iPhone 3GS dock csatlakozó csere
6.990,- Ft

Az iPhone 3GS esetében még a 30pin-es dock csatlakozó található, ami megegyezik az összes többi Apple termékkel egészen az ötödik generációs iPhone-ig bezárólag. A 3GS esetében a 30pin-es csatlakozó tökéletesen megfelelt a telefon formavilágának és akkori norma szerint az Apple családban minden készüléket tölteni lehetett egyfajta adatkábellel/töltővel.

A cserélendő iPhone 3GS dock csatlakozó szalagkábel

A 30pin-es dock csatlakozó - ugyanúgy mint a későbbikben használt Lightning - rendkívül könnyen tömődik el zsebpiszokkal, ami gyakran eredményezi azt, hogy a 3GS készülékünket nem tudjuk tölteni. Ez a hibajelenség úgy fedezhető fel, hogy amikor a telefont megpróbáljuk töltőre tenni, a kábel nem megy teljesen a helyére és a telefon csak akkor kezd tölteni, ha mozgatjuk vagy egy bizonyos pozícióba tesszük. Érdemes tehát a csere előtt egy tisztításnak alávetni iPhone 3GS dock csatlakozónkat. Ha a töltési nehézségek ennek ellenére továbbra is jelentkeznek, akkor a dock csere a megoldás.

Ugyancsak a dock csatlakozó szalagkábel okolható akkor, ha a 3GS-ünk térerőingadozást produkál, néma marad a beszédhangszórónk telefonálás közben, nem működik a csengőhangszórónk vagy a home gombunk nem reagál, esetleg a vonal túlvégén nem hallanak minket.

Beázott telefonoknál szinte minden esetben szükséges a dock csatlakozót újra váltani, mert a folyadék ott szivárog be a legkönnyebben. Az iPhone 3GS dock csatlakozóját 10-15 perc alatt tudjuk cserélni, a művelet helyben megvárható.

iphone 3gs dock

A szervizelés menete

A dock csatlakozó szalagkábel cseréje az iPhone 3GS kijelzőjének eltávolításával kezdődik. Ezek után eltávolítjuk a SIM kártyát, majd az összes alaplaphoz köthető szalagkábelt lekapcsoljuk az alaplapról, amit ezután kiveszünk a készülékből, így az elromlott iPhone 3GS dock csatlakozó is elérhetővé válik.  A dock csatlakozó rá van forrasztva csengő modulra, lehet egyben vagy külön-külön is cserélni.iphone 3gs dockcsatlakozó

Pro tipp

  • A dock csatlakozóra a használatból adóadon hatványozottan igaz, hogy egy aprólékos tisztítással megmenthető a cserétől. A tisztítás előtt azonban érdemes egy tapasztaltabb iPhone szerelő tanácsait kikérni, aki segíteni tud, hogy mivel és hogyan végezzük a tisztítást.
  • Szerelési nehézség 7/10