iPhone 4/4S előlapi kamera csere
8.990,- Ft

Az iPhone 4/4S előlapi kamerájával 0,3 MPx mellett 640 x 480 pixel maximális felbontású képeket készíthetünk. Sajnos a hátlapi kamera fejlesztésével szemben, az előlapi kamera nem került korszerűsítés alá, így a két modell előlapi kamerája ugyanolyan. Az előlapi kamera fontossága mindezek ellenére megkérdőjelezhetetlen, különösen a selfie hullámot és az egyre elterjedtebb video telefonálást figyelembe véve.

A cserélendő iPhone 4/4S előlapi kamera

Az iPhone 4/4S előlapi kamerájának gyakran előforduló problémája, hogy ha előlapi kamerára váltunk, akkor a kép elsötétül, vagy az előlapi kamera elindításakor megszakad a videóhívás. Ugyancsak jellemző hibajelenség, ha a blende nem nyílik ki, vagy a kamera egyáltalán nem készít képet még akkor sem, ha a képernyőn megnyomjuk az elsütő gombot,és az előlapi kamera hibája lehet az is, ha az elkészült önarcképek homályosak. Mindezeket a hibajelenségeket okozhatják szoftveres problémák, vagy egy nem Apple által kódolt fényképező applikáció, esetlegesen maga, a kamera szerkezet meghibásodása. Érdemes tehát egy újraszofverezést megpróbálni, még mielőtt nekiállunk kicserélni a kamerát, vagy megpróbálni fényképezni egyet a gyárilag beépített kamera applikációval. Az előlapi kamera cseréje azonnal is megoldható, 15-20 percet vesz igénybe.iphone 4 előlapi kam

A szervizelés menete

Az iPhone 4/4S előlapi kamerájának cseréje az alsó csavarok és a hátlap eltávolításával veszi kezdetét, és az akkumulátor kivételével folytatódik. A flex kábeleket védő shield-ek kicsavarozása után, óvatosan kiszereljük a panelt, az előlapi kamerát helyén tartó fém lemezkét kipattintjuk, és már cserélhetjük is az alkatrészt.iphone 4 kamerák

Pro tipp

  • Az iPhone 4/4S előlapi kamerája produkálhat életlenséget a lencsére vagy a lencsét védő üvegre rakódott szennyeződés miatt is, ezért érdemes egy alapos tisztítást végezni, mielőtt nekilátunk a cserének.
  • Sokszor fordulnak hozzánk iPhone 4/4S tulajdonosok, akik előlapi kamera hibájára gyanakszanak, pedig csak egy másik szerviz hanyag összeszerelésének következtében elmozdult az előlapi kamera, ezért nem működik tökéletesen.
  • Szerviznehézségi szint: 6/10