Az iPad Pro előlapi kamera cseréjéhez első lépésként a kijelzőt kell eltávolítanunk, hogy hozzáférjük a további alkatrészekhez. Ehhez egy hőlégfúvó segítségét vesszük igénybe, amivel fellazítjuk a megjelenítőt rögzítő ragasztót, ezután lecsatlakoztatjuk a kijelzőt.

A melegítés hőfokára külön oda kell figyelnünk, hiszen ha nem járunk el elég óvatosan, nagy károkat is tehetünk a készülékben. Az érintő eltávolítása után az LCD kiszerelése következik, amit a biztonsági csavarok kicsavarásával kezdünk, majd az alaphoz csatlakozó kábeleket távolítjuk el.

A kijelző után a felső szalagkábelt tartó fémház van soron, majd szét kell szedni a kamera alaplaphoz csatlakoztatott kábelét. Végezetül eltávolítjuk magát a kamerát.

Pro tipp

  • Mielőtt nekilátnánk az előlapi kamera cseréjének, érdemes először szoftverfrissítésnek alávetni az eszközt.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10