iPhone 3GS hangszóró csere
6.990,- Ft

A felső hangszóró (más néven beszéd hangszóró) szolgáltatja beszéd közben a vonal másik felén lévő beszélgetőpartnerünk hangját. A beszéd hangszóró nem összekeverendő a "csengő" hangszóróval, mert attól, hogy a beszélgetőpartnerünket nem halljuk, a kihangosító funkció még működhet.

A beszéd hangszóró cseréje

Az iPhone 3GS beszéd hangszóró hibája azonnal feltűnik a felhasználónak, mert telefonálás közben úgy hallhatja, hogy a vonal rossz minőségű, a beszélgetést halkan, vagy egyáltalán nem hallja. A beszéd hangszóró meghibásodása több okból is fakadhat: nem túl gyakran, de felmerülő probléma, hogy maga a beszéd hangszóró megy tönkre, ilyenkor az alapos tisztítás sem hatékony, csak a cserével orvosolható a probléma. Vannak olyan esetek, amikor az iPhone 3GS leejtése következtében az alaplapra csatlakozó szalagkábel nem csatlakozik megfelelően, és az is előfordulhat, hogy az a flex kábel hibásodik meg, ami a hangszórót összeköti a panellal, illetve az a csatlakozó sérülhet, amihez ez a kábel csatlakozik a panelon. Ennek a javítása is lehetséges, de időigényesebb és költségesebb, mint egy egyszerű periféria csere.iphone 3gs beszédhangszóró

A szerelés menete

Az iPhone 3GS beszéd hangszóró cseréjéhez először is eltávolítjuk a kijelzőt. Ezek után szétpattintjuk az alaplaphoz csatlakozó szalagkábeleket, majd opcionálisan eltávolíthatjuk az LCD panelt (ez nem feltétlenül szükséges, de így jobb rálátásunk lesz a flexre, amit cserélnünk kell). Ezek után eltávolítjuk az indukciós flex kábelt, és így már hozzá is férünk a 3GS beszéd hangszórójához. A javítás időtartama kb. 15 percet vesz igénybe, előzetes telefonos egyeztetés alapján, a helyszínen megvárható.iphone 3gs beszédhangszóró házban

Pro tipp:

  • Mint minden hangszóró esetében, a beszéd hangszóró problémás működése itt sem feltétlenül jelent egyet a cserével, elképzelhető, hogy egy alapos tisztítással orvosolható a probléma.
  • Sokan sokféle tisztításra esküsznek, valaki fogpiszkálót használ, valaki csodaszerekkel próbálkozik, de a legfontosabb, hogy vigyázzunk, nehogy az iPhone 3GS beszéd hangszórójának membránja megsérüljön.

Szerviznehézségi szint: 5/10