iPad Pro hátlapi kamera csere
34.990,- Ft

A cserélendő iPad Pro hátlapi kamera

Az iPad hátlapi kamera meghibásodása egyaránt lehet szoftveres és hardveres jellegű, és ettől függ a probléma javításának komplikáltsága is. Szerencsésebb esetben szoftveres eredetű hibával van dolgunk, ahol elegendő egy esetleges applikáció frissítéssel vagy szoftverfrissítéssel próbálkozni.

Amennyiben kiderül, hogy hardveres eredetű a meghibásodás, még akkor is bízhatunk benne, hogy nem feltétlenül lesz szükség az alkatrész cseréjére. Ha előfordult korábban, hogy leejtettük az iPad-et, akkor elképzelhető, hogy az ütődés következtében elmozdult hátlapi kamera idézi elő a homályos, foltos képeket. Cserére abban az esetben van szükség, ha az objektív vagy a kamera más része sérülést szenved, vagy ha beázás áldozatául esik, ilyenkor ugyanis nincs más módja a készülék javításának.

A szerelés menete

Az iPad Pro hátlapi kamera cseréje nagyjából 1 órás munkafolyamat, de a ragasztóanyag száradásigénye miatt nem tudjuk garantálni, hogy egy napnál hamarabb visszakapja a készüléket a tulajdonosa.

Ahhoz, hogy az iPad kijelzőjét biztonságosan el tudjuk távolítani, egy hőlégfúvó segítségére lesz szükségünk, amivel megfelelő hőfokon addig melegítjük a tablet széleit, amíg az őket összetartó ragasztóanyag fel nem lazul. Ezt követően egy direkt erre a célra kifejlesztett speciális eszközzel felnyitjuk a kijelzőjét, majd lecsatlakoztatjuk az alaplapról, ezáltal a további alkatrészek is hozzáférhetővé válnak.  A felső szalagkábel fém kábeltartójának leszerelése után, el tudjuk távolítani a hátlapi kamerát. A kamera kiszedésénél óvatosan kell eljárni, nehogy véletlenül megsérüljön a szalagkábel.

Pro tipp

  • Csak abban az esetben kell cserére gondolni, ha a szoftverfrissítés és a tisztítás sem vezet eredményre.
  • Az új alkatrész beszerzésénél óvakodjunk a megbízhatatlan gyártóktól és silány minőségű termékektől.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10