iPhone 4S alaplap csere
35.000,- Ft

Amennyiben az iPhone 4S alaplap belsejében valamelyik réteg sérül, az már nem javítható forrasztással, csak a csere segíthet. Beázott iPhone 4S-eknél is sűrűn fordul elő, hogy az alaplapi panelon elkezdődött oxidációs folyamatok olyan mértékben károsítják az IC-ket és az áramköröket, hogy a javítás nem lehetséges, az egyetlen megoldás az alaplapi panel cseréje.

A cserélendő iPhone 4S alaplap

Az iPhone 4S alaplap cserét a legvégső javítási megoldásként szoktuk ajánlani, csak abban az esetben fogunk bele, ha tényleg nincs semmilyen más megoldás, javítás, amivel orvosolni lehetne a készülék hibáját. Egyedi esetekben az ügyfél kérésére a gazdaságosabb alaplapi javításokat helyettesítjük a teljes alaplap cseréjével. Az alaplapi panel cseréje előtt minden esetben egyeztetünk a tulajdonossal, és csak akkor szerelünk be új alaplapot, ha erre megkapjuk az engedélyt. A beépítendő iPhone 4S alaplap alap esetben aktiválatlan, csak azért kerül aktiválásra esetenként, hogy a többi perifériát is tesztelni tudjuk. A főpanel cseréje nem jelenti azt, hogy minden periféria megfelelően fog működni, azok cseréjét külön megbízás alapján tudjuk elvégezni.

 

Az új panellel együtt a készülék új IMEI és Serial számot is kap, amiket érdemes észben tartani, mert ezek alapján lesz azonosítható a későbbiekben a telefon. Amennyiben lehetséges, érdemes még a csere előtt egy biztonsági mentést elvégezni az iPhone 4S-en, mert a régi cserélt alaplap kiszerelésével a rajta lévő adatok is elvesznek. A régi, rossz alaplapot csak abban az esetben tudjuk visszaadni, ha az ügyfél ezt a készülék leadásakor külön kéri. Ilyen esetekben az alaplap csere ára 10.000 Ft-tal emelkedni fog.

 

Megjegyzés: Az aktuálisan beszerelhető iPhone 4S alaplapokról kérjük érdeklődjön telefonon: +36 70 363 8207, e-mailben: info@iphoneszervizbuda.hu vagy személyesen szervizünkben.

A szervizelés menete

Az iPhone 4S alaplap csere az alsó két biztonsági csavar eltávolításával veszi kezdetét. Ezután letoljuk a készülék hátlapját, majd kivesszük az akkumulátort. Az akku után a dock csatlakozó szalagkábel szétpattintása és eltávolítása következik, majd a hátlapi kamerát vesszük ki a házból. A következő lépés a SIM kártyát és a kártyatartót eltávolítása. Ha ezzel megvagyunk, akkor az alaplap felső részénél csatlakozó 5 kábelt húzzuk le a panelről, majd kicsavarjuk a csavarokat, melyekkel a lap a házhoz van rögzítve. Amint a csavarokat eltávolítottuk, az alsó részénél fogva óvatosan kiemeljük az iPhone 4S alaplapját a házból.

Pro tipp

  • Az iPhone 4S alaplap csere nagyfokú iPhone szervizelési tapasztalatot és precizitást igényel.
  • Óvakodjunk a kétes forrásból beszerezhető olcsó alaplapoktól, mert elképzelhető, hogy nem azt kapjuk, amiért fizettünk.
  • Ajánlott gyári független alaplapot kérni, így elkerülhető, hogy később esetleg a szolgáltató számla nem fizetés esetén letiltaná, és ezáltal ablakon kidobott pénz lenne a javítás.
  • Szerviznehézségi szint: 7/10