iPhone 4s javítás

iPhone 4/4S kijelző csere
iPhone 4/4S kijelző csere

Az iPhone 4/4S kijelző két részből áll, az érintő üvegből, illetve az LCD-ből, ami ezen a készüléken egyben cserélhető csak. Az LCD sérülhet, ha a kijelző szemből egy nagy ütést kap vagy benyomódik, ilyenkor az üveglap nem feltétlen törik be. Az érintő üveg sérülhet leejtés közben (legérzékenyebb pont az üveg éle), ilyenkor betörik, de az LCD nem mindig sérül. Az iPhone 4/4S kijelző cseréje 40-45 percet vesz igénybe.

iPhone 4/4S hátlap csere
iPhone 4/4S hátlap csere

Az iPhone 4/4S hátlpaja egy műanyag lapka hozzá ragasztott üveglappal, amely leejtés következtében eltörhet, felületén a repedések élessé válhatnak, darabok eshetnek ki belőle. Az üveglap miatt a törött hátlap könnyen élessé válhat, így óvatosan kell vele bánni, mert könnyen vágási sérüléseket okozhat. Csere időtartama kb. 5 perc.

iPhone 4/4S akkumulátor csere
iPhone 4/4S akkumulátor csere

Az iPhone 4/4S akkumulátorjának cserje akkor szükséges, ha az iPhone 4/4S töltőkábel segítségével bekapcsol, majd annak lecsatlakoztatásakor a telefon kikapcsol, vagy ha nagyon gyorsan merül, illetfve ha 10 - 30% közti töltést vesz csak fel. A csere időtartama 5 perc.

iPhone 4/4S home gomb csere
iPhone 4/4S home gomb csere

Az iPhone 4/4S home gombjának hibái lehetnek, ha használatakor nem reagál, vagy csak nagyon erős nyomásra érzékel. A legtöbb esetben ezek a hibák beázásból eredő elkoszolódás miatt jelentkezhet. A home gomb cseréje nagyjából 20-25 perc.

iPhone 4/4S dock csatlakozó csere
iPhone 4/4S dock csatlakozó csere

Az iPhone 4/4S dock csatlakozókjának folyadékindikátora beázás hatására elszíneződik, érintkezők oxidossá vállnak, kábel csatlakozásakor nem reagál sem töltésre, sem szinkronizálásra. Leejtés következtében a dock csatlakozó sérülhet (eltörik, érintkező lábak kifordulnak). Az alkatrész csere ideje 15-20 percet vesz igénybe.

iPhone 4/4S fülhallgató szalagkábel csere
iPhone 4/4S fülhallgató szalagkábel csere

Az iPhone 4/4S füllhalgató szalagkábelén található a némító, a hangerőszabályzó, fülhallgató aljzat, illetve a rezgőmotor érintkezője. Bármelyik összetevőnél hiba tapasztalható, célszerű kivizsgálni az egyes perifériákat is. A kábel cseréjének ideje nagyjából 20-25 percet vesz igénybe.

iPhone 4/4S bekapcsológomb szalagkábel csere
iPhone 4/4S bekapcsológomb szalagkábel csere

Az iPhone 4/4S bekapcsológomb szalagkábeljén található a lezáró gomb elektronikája, melynek hibajelensége a beesett érzet, mintha a szerkezet ment volna tönkre, illetve a közelség érzékelő, minek a hibajelensége, hogy telefonáláskor a készüléket a fülünkhöz tartva nem sötétedik el a kijelző. Alkatrész cseréjének az ideje: 20-25 perc.

iPhone 4/4S alsó hangszóró csere
iPhone 4/4S alsó hangszóró csere

Ha az iPhone 4/4S alsó hangszóró elromlik, a készülék nem ad ki hangot telefonhívás kihangosításnál, illetve zenelejátszásnál sem. A beszéd hangszóró továbbra is működőképes. Csere időtartam 10 perc.

iPhone 4/4S beszéd hangszóró csere
iPhone 4/4S beszéd hangszóró csere

az iPhone 4/4S beszéd hangszórójának hibajelensége lehet, hogy telefonhívásnál nem halljuk a túloldali felet, kihangosításkor viszont az alsó hangszóró működőképes. Cseréjének ideje kb 20 percet vesz igénybe.

iPhone 4/4S Wi-Fi antenna csere
iPhone 4/4S Wi-Fi antenna csere

Antenna lap csere javasolt, ha az iPhone 4/4S kevés hálózatot talál egy olyan környéken, ahol más készülékek több hálózatot érzékelnek, gyenge a jelerősség, vagy eldobálja a hálózatot és a szoftverezés nem segít. Az alkatrész kicserélésének időtartama 10-15 perc.

iPhone 4/4S GSM antenna csere
iPhone 4/4S GSM antenna csere

Az iPhone 4/4S hibajelenségei a hirtelen térerő ingadozás, jelvesztés, illetve ha hálózati hiba nincs, akkor a 3G csatlakozás sikertelensége is lehet a hiba forrása. Legsűrűbb meghibásodás beázás vagy leejtés során jön elő. Csere időtartama 25 - 30 perc.

iPhone 4/4S előlapi kamera csere
iPhone 4/4S előlapi kamera csere

Az iPhone 4/4S előlapi kamera hiba jellemzői lehetnek, hogy homályos képet készít a telefon, vagy nem nyílik ki a blende a fényképezésnél, és ezen a szoftverezés sem segít. Csere idő max 20 perc.

