iPhone 3GS kamera csere
6.990,- Ft

Az iPhone 3GS egy 3,2 M pixeles, autófókuszos kamerával van felszerelve, melynek a szoftvere nem tartalmaz semmilyen más beállítási lehetőséget, ugyanakkor az "Autofocus" funkció exponáláskor működésbe lép. A kamerával 640 x 480 pixeles felbontásban, 30 képkocka/másodperc sebességgel készíthetőek videók is. Jellemző az iPhone 3GS-re, hogy a fotók kissé alul, vagy túlexponáltak lesznek, ettől függetlenül a kamera normálisan használható. A 3GS volt az utolsó iPhone modell, amelyik még nem rendelkezett másodlagos (előlapi) kamerával.

A cserélendő iPhone 3GS kamera

A rendellenes működést produkáló kamerára kétfajta megoldás létezik: szoftveres javítás, amikor a felhasználó egy újabb kiadású iOS-re frissíti a telefonját, és a frissítés után a program elindul, de a rekesz nem nyílik. Ilyenkor érdemes a kamera applikációit kényszerítetten leállítani, majd a Beállítások -> Általános -> Korlátozások menüben ellenőrizni, hogy a nincs-e a kamera a korlátozott programok listájában. A második megoldás a kamera cseréje. Jellemző hibák, hogy az iPhone 3GS kamerája életlen képet készít, vagy egyáltalán nem működik. Ugyancsak jellemző meghibásodás, hogy a blende nem nyílik ki a fényképezésnél, ami szoftveresen nem, csak cserével olvasható. A 3GS kamera cseréje nagyjából 15 percet vesz igénybe.

iphone 3gs kamera

A szervizelés menete

Az iPhone 3GS kamerájának kicseréléshez először is eltávolítjuk a kijelzőt, kivesszük a SIM kártyát, lepattintjuk az alaplaphoz csatlakozó flex kábeleket, majd kiemeljük az alaplapot. Az alaplap eltávolítása után kicseréljük a rossz kamerát egy újra, majd összekötjük az alaplappal.

iphone 3gs hátlapi kamera panel

Pro Tipp

  • A 3GS lencse előtti takaró üvege nem karcmentes, így a használat során szerzett karcok is okozhatják a képminőség romlását.
  • Szerviznehézségi szint 7/10