iPhone 3GS digitizer (érintőüveg) csere
8.990,- Ft

Az érintőképernyő már sokkal az iPhone 3GS megjelenése előtt is létezett a mobilkommunikációban, jellemzően egy ceruza használatával lehetett a korabeli készülékeket kezelni. Majd előjött az Apple az iPhone-nal és forradalmasította az érintőképernyős kezelhetőséget. Az iPhone egy olyan irányelv alapján készült, ami az érintőképernyő legnagyobb hibáját az utált ceruzát ütötte ki a nyeregből, és utat nyitott a könnyen és átláthatóan újbeggyel kezelhető érintőképernyős eszközök világában.

A cserélendő  iPhone 3GS érintőüveg

Az iPhone 3GS érintőüvegének - hasonlóan az LCD-hez - a leejtés a legnagyobb ellensége. A legtöbb esetben leejtés következtében a telefon érzéketlenné válik a nyomásra, tapintásra, vagy egyszerűen megreped, betörik. Sajnos a ledobás mértékétől függően gyakran előfordul, hogy az LCD az érintőüveggel együtt károsodik. Az érintőüveg sérülése következtében az üveg felülete megrepedhet és élessé válhat, egyes esetekben akár darabok hullhatnak ki belőle, ami könnyen a kéz sérüléséhez vezethet. Csere időtartama kb. 45 perc.

 

iphone 4gs érintő

 

Szerelés menete

A művelet az iPhone 3GS kijelzőjének eltávolításával kezdődik. Mint minden esetben itt is figyelnünk kell a flexekre mielőtt teljesen eltávolítjuk a kijelzőt magától az alaplaptól. Amikor a teljes kijelző (LCD+érintőképernyő) a házon kívül van, akkor kerül sor az LCD és az érintő szétválasztásához. Amikor kettéválasztottuk a két alkatrészt, akkor kezdődhet az új érintő képernyő felhelyezése az LCD-ra, majd a telefon összeszerelése.

 

iphone 3gs kinyitva

 

Pro-tipp

  • Egy fóliával, + 1 tokkal könnyen meg tudjuk előzni a kisebb ütődések okozta károkat.
  • Szerviznehézségi szint: 3/10