iPhone 4/4S kijelző keret csere
6.000,- Ft

A cserélendő iPhone kijelző keret

A legtöbben nem is gondolnák, hogy az ő készülékük is veszélyeztetett az iPhone kijelző keret sérülését illetően. A legnagyobb veszélyben az évekkel korábban vásárolt 4s típusú modellek vannak, ugyanis az ezeken található rögzítő ragasztás az idő múlásával elöregedett és könnyebben engedi el a kijelzőt, mint azt tapasztalhatjuk az újabb készülékek esetében.

A "fiatalabb" készülékek sincsenek azonban teljes biztonságban, ami a keret sérülését illeti. Az újabb iPhone-ok kijelző keret cseréje általában azért válik esedékessé, mert a készülék fémháza elhajlik, aminek köszönhetően a kijelző keret is deformálódik. Előfordulnak olyan esetek, amikor a készülék fémháza olyan mértékű elhajlást produkálnak, hogy a keretet csak a fémház újra karosszériázását követően tudjuk megjavítani.

A szerelés menete

Az iPhone 4s kijelző keret csere a készülék kikapcsolásával, ezt követően pedig kijelzőjének eltávolításával veszi kezdetét. A kijelző eltávolításakor több biztonsági csavart kell kicsavarnunk, ezek után pedig az iPhone kijelzőre felszerelt perifériákat kell leszerelnünk.

Ezen a pontos eltávolítjuk a beszédhangszórót, a home gomb elektronikát, az előlapi kamerát és az iPhone 4s LCD kijelzőt. Ezek után megkezdhetjük az iPhone kijelző keretének laminálását. Ha ezzel is végeztünk, óvatosan visszaszereljük a készülék házába a korábban eltávolított alkatrészeket, majd teszteljük az iPhone 4s működését is, ezzel kiszűrve a javítás során esetlegesen keletkező hibajeleket.

Pro tipp

  • Az iPhone 4s kijelző keretének javítása tapasztalt szervizeseink számára is komplikált feladat, senkinek sem javasoljuk, hogy otthon, megfelelő eszközök hiányában próbálja elvégezni a folyamatot.
  • Szerelésnehézségi szint: 7/10