iPad Pro töltő csatlakozó csere
19.990,- Ft

A cserélendő iPad Pro töltő csatlakozó

A leggyakrabban olyan esetekkel találkozunk, ahol a dock csatlakozó meghibásodásáért valamilyen szennyeződés a felelős. Olyan csak nagyon ritkán fordul elő, hogy az alkatrész teljesen magától hibásodjon meg. A porosodás következtében tönkrement iPad töltő csatlakozót nem árt, ha minél hamarabb eljuttatjuk egy szervizbe, ahol ultrahangos tisztítással megakadályozhatják a további alkatrészek meghibásodását.

Viszont ha az iPad Pro töltő csatlakozójába folyadék szivárog, és ennek hatására zárlat alakul ki, akkor az alkatrész cseréje elkerülhetetlenné válik. Maga a folyamat viszonylag rövid időt vesz igénybe, hiszen 50 perc alatt el lehet végezni a cserét, a frissen összeszerelt készülék száradása azonban akár egy teljes napot is igénybe vehet.

A szerelés menete

A táblagépek szerelése kifejezetten komplikált folyamat, rengeteg türelmet, szakértelmet, valamint szerviztapasztalatot igényel. Első lépésként az iPad kijelző ragasztót távolítjuk el egy speciális hő fúvóval, majd miután ezzel megvagyunk, lecsatlakoztatjuk az alkatrészt az alaplapi panelről.

Ezután további alkatrészekhez (pl. Wifi antenna, hangszóró csatlakozók stb.) következnek. Az antenna és a hozzá tartozó biztonsági elemek kiszerelése után az iPad Pro töltőcsatlakozója hozzáférhetővé válik, így megkezdhetjük a dock csatlakozó és esetlegesen a hozzá tartozó szalagkábel kiszerelést és cseréjét.

Pro tipp

  • Ha nem tudjuk a tabletet szinkronizálni a számítógéppel, vagy egyáltalán nem tölt, az iPad Pro dock csatlakozójával lehet a probléma, de még ekkor sem biztos, hogy feltétlenül szükséges az alkatrész cseréje, először mindig próbálkozzunk egy alapos tisztítással.
  • Szerviznehézségi szint: 8/10