iPhone 3G/3GS javítás

iPhone 3GS LCD csere
iPhone 3GS LCD csere

Hiba előfordulhat leejtésnél, amikor is az iPhone 3GS kijelzője fehér képet ad illetve nem reagál sem a szoftverezésre, sem a'hard reset'-re. Benyomódásnál betörhet a panel, ilyenkor fekete folt jelenik meg a kijelzőn. Legtöbb ilyen esetben az érintő üveg is cserére szorul. A csere időtartama maximum 30 perc, előzetes időpont egyeztetés után a helyszínen megvárható.

iPhone 3GS digitizer (érintőüveg) csere
iPhone 3GS digitizer (érintőüveg) csere

Érintőüveg legtöbbször leejtés következtében érzéketlenné válik a tapintásra, vagy betörik, ilyenkor az LCD panel is sérülhet. Az üveg felületén a repedések élessé válhatnak, darabok eshetnek ki belőle, a kéz sérülések elkerülése miatt, óvatosan kell vele bánni. Csere időtartama max 30 perc.

iPhone 3GS hátlap csere fém kerettel, gombokkal
iPhone 3GS hátlap csere fém kerettel, gombokkal

Leejtés, elhasználódás következtében repedések és komolyabb törések jelentkezhetnek az iPhone 3GS hátlapján, néha a fém keret is elválik a műanyag résztől, ilyenkor hajlamos kiesni a hangerőszabályzó gomb is. A hátlap cseréje időben maximum 45 percet vesz igénybe.

iPhone 3GS kamera csere
iPhone 3GS kamera csere

Az iPhone 3GS  kamerájának jellemző hibái: homályos képet készít (bepárásodott lencse), karcos üveg burkolat vagy nem nyílik ki a blende a fényképezésnél, és ezen a szoftverezés sem segít. Cseréje nagyjából 10 percet vesz igénybe.

iPhone 3GS hangszóró csere
iPhone 3GS hangszóró csere

Alsó hangszóró, ha elromlik, a készülék semmilyen hangot nem ad ki. A beszéd hangszóró önállóan továbbra is működőképes. A javítás időtartama kb. 15 percet vesz igénybe, előzetes telefonos egyeztetés alapján a helyszínen megvárható.

iPhone 3GS home gomb elektronika
iPhone 3GS home gomb elektronika

Az iPhone 3GS home gomb elektonikájára Általánosságban jellemző hibák: nehezebben benyomható, kevésbé reagál a benyomásra, vagy abszolút nem reagál. Ha tisztítás illetve 'hard reset' nem segít, csere javasolt, ennek időtartama körülbelül 25 perc.

iPhone 3GS felső szalagkábel csere
iPhone 3GS felső szalagkábel csere

Ezen a kábelen több periféria is megtalálható: fülhallgató aljzat, hangerőszabályzó gombok, némító gomb illetve a lock (lezáró) gomb. Bármelyik meghibásodása esetén az iPhone 3GS felső szalagkábelt kell cserélni. Hiba jellemzők: lezárógomb nem érzékel vagy csak nagyon erős nyomásra, hangerőszabályzásra nem reagál, vagy a némítás nem működik. Csere csak előzetes telefonos egyeztetéssel, időtartama max. 30 perc.

iPhone 3GS dock csatlakozó csere
iPhone 3GS dock csatlakozó csere

Amennyiben az iPhone 3GS nem vesz fel töltést vagy akadozik a töltés, beázott a készülék (Oxid-os csatlakozáso felület), a dokk csatlakozó cserére szorul. Célszerű letesztelni az alaplapot is, illetve a dokkoló csatlakozót is! Az esetek többségében csak a dokkolót kell cserélni. A csere időtartama 10-15 perc, helyben megvárható.

iPhone 3GS akkumulátor csere
iPhone 3GS akkumulátor csere

Az iPhone 3GS akkumulátor cseréje szükséges, ha a készülék töltőkábel segítségével bekapcsol, majd annak lecsatlakoztatásakor a telefon kikapcsol, vagy ha nagyon gyorsan merül, illetve ha 10 - 30% közti töltést vesz csak fel. Cseréje 20-25 percet vesz igénybe.

iPhone 3GS GSM antenna csere
iPhone 3GS GSM antenna csere

iPhone 3GS készüléknél indokolt az antenna flex cseréje, amennyiben azt tapasztaljuk, hogy kevesebb a térerő, mint azt korábban megszoktuk, akadozik a hívás, esetleg szétkapcsol a vonal. A csere időtartama 20-25 perc.

iPhone 3GS csengő hangszóró csere
iPhone 3GS csengő hangszóró csere

Az iPhone 3GS csengő hangszórója szolgáltatja a készülék minden hangforrását - értesítések, csengőhang, zenelejátszás fülhallgató nélkül stb. Sokan összetévesztik a telefonhívás alatt működő beszédhangszóróval, ami viszont a csengő hangszórótól egy teljesen eltérő modul.  A csengő a dock csatlakozón keresztül veszi fel a jelet a paneltől, így lehetséges, hogy a flexet kell cserélni, nem a csengő modult.

iPhone 3GS beszéd hangszóró csere
iPhone 3GS beszéd hangszóró csere

A felső hangszóró (más néven beszéd hangszóró) szolgáltatja beszéd közben a vonal másik felén lévő beszélgetőpartnerünk hangját. A beszéd hangszóró nem összekeverendő a "csengő" hangszóróval, mert attól, hogy a beszélgetőpartnerünket nem halljuk, a kihangosító funkció még működhet.