iPhone 4/4S hátlapi kamera csere
iPhone 4/4S hátlapi kamera csere

Az iPhone 4/4S hátlapi kamerájának hiiba jellemzői lehetnek, hogy homályos képet készít, vagy nem nyílik ki a blende a fényképezésnél, és ezen a szoftverezés nem segít, ilyenkor előfordulhat hogy az előlapi kamera cserére van szükésg. Csere idő 10 perc.

iPhone 4/4S közép (Antenna) keret csere
iPhone 4/4S közép (Antenna) keret csere

Leejtés következtében szétnyílhat és eldeformálódhat az iPhone 4/4S közép kerete, a gyári hegesztések eltörnek. Az alkatrész csere időtartama kb. 30 - 35 percet vesz igénybe (több színben is!).

iPhone 4/4S rezgő motor csere
iPhone 4/4S rezgő motor csere

Az iPhone 4/4S rezgő motorjának hibái lehetnek ha a készülék némításakor nem rezeg, illetve hívásérkezésekor vagy bármilyen értesítéskor sem. Csere időtartam maximum 25 perc.

iPhone 4S alaplap csere
iPhone 4S alaplap csere

Az iPhone 4S alaplap cseréjét csak abban az esetben hajtjuk végre, ha semmilyen más formában nem lehetséges a készülék javítása. A beszerelendő iPhone 4S alaplap gyárilag független, csak a perifériák tesztelése miatt kerül aktiválásra. Az iPhone 4S alaplap cserével kapcsolatban kérjük, vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal...

iPhone 4/4S audio IC javítás
iPhone 4/4S audio IC javítás

iPhone 4/4S alaplapi javítás. Gyakran felmerülő probléma, hogy a perifériák cseréje után sem működik valamelyik hangszóró, vagy mikrofon, akkor az iPhone 4/4S audio IC cseréje jelentheti a megoldást. Többnyire beázott készülékeknél jön elő ez a probléma, de előfordulhat mechanikai sérülés következtében is. Lehetséges, hogy további elemi alkatrészeket is cserélni kell az alaplapon a teljes javulás érdekében. Az audio IC cseréje kb. 1,5 - 2 óra.

iPhone 4/4S háttérvilágítás IC javítás
iPhone 4/4S háttérvilágítás IC javítás

iPhone 4/4S alaplapi javítás. Gyakori hiba a készülékeknél, hogy nincs kijelzés, vagy van kijelzés, de a háttérvilágítás nem működik kijelző csere után sem. Ilyen esetekben a háttérvilágításért felelős IC-t kell kicserélni, illetve a hozzá tartozó tekercset és szűrőket is. Tipikusan jelentkező hiba beázott iPhone 4/4S készülékeknél, de előfordulhat mechanikai sérülés következtében is. Lehetséges, hogy további elemi alkatrészeket is cserélni kell az alaplapon. Az iPhone 4/4S háttérvilágítás IC cseréje kb. 1,5 - 2 órát vesz igénybe.

iPhone 4/4S touch IC javítás
iPhone 4/4S touch IC javítás

iPhone 4/4S alaplapi javítás. Ha az iPhone 4/4S kijelzője csere után sem reagál az érintésre, akkor a touch IC cseréje indokolt. Gyakran jelentkező hiba beázott iPhone 4/4S készülékeknél, de előfordulhat mechanikai sérülés következtében is. Lehetséges, hogy további elemi alkatrészeket is cserélni kell az iPhone 4/4S alaplapon. A touch IC cseréje kb. 1,5 - 2 óra.

iPhone 4/4S töltő IC javítás
iPhone 4/4S töltő IC javítás

iPhone 4/4S alaplapi javítás. Töltés problémák esetén megoldás lehet a töltő IC cseréje, például abba az esetben, ha azt jelzi a készülék, hogy tölt, de valójában nem, vagy egyáltalán nincs töltés. Tipikusan jelentkező hiba beázott készülékeknél, de előfordulhat mechanikai sérülés következtében is. Lehetséges, hogy további elemi alkatrészeket is cserélni kell az alaplapon. Az iPhone 4/4S töltő IC cseréje kb. 1,5 - 2 óra.

iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC javítás
iPhone 4/4S Wi-Fi (Bluetooth) IC javítás

iPhone 4/4S alaplapi javítás. Elég gyakran előforduló hiba konstrukciós kialakításból kifolyólag. A készüléken nem lehet bekapcsolni a Wi-Fi-t, vagy/és a bluetooth-t. (ki van szürkülve az opció) Ezt a problémát a Wi-Fi IC újraforrasztásával, vagy cseréjével tudjuk orvosolni. Tipikusan jelentkező hiba beázott iPhone 4/4S készülékeknél, de előfordulhat mechanikai sérülés következtében is...

iPhone 4/4S kijelző keret csere
iPhone 4/4S kijelző keret csere

Az iPhone 4s kijelző keretének cseréjére általában akkor kerül sor, ha a telefon megjelenítője elválik annak keretrészétől, de a kijelző maga nem sérül. Ez megtörténhet akkumulátor púposodás vagy leejtések alkalmával. Amennyiben azt tapasztalod, hogy iPhone 4s kijelződ eláll a kerettől, érdemes szervizbe vinned a készüléked, mielőtt a meghibásodásból nagyobb károd származna.

iPhone 4/4S függetlenítés
iPhone 4/4S függetlenítés

Külföldi szolgáltató függő iPhone 4/4S végleges függetlenítése! A függetlenítés ára és ideje a szolgáltatóktól függően változhat. A várható ár 10.000-30.000 Ft között alakulhat